duminică, 30 aprilie 2017

Cineva de la PNL va trebui să dea niște explicații. Nu de alta, dar este vorba despre integritate

Ilfov. Organizația județeană a PNL are un nou președinte. Vorba vine „nou”, este cel care a asigurat interimatul după retragerea lui Marian Petrache, demisionat după ce DNA i-a deschis un dosar penal pentru fapte de corupție. Hubert Thuma a candidat de unul singur și a câștigat „detașat” poziția de președinte al PNL Ilfov. Numai că avem o mare problemă. Hubert Thuma este „fericitul” posesor al unei condamnări penale de 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei în penitenciar și o perioadă de probă de peste 2 ani de zile, obținută în anul 2014 ! Potrivit unei decizii a CCR, persoanele care au fost condamnate penal își pierd integritatea ! Normele interne ale PNL au fost încălcate flagrant în acest caz. În primul rând, Hubert Thuma nu ar mai fi putut fi membru al PNL. Art. 22 punctul 5 din Statutul PNL spun clar:  Persoana condamnată penal definitiv pierde de drept și automat calitatea de membru PNL. Ei bine, se pare că în cazul finului lui Marian Petrache nu se aplică Statutul PNL și nu sunt valabile criteriile de integritate.

Presa s-a sesizat. De la PNL nu văd o reacție. De ce ?

Digi24 are o informație aici.

HotNews scrie aici. Nu îi mai pomenesc pe alții. Căutând după numele „Hubert Thuma” pe Google, am găsit și articole mai vechi, de prin 2012 - 2015, de unde apar niște „fire ascunse” între PNL și PSD, întrețesute în combinații „cooperativiste”.

Omologarea acestei alegeri la Ilfov duce în derizoriu Codul de integritate al PNL și Statutul partidului. Că de încrederea oamenilor, nu mai are rost să vorbim !

Niciun comentariu: