marți, 23 mai 2017

Ieri „devastator și demolator”, azi tăietor de elanuri PSD-iste

Imagine RomâniaTv la PSNews
De două zile'ncoace, gura nu le tace. Cristian Bușoi este cel mai mare adversar al PSD ! Cristian Bușoi este singurul care scapă țara de PSD ! Cristian Bușoi ...

Teodor Atanasiu a postat, cu niște zile în urmă, imediat după depunerea moțiunii, un entuziast mesaj: moțiunea Bușoi readuce PNL către economie, către ce știu să facă mai bine liberalii, o recuperarea ideologică majoră, un mesaj către mediul privat bla, bla, bla. Ura și la gară !

În zilele din urmă, „amprenta Bușoi” a fost criticată ca fiind „de stânga”. Nu fără temei. Publicațiile „de stânga” fiind efervescente în materiale de susținere a candidatului Bușoi contra „adversarului” la funcția supremă în PNL, Ludovic Orban. Iar PSNews, în care apare articolul laudativ cu sintagma „taie elanul PSD”, este cunoscut de mai multe persoane bine informate ca o „portavoce a ALDE”. Tot la PSNews au apărut, pe lângă editoriale „distrugătoare” pentru ceilalți competitori sau ne-susținători, materiale sponsorizate sau comandate (introduse la rubrica „spot”). Iar autorul majorității articolelor, tot același.

Faptele vorbește, spune o vorbă „populară”. După ce au umplut rețelele de socializare cu semnalul „anti-PSD”, apare și articolul în fițuica ALDE-istă. Curat-murdar !

Acum suntem în fața unui „comunicat trimis PSNews”. Conținutul nu este nici pe departe „periculos”. Este o poziție care preia semnalele trase de mediul financiar-bancar, de mediul politic cu privire la rezultatul „formidabil” de 5,7% dezvoltare a României în primul trimestru prezentat de PSD ca o mare realizare iar de analiști ca un rezultat redundant, un peste 5% fiind de așteptat în primul trimestru datorită „impulsurilor” date consumului de către politica impusă de infractorul Liviu Dragnea. Vom vedea ce va aduce al doilea trimestru și, mai ales, trimestrele următoare care nu vor mai beneficia de impulsuri financiare în buzunarele consumatorilor.

Trebuie să precizez că PNL, prin actualii lideri și mai ales prin intermediul parlamentarilor PNL adunați în sprijinul lui Ludovic Orban, atrage atenția zi de zi asupra politicilor economico-financiare ale guvernului Grindeanu și a alianței PSD-ALDE ! Mesajele lor sunt peste tot în presă. Acum, apare și Cristian Bușoi ! Hopa-mare !

Îmi place elanul jurnaliștilor arondați ALDE: Cristian Bușoi taie elanul PSD ! Senzațional, formidabil, nemaivăzut, pentru prima oară în România etc. Iar PSD, după acest comunicat, făcut de rușine, va căuta să îndrepte ce a greșit pentru a nu mai fi calificat ca „cinic” și adept al politicilor „riscante”. Hai să fim serioși ! Cum poți să dai o astfel de apreciere unei informații care nu are nici un efect asupra „adrisantului” ? Pentru PSD, comunicatul „candidatului la președinția PNL Cristian Bușoi” este ca o frecție la un picior de lemn ! Iar în comunicat sunt câteva formulări care susțin aprecierea mea de mai înainte.
Este o politică riscantă şi cinică pe care PSD o promovează pentru a lua ochii populaţiei şi pentru a se prezenta frumos în faţa actualilor parteneri de coaliţie sau a unor viitori parteneri de coaliţie.
PNL trebuie să atragă atenţia guvernului şi să spună românilor că riscăm să avem o situaţie similară cu cea de dinaintea crizei economice din 2008-2009, când după o accelerare a consumului, am avut o prăbuşire economică de 8% din care nu mai ştiam cum să ieşim
În primul paragraf pus de mine, apare o formulare care ar putea avea sens coroborată cu atenționarea din titlu, aia cu „tăiatul elanului” ! Ar fi cam așa: băi, ăștia din PSD, dacă nu vă schimbați politica actuală, nu mai pupați coaliții viitoare pentru guvernare ! Să vă băgați mințile în cap ! Păi, se poate ?!

Pentru că se referă la „actualii parteneri de coaliție”, pentru că actualii parteneri de coaliție sunt ALDE, UDMR și pe ici colo PMP, dintre partidele parlamentare actuale, viitorii „parteneri de coaliție” nu pot fi decât cei care sunt în opoziție. Iar în opoziție sunt PNL și USR ! Este un gând, undeva ascuns în „sertare” nevăzute ale minții susținătorilor lui Cristian Bușoi, sau chiar în mintea lui, a unei viitoare coaliții cu PSD ? Nu de alta, dar avem aici „materialul clientului” la dispoziție și se cuvine a pune întrebări !

Cu „demolarea” sau „devastarea” candidatului Ludovic Orban nu merge. Cu „tăierea elanului” PSD nu merge. Textul comunicatului varsă o cantitate uriașă de dubiu asupra intenției anti-PSD a candidatului Bușoi.

Ce este și mai simpatic, pentru mine, pentru alții poate nu, este să văd în ultimul paragraf confirmarea politicii greșite a „strălucitului” prim-ministru Tăriceanu din 2007 - 2008, când a stimulat consumul și am ajuns în plină criză economică cu tăieri de salarii și intenții de tăieri de pensii pentru că guvernul PDL-PSD-UNPR-UDMR nu mai găsea bani pentru „dezvoltare” ! Iar „portavocea ALDE” găzduiește „blasfemia” ! Fain !

Este clar. La „măcelăria PSNews” este permis orice dacă „pică” ce trebuie.

Niciun comentariu: