marți, 31 mai 2016

Nicușor Dan a rămas pe poziție. Este „iepurele” lui Firea. Sunt interese gen „panama papers” !


Nicușor Dan își salută sponsorii, diriguitorii, „stăpânii”. S-a ținut tare. Pot sta liniștiți, cu privire la el. Le va reprezenta în continuare interesele financiare prin garantarea succesului la primăria capitalei a PSD prin Gabriela Vrânceanu Firea-Pandele și, dacă are noroc, obținerea unui scor politic bun pentru consilierii generali pentru ca el să ajungă vice-primar. Speculanții financiari - inclusiv directorul lui de campanie -, și dezvoltatorii imobiliari care îl finanțează vor trebui, așa cum este normal într-o nouă grupare de interese, să se înțeleagă cu speculanții ilfoveni din Voluntari și de pe aiurea la împărțirea prăzii numită București.

PNL a încercat să dea valoare lui Nicușor Dan. A crezut că în spatele acestuia se pot aduna anti-pesediștii care nu vor să voteze cu PNL. Ei bine, a fost un calcul greșit. După părerea mea. Nicușor Dan nu are partid. Formularea folosită: „echipa lui nu are rezerve”. Nu are rezerve, nu are nici pe cine pune la secțiile de votare, cererile adresate de el internauților să vină să îl sprijine nu au avut succes. Nicușor Dan nu are susținători. Toată notorietatea lui, susținută de el că ar fi în jur de 60% este doar o imagine abstractă în capul lui, este o himeră de care se agață pentru a refuza realitatea și bunul simț politic. Casa aia internațională de sondaje cu mare reputație este de fapt fostul CSOP devenit între timp TNS. Am bănuiala că TNS-ul acesta, mare specialist în a transforma rahatul în bici, ba chiar să și pocnească, este unul din sponsorii lui. Normal că toate intoxicările din capul lui Nicușor Dan vin de la acest TNS care îi face sondajele, destul de ciudate din moment ce ajung să răspundă (la telefon sau pe calculator !) doar puțin peste cinci sute de persoane.

Nicușor Dan este doar un balon mediatic. În spate rânjesc „rechinii” sau mai de grabă „rechinuții” financiari și imobiliari. Este candidatul anti-sistem al unor grupuri mici de internauți. Însoțitorii lui sunt anti-europeni, la fel ca Nicușor Dan. Cu niște ani în urmă, Nicușor Dan critica „liberalismul european” și își dorea altceva. Matei Păun, directorul lui de campanie, managing partner la BAC Investment îi este un aliat și un sponsor natural, fiind un critic al sistemului de stat românesc și un adept al unor măsuri economico-financiare care să elimine controlul statului asupra inflației, a devalorizării monedei naționale, asupra protecției depozitelor populației. Grupul din jurul lui Nicușor Dan este la fel de periculos cum este grupul de interese din spatele lui Firea, „ilfovenii” !

PNL a încercat degeaba. Nicușor Dan nu are voie să fie de acord cu Cătălin Predoiu. Cei din spatele lui nu au nimic de câștigat. Ba chiar au de pierdut din moment ce Cătălin Predoiu își ia angajamentul unei guvernări locale fără corupție, cu transparență, cu responsabilitate față de nevoile cetățenilor. Pentru cei din spatele lui Nicușor Dan, Bucureștiul este doar o „pradă”. Dacă ar fi câștigător Nicușor Dan, ei ar împărți prada, dacă iese Firea, nici o problemă, vor participa doar la împărțirea prăzii.

PNL are un sondaj de ultimă oră. Sper să fie dat publicității. Realitatea este acolo alta decât cea fabricată de CSOP/TNS.

O observație personală. Peste tot unde în mediul on-line vine vorba despre Nicușor Dan apar multe intervenții ale internauților. Echipa lui de zgomote internaute este mai activă decât a altora. Cum ies din platformele de măsurători on-line, „aplauzele” pentru Nicușor Dan se răresc drastic până la dispariție. Având în vedere că numărul internauților cu preocupări politice este foarte-foarte mic, numărul lor în București fiind insignifiant, trag concluzia că PNL a muncit degeaba până acum. A dat credit unui partid de tipul „fata Morgana”.

2 comentarii:

Freddye spunea...

Somnul ratiunii naste postari ca asta.. Paleologul are dreptate

http://m.mediafax.ro/politic/paleologu-pnl-trebuia-sa-il-sustina-pe-nicusor-dan-partidul-se-indreapta-spre-un-dezastru-garantat-de-fiecare-data-cand-cezar-preda-sau-gorghiu-deschid-gura-predoiu-mai-pierde-niste-voturi-15407471

Anonim spunea...

multi papagali cu blog pe lumea asta