vineri, 21 aprilie 2017

SAIP, sistemul francez de alertă: „Nu există niciun incident”

Sursa imaginii, lemonde.fr
Ieri, la Paris, are loc un atac terorist. Clar. Un polițist mort, alții doi răniți. Momentul ales de terorist a coincis (ale naibii coincidențe !), cu momentul ultimei confruntări electorale între candidații la prezidențialele din Franța.

RFI notează, sub „acoperișul” anecdotei, că aplicația SAIP pentru smarphones, telefoane mobile, creată de guvern pentru alertarea populației în caz de suspiciune de atentat nu a funcționat aseară din moment ce pe ecranele telefoanelor mobile apărea mesajul liniștitor: „Nu există niciun incident”. Inclusiv în zona Champs-Elysées ! Să cred că Sebastian Ghiță cu firmele lui au fost la originea aplicației ?

Tot sub „acoperișul” anecdotei, publicația observă că la câteva ore după atac hashtag-ul #BellesChoses (#LucruriFrumoase) s-a impus cu postări despre lucruri frumoase din toată lumea pentru a distrage atenția publicului de la evenimentul tragic. Oare, de ce ? Cine sunt cei care au postat ? În fine ...

Să reținem și faptul că teroristul este un cetățean francez: Abu Yousif al-Belgiki. Denumirea dată de Statul Islamic și confirmată belgieni. Un al doilea personaj implicat, semnalat de belgieni francezilor, s-a predat poliției belgiene la Anvers. Agerpres.

Presa franceză tratează evenimentul. Marine Le Pen cere restabilirea controalelor la frontiere și expulzarea străinilor aflați în atenția serviciilor de informații. Numai că Marine Le Pen nu ține cont de faptul că autorul era cetățean ... francez. Iar majoritatea atacurilor teroriste din Franța au fost comise de cetățenii francezi, unii cu domiciliul în Belgia (?!), chiar dacă ei sunt imigranți sau urmași ai imigranților din Maroc, Algeria sau mai știu eu de pe unde.

Ceva nu merge în Franța și Belgia. Nu merge pentru că se încearcă să se împace și capra și varza. Franța acceptă statutul de fost stat colonial cu „responsabilități” față de fostele colonii. Iar din fostele colonii i-au venit imigranții care astăzi sunt cei ce asigură resursa umană pentru acte teroriste. Fie ei direct, fie prin urmașii lor. Motivările diferitelor organizații „umanitare” că au fost marginalizați, că statul nu le-a asigurat integrarea sunt odioase. Aceste organizații sunt parte ale mixt-ului care duce la acțiunile teroriste. Aceste organizații sunt cele care sprijină imigrația, susțin imigranții și le motivează acțiunile împotriva statului. Ieri a fost o acțiune împotriva statului francez, atacul s-a săvârșit direct asupra unui polițist, reprezentant al autorității publice.

Nu lipsa controlului la frontierele interne Schengen este problema Franței. Politica țării față de imigrație este cauza. Politica țării față de „societatea civilă” implicată în amplificarea imigrației este tot o cauză. Prețul este plătit de oamenii nevinovați.

Actualizare. Agerpres.

Teroristul francez se numea Karim Cheurfi, avea 39 de ani iar lângă el a fost găsit un mesaj pro-Daesh scris de mână iar în mașina cu care a venit avea un Coran.

Denumirea dată de Daesh - Abu Yousif al-Belgiki -, o fi „numele de război”.

Niciun comentariu: