joi, 20 aprilie 2017

Băsescienii sunt la ora „judecății”. Încă o condamnare cu recuperare a prejudiciului

Gheorghe Ștefan (Pinalti) - PDL
Se mai încheie un proces. Gheorghe Ștefan a mai luat 3 ani cu executare. Sentința este definitivă. A fost primar al municipiului Piatra Neamț, a fost vicepreședinte al PDL ... era mare și tare !

Are o condamnare de 6 ani închisoare în dosarul „Microsoft”, acum fiind în penitenciar. Cu acești 3 ani, ajunge la 9 ani de închisoare. Vor cere avocații contopirea pedepselor ? Cum vor motiva ?

În dosarul „Microsoft”, actele de corupție au privit și finanțarea partidului la putere, PDL. Băsescu tuna și fulgera pe atunci împotriva „corupției” ! Corupția din PSD, desigur ! Lumea aplauda ca la circ iar fruntașii PDL prăduiau. La greu. Acum se întorc la stat banii iar „fruntașii PDL” se duc la închisoare.

În acest dosar al lui Gheorghe Ștefan apare și acuzația față de Vasile Blaga, care ar fi primit 700.000 de euro pentru finanțarea partidului.
„Potrivit acestei înțelegeri, Gheorghe Ștefan a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naționale din domeniul energiei o anumită persoană. Respectiva persoană a fost dispusă să contribuie — indirect — la finanțarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferențială a unor contracte de achiziție publică către diverse societăți indicate.
Concret, prin încheierea de contracte de către respectiva companie națională — prin licitații trucate — cu firma deținută de omul de afaceri Berdilă Horațiu Bruno, acesta din urmă a transferat din contractele respective o anumită sumă de bani la partid, reprezentând un procent prestabilit din valoarea contractelor.
În paralel, Gheorghe Ștefan i-a promis omului de afaceri că va interveni la directorul companiei, astfel încât firma sa să câștige licitațiile publice organizate, iar în schimb a pretins și a primit un procentaj cuprins între 10 și 25% din valoarea fiecărui contract astfel încheiat, primind pentru sine și pentru PDL suma totală de aproximativ 10.000.000 lei (circa 2.350.000 euro), din care 700.000 euro au ajuns la Vasile Blaga.
Procurorii mai susțin că o serie de firme care aveau comportament de tip fantomă erau folosite de Gheorghe Ștefan și Vasile Blaga pentru a scoate bani din companii naționale pentru PDL”.
Știrea o dă Agerpres.

Gheorghe Ștefan a recunoscut vina. A încheiat cu procurorii un acord pentru recunoașterea vinovăției și, evident, procurorii s-au asigurat cu probele necesare pentru a nu le fi răsturnat dosarul în fața instanței. De aceea sunt curios cum vor evolua treburile după această condamnare. Pentru că și Vasile Blaga are un dosar unde nu își recunoaște vinovăția. Au procurorii suficiente probe pentru a termina și dosarul cu Vasile Blaga ? A dat Gheorghe Ștefan suficiente indicații pentru ca probele să poată fi descoperite ? Vom afla. Oricum, băsescienii fac dovada că au fost la fel de corupți ca năstăsienii. Vorba aia, sângele apă, nu se face !

Niciun comentariu: