miercuri, 19 aprilie 2017

Rusia respinge sancțiunile împotriva Coreei de Nord. Aliatul ...

Oare de ce ? Nu știu dacă este „evident”, dar am un mare semn de întrebare asupra acestui comportament. O fi Coreea de Nord „mâna lipsă” a Moscovei care să apese pe butonul nuclear ?

AgerpresRusia respinge sancțiunile împotriva Coreii de Nord ca "inutile"

Comportamentul Rusiei este fățiș împotriva restului lumii. Restul lumii care nu cade la picioarele lui Putin și nu acceptă dictatul Kremlinului.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu lasă loc de întors.
Rusia nu a sprijinit niciodată sancțiunile. Noi credem că aceasta este o abordare inutilă
Coreea de Nord este perechea Rusiei. Coreea este mică și agresivă dar, când este să ia „bătaie”, se duce sub brațele partenerului. Iar „partenerul” își arată mușchii. Diplomatic, economic, militar. Pot bănui că toate paradele lui Kim Jong-Un anti-americane au sprijin de la Putin ? De ce nu ?! Timpul îmi va arăta dacă bănuiala este viabilă.

Să punem logica la treabă.

Coreea de Nord va ajunge să aibă câteva rachete balistice și câteva încărcături nucleare. Îmi dau cu părerea. Este posibil să aibă doar containerele rachetelor balistice. Orice acțiune a militariștilor coreeni va avea ca țintă Coreea de Sud. Coreea de Nord nu are capacitatea să ducă un război cu înaltă tehnologie dacă nu are acea tehnologie pusă la dispoziție de o putere militară mult superioară și cu „exces” de tehnologie. Coreea de Nord este abia la începutul producției unei arme nucleare iar rachetele sale purtătoare sunt „victime” sigure în fața sistemelor foarte perfecționate de interceptare ale SUA. Atacul împotriva teritoriului SUA este sortit eșecului. Poate fi exclus din calcule. Ce face Kim Jong-Un este doar propagandă ieftină. Atacul împotriva Coreei de Sud este însă posibil. Chiar dacă va fi foarte scurt, ar putea produce daune majore. Mai lung nu poate fi deoarece teritoriul Coreei de Nord este cunoscut în amănunt de către SUA, Japonia și Coreea de Sud iar elementele de infrastructură cu potențial periculos vor fi distruse primele. Atacul american împotriva bazei aeriene siriene este mărturie iar „mama bombelor” din Afganistan a arătat și ce altă armă poate fi folosită.

Din moment ce China a convenit cu SUA să lucreze împreună pentru evitarea unui război în peninsula Coreeană, rămâne „disponibilă” doar Rusia. Care, evident, este împotriva unor sancțiuni internaționale împotriva Coreei de Nord. Dacă ne amintim bine, cine vrea să își amintească, Rusia a fost împotrivă și când Iranul a fost sancționat de comunitatea internațională pentru programul lui nuclear ! Mai mult, Rusia a livrat Iranului tehnologia necesară întăririi capacităților sale de apărare, contrar deciziilor ONU !

Prin această declarație, Putin îi spune lui Kim Jong-Un că poate continua cu provocările. Probabil că diplomații ruși și cei nord-coreeni au convenit sau convin (chiar acu, de ce nu ?!) rolul și locul fiecărei țări în combinația lor provocatoare.

Să urmărim reacția Chinei. O zminteală a nord-coreenilor cu arma nucleară afectează teritoriul Chinei și populația Chinei. Nu mai spun de potențialul emigraționist al Coreei de Nord ! O populație de 24,9 milioane de locuitori va deplasa câteva milioane bune pe teritoriul Chinei !

Deci Putin verifică toate „teatrele de operațiuni”. De ce ? În Europa a provocat NATO și l-a mișcat către statele din estul Europei. În lumea islamică sprijină „suzeranitatea” iraniană asupra statelor vecine. Lumea islamică este într-un cumplit război împotriva viitorului națiunilor islamice. Copiii sunt principalele victime ale acestui război, copiii sunt țintele acestui război. Fiecare comunitate religioasă islamică caută să distrugă, prin copii, viitorul celeilalte comunități religioase. Iar Putin sprijină șiiții contra suniților. Bombardamentele rusești au ca victime predilecte populația civilă care se opune lui Assad. Acum verifică teatrul de operații coreean. Ce vrea Putin de fapt ?

Niciun comentariu: