vineri, 12 mai 2017

Victor Ponta nu a scăpat de Justiție


Zilele trecute mare vâlvă. Dosarul lui Ponta a fost clasat de procurorul de caz. Fără prea multe explicații, fără elemente care să clarifice senzaționalul informației, unii au dat cu căciula de pământ iar alții sau altele s-au umezit de fericire. I-a trecut transpirația, nu vă gândiți la prostii.

Astăzi, DNA dă lămuriri. AgerpresDNA: Clasare la conflictul de interese pentru Ponta; în dosar - declinare la PÎCCJ pentru suspiciuni de alte fapte
S-a dispus clasarea la data de 22 martie pentru infracțiunea de conflict de interese (trei fapte) care fusese reținută în sarcina lui Victor Ponta în calitatea sa de prim-ministru având în vedere că a intervenit o cauză de împiedicare a efectuării urmăriri penale ca urmare a respingerii de către plenul Camerei Deputaților a cererii de încuviințare transmisă de procurori. Pe de altă parte, în cauza respectivă, prin aceeași ordonanță, s-a dispus disjungerea și declinarea competenței de soluționare către PÎCCJ pentru suspiciunea săvârșirii unor fapte care nu sunt de competența DNA
Având în vedere faptul că majoritatea parlamentară actuală, aflată sub conducerea infractorului Liviu Dragnea și a inculpatului Călin Anton Popescu Tăriceanu ar putea da o nouă interdicție procurorilor la o altă cerere, au ales să își claseze o cauză care se poate pierde în timp și să dea Parchetului de pe lângă ICCJ ocazia să continue cercetarea pe infracțiunile care nu sunt de competența DNA până s-o coace timpul pentru a putea duce pe guralivul Victor Viorel Ponta în fața instanței de judecată competente.

Cei de la Antena 3 sunt mai darnici și ne informează că infracțiunile pe care procurorii DNA le-au disjuns din dosarul clasat se referă la evaziunea fiscală și două infracțiuni de abuz în serviciu care nu țin de competența DNA.

Recomand celor care au dat de pământ cu pălăria să o ridice iar celor cu transpirația să se spele repede că mai urmează o repriză.

Niciun comentariu: