miercuri, 2 iunie 2010

Piața Universității după 20 de ani.



Pe 14 iunie se împlinesc 20 de ani de la „fenomenul” Piața Universității. În imagini sunt „golanii” de atunci. Voi participa la comemorarea evenimentului și voi fi prezent în piață la ora 18.00. Grupul este constituit pe facebook. Găsiți invitația la epistolepentruzeus, la „mișcarea violet” ... Motivarea este următoarea:

„Am creat acest grup, pentru a ne aminti de momentele cand incercam sa ne opunem revenirii la dictatura. Cu o societate civila din ce in ce mai activa. Am creat acest grup pentru ca spatiul de dezbatere de acolo sa nu moara. Am creat acest grup pentru ca "golanii" s-au transformat in "diletanti". Fiindca acum e necesar sa ne opunem unei alte dictaturi.Dupa aceea a lui ceausescu, aceea a lui iliescu, acum aceea a lui basescu. Asteptam aici studentii satui de minciunile lui boc, dar care au nevoie de burse intregi. De profesori si medici si actori care au nevoie d e salarii intregi. De pensionarii intregi. De lumea lucida care doreste ca Romania sa prospere si sa fie o tara normala. Pe vechii golani, pe golanii cei noi, pe "tiganii imputiti", pe"diiletanti", pe vechii taranisti si liberali, pe monarhisti si republicanii parlamentaristi. pe toti cei cred ca dictatura aceasta a lui Basescu care vine-vine-vine, poate fi oprita. Asa sa ne ajute Dumnezeu”.

Vă invit și pe voi, cei care puteți, să participați alături de noi la miting. Să atragem atenția la moment aniversar lui Traian Băsescu, Guvernului Băsescu-Boc-Udrea, PD-L, UDMR și UNPR că noi nu ne dorim o nouă dictatură. Să atragem atenția celor trei partide politice menționate ca au luat-o pe panta neo-comunismului și că acest lucru trebuie să înceteze.

4 comentarii:

Shadow spunea...

Sa ma reprezentati si pe mine Dle Florin. Si dvs si lilick si "compania". Au trecut 20 de ani de cand in "teribilismul" varstei credeam ca nimic nu ne poate sta impotriva. Am pierdut poate siguranta acelei varste si acastigat poate ceva mai multa experienta care sa ma faca sa ma reconfortez cu "naivitatea" mea de tanar.
Eram "frumosi" si "puri". Eram ...

sandman spunea...

Ceea ce ma ataca cel mai rau e ca nemernicii care azi sint in fruntea tarii sint acolo datorita noua si nu prin meritul lor. Pe vremea aia Basescu, Berceanu & Videanu erau ocupati cu linsul la "Tatuc" sau mai recent la "Batrinul Edec". Baselu organiza transportul minerilor la Bucuresti si acum se straduieste sa instaureze dictatura personala. Am ajuns unde n-ar fi trebuit sa fim. Sa fie oare un blestem?

Crăciun Florin spunea...

Shadow s-a făcut. Batem palma. Te asigur că vom fi demni de tine și de cei care atunci au avut curajul să se opună dictaturii neo-comuniste. Te reprezentăm. Fii sigur. O să postăm, probabil toți cei din „mișcarea violet” dar și alții, despre eveniment.

Crăciun Florin spunea...

Nu este blestem, sandman. Este comoditate. Este lipsă de civism. Este lipsă de consecvență. Este lipsă de demnitate.

Noi suntem vinovați că Băsescu a ajuns în fruntea țării. Ai mare dreptate. Fără noi, Băsescu rămânea doar unul dintre bișnițarii „epocii de aur”.

A venit timpul să-i arătăm lui Băsescu că nu am uitat cum a contribuit la mineriada de acum 20 de ani.