luni, 10 aprilie 2017

Nu mă mir ! PNL Slatina își caută membrii din ușă'n ușă !

 MediafaxPNL Slatina îşi caută membrii din uşă-n uşă după ce i-a apelat telefonic, dar n-a răspuns nimeni

Președintele ales al PNL Slatina, Sorin Țîrcomnicu, își caută membrii. Au fost 2000 dar nu crede că sunt mai mult de 200-250 de membri. Și da, au plecat unele persoane după alegerile din toamna anului trecut.

Treaba este clară. După semnalele din toată țara am ajuns la concluzia că unele persoane care au dorit să fie puse în funcții de conducere au prezentat liste false cu membri ai PNL care îi susțin. Au primit funcții, au vrut nominalizarea la locale sau parlamentare, au ratat investirile, și-au luat listele și au plecat. Fenomenul s-a numit, pompos de către conducerea centrală a PNL, „atragerea valorilor locale, de dreapta, în cadrul PNL”. Așa de atrași au fost că au dezertat „celebrele valori locale” imediat ce „osciorul de ros” nu a mai putu fi atins.

Vreo 250 de membri mai sunt în organizaţie, la ora actuală. 200-250, cam acolo. Nu putem să facem o evaluare exactă pentru că foarte mulţi nu au răspuns la telefoane, atunci când au fost convocaţi. O să demarăm, în scurt timp, contactarea lor la uşa membrului, dacă nu vor răspunde în continuare la telefon. O să trimitem oameni să ne spună dacă mai fac parte din Partidul Naţional Liberal sau nu. Da, numărul membrilor este în scădere. Vedeţi şi dumneavoastră câţi au plecat” a declarat Sorin Țîrcomnicu într-o conferință de presă.

Fenomenul de la Slatina nu este singular. Din nefericire ! Organizațiile PNL au părăsit bunul obicei de a aduce în partid oamenii de valoare care au crezut și cred în liberalism pentru a adopta obiceiul „importat” al oportunismului de conjunctură, destinat exclusiv câștigării unor alegeri. Din gura liberalilor nu au mai ieșit vorbe despre valorile liberalismului ci promisiuni electorale. Organizațiile PNL și-au pierdut electoratul pentru că au adoptat un comportament străin PNL. Alegătorii nu au mai văzut „calitate politică” au văzut niște „luptători” politici, nu au mai văzut un viitor oferit de competențe, au văzut doar niște politicieni gen Băsescu, Ponta, Năstase, Dragnea. Alegătorii PNL au votat cu „originalii”, dacă au fost la vot, nu cu „clonele”.

Înțeleg că președintele PNL Slatina a luat decizia cea mai bună. O ia de la „0”. Așa și trebuie. Va trebui să refacă baza electorală a partidului, nu pe bază de promisiuni de genul „dacă ne votați vă dăm găleți mai frumoase ca cei din PSD” !

Va trebui să facă însă este obligatoriu ca de la vârful partidului să îi vină acel program politic al PNL care să corespundă liniei politice liberal-conservatoare care a adunat în timp peste 20% din electoratul activ al României. Acel program politic care să fie compatibil cu programul Președintelui Klaus Iohannis !

Urez succes liberalilor din Slatina. Au tare mult de lucru, mai ales dacă vor să devină o organizație PNL care să marcheze evoluția comunității. Iar comunitatea merită un viitor liberal !

Niciun comentariu: