joi, 13 aprilie 2017

Președintele Klaus Iohannis cere urmărirea penală a fostului ministru PDL, Grabriel Sandu

Deja condamnat în dosarul „Microsoft 1”, alături de alți finanțatori ai PDL-ului anilor 2008-2010, condus autoritar de Traian Băsescu, fostul ministrul al comunicațiilor are parte de o nouă inculpare în noul dosar „Microsoft 2”. Alți bani, altă distracție, alte imputații.

AgerpresPreședintele Iohannis încuviințează urmărirea penală în cazul lui Gabriel Sandu

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi ministrului Justiției cererea de urmărire penală a domnului Sandu Gabriel, fost ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale în perioada decembrie 2008 — septembrie 2010, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin. (1) Cod penal și art. 309 Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 766/P/2016 al PÎCCJ — Direcția Națională Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările și completările ulterioare, luând în considerare și Decizia Curții Constituționale nr. 270/2008. Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri”.

Când am citit comunicatul DNA m-am întrebat (aici): oare ce va ieși de la această nouă inculpare ? Nu de alta, dar la vechea inculpare au ajuns după gratii Dorin Cocoș, soțul (fostul !) Elenei Udrea, Gheorghe Ștefan de la Piatra Neamț (Pinalti), Dumitru Nicolae (Niro).

„Lotul” Microsoft 1

Pe timpul urmăririi penale în celălalt dosar, Gabriel Sandu a afirmat că a dat bani la partid pentru că pentru a fi în conducerea partidului și pentru a rămâne pe postul de ministru trebuia să dea 5 mil euro la partid. A spus și cui a dat banii însă ... nu a putut face și dovada așa că persoanele denunțate de el nu au putut fi acuzate. Să vedem ce iese de aici. Sunt tare curios. Acum are experiență și știe că o declarație trebuie să fie însoțită de acte materiale care să îi confirme realitatea.

Nu de alta, dar perioada despre care face vorbire cererea procurorilor acoperă și „guvernarea” de suflet a lui Traian Băsesc: PDL+PSD+UNPR !

Niciun comentariu: