vineri, 12 mai 2017

Dacă nu putem convinge, hai măcar sa denigrăm

Cum naiba se face că atacurile la Ludovic Orban se produc cu predilecție la publicațiile on-line simpatizante, dacă nu chiar angajate ale coteriei PSD-ALDE ?

Cu puțin timp înainte am scris despre cei de la PSNews care au venit cu o „exclusivitate”. Ludovic Orban și-a definitivat echipa de conducere. Știre contrazisă imediat de unul dintre cei care au fost pomeniți. Știre falsă însă cu rol de denigrare, de tulburare a apelor în cadrul echipei de susținători ai lui Ludovic Orban.

Acum dau peste o altă publicație on-line (site) care vine cu altă abordare. Celebrul site „stiripesurse” - celebru prin metoda „furtului intelectual”, campionul metodei copy-paste după știrile altor publicații -, deținut de Iosif Buble cu nevastă plecată din PNL ca să devină parlamentar al PSD, a ieșit mai tare la atac. Dacă ar fi criticat PNL, nici o problemă, critică însă pe cel mai înverșunat anti-PSD-ist din PNL ! Iar asta este altă problemă. Normal că, laudă,  direct sau indirect, pe contracandidatul la alegerile interne din PNL al lui Ludovic Orban, nimeni altul decât „jucătorul” care este și „arbitru” - Cristian Bușoi.

Sub titlul „Orban, soluția pentru redresarea PNL?” se face o așa-zisă analiză. Din care reiese că între cei doi există o oarecare diferență. Ludovic Orban are mai multă notorietate însă este la nivelul maxim pe care îl poate avea. Pe când Cristian Bușoi are în față întreg viitorul. Ludovic Orban nu a făcut nimic la viața lui, pe când Cristian Bușoi ... nu mai spun ce a realizat. De ce ? Ludovic Orban are „bube” pe când Cristi Bușoi nu. Și tot așa. Dubiul. Acesta este scopul celor din echipa lui Cristian Bușoi care lucrează cu presa de scandal. Să introducă dubiul cu privire la viitorul lui Ludovic Orban.

Tipul acesta de acțiune mi-a adus în minte o vorbă a lui Emmanuel Macron, un fel de acuzație adresată lui Marine Le Pen la ultima confruntare: Ești preoteasa fricii !

Cristian Bușoi și echipa lui au adoptat stilul Le Pen în această campanie. Este stilul adoptat de Nigel Farage în Regatul Unit pentru a obține Brexit-ul. Este stilul propagandei ruse coordonată de la Kremlin pentru a arăta poporului iubitor de Putin că ceilalți sunt răi și criminali față de Rusia. Este stilul tuturor formațiunilor de extremă, dreapta sau stânga, din toată lumea pentru a induce teama față de evenimentele viitoare, față de o anumită politică ... iar aici se pare că este teama de o politică liberală opusă evident și consecvent politicilor de astăzi dar și de mâine ale PSD și ALDE ! Ei !

Este stilul „dezbină și stăpânește” !

Dacă echipa lui Cristian Bușoi a ales acest stil „de luptă”, la Congres vom avea un partid dezbinat, rupt, un partid în disoluție.

Și da, am înțeles. O zicere a cuiva din echipa lui Cristian Bușoi a prefațat acest stil: „Vom vedea însă dacă va avea ocazia”. Da, vom vedea dacă va mai fi liber. Da, vom vedea dacă va mai fi membru al PNL. Vom vedea dacă va mai fi președinte al PNL chiar dacă va fi ales. Vom vedea ... pentru că drobul de sare este colo sus și poate că va cade în capul cui vrem noi.

A, să nu uit ! Să nu uit de îndemnul pentru o campanie civilizată. Se pare că unii colegi au ajuns la concluzia că o campanie a la Le Pen este civilizată !

Niciun comentariu: