vineri, 19 mai 2017

Ori mai ești, ori nu mai ești ! Ambiguitatea dăunează „tenului”

PNL Maramureș
Discombobulare profundă. Cin'să fie, cin'să fie ? O fi secretarul general, o fi candidatul la președinția partidului, o fi ce o fi dar tare încurcate mai sunt ... căile Domnului.

O informare normală, absolut normală, pe Facebook, are două părți. Ambele de promovare. În actuala stare a PNL - campania internă pentru promovarea moțiunilor candidaților la președinția partidului.

Candidații la primăriile pentru alegerile locale din 11 iunie și candidatul la președinția PNL. Dacă în primul caz ofer toată stima organizației locale, în al doilea caz am o oarecare reținere și mă abțin de la stimă. Am doar un fel de jenă.
Astăzi i-am prezentat presei pe Alin Birda și Ionel Covaciu, candidații validați de PNL Maramureș la alegerile din 11 iunie pentru primăriile Baia Sprie și Ulmeni. La eveniment a fost prezent și secretarul general interimar al PNL, Cristian Bușoi, alături de Lucia Varga, fost ministru și de prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu. Alegerile din 11 iunie sunt primul test politic și electoral al noii echipe PNL Maramureș și sunt convins că vom câștiga cel puțin una din cele două primării. #PNL #victorie11iunie
Sunt sigur că unii vor sări „de fund în sus” citind ce scriu. Recomand moderație și rațiune. Pentru că ce scriu, are la bază „materialul clientului”.

Secretarul general interimar al PNL, Cristian Bușoi, este unul dintre candidații (solizi) la funcția de președinte al PNL. În urma unor apropouri amicale (Cătălin Predoiu, pe timpul cât încă se mai gândea să candideze !), a unor atenționări mediatizate că nu este corect să fii și jucător și arbitru al alegerilor la care participi, Cristian Bușoi a analizat propunerile și a ajuns la concluzia că se poate trata problema cu un fel de „sictir”. Ca atare, și-a delegat atribuțiile de secretar general către secretarul general adjunct Tinel Gheorghe.

Avem două date pe care le iau ca reper. Data de 15 mai 2017, data delegării atribuțiilor către adjunct și data de 18 mai 2017, data la care Cristian Bușoi participă, în calitate de secretar general al PNL, alături de doi semnatari ai moțiunii pe care o va supune Congresului PNL, la o activitate de promovare în fața presei locale a candidaților organizației PNL Maramureș la alegerile locale parțiale din 11 iunie 2017.

Pentru că „material” există, hai să îl folosim. Un site cu pretenții de „presă on-line” dedicat cu trup și suflet candidatului Cristian Bușoi atrage atenția cititorilor „racolați” de peste tot:
Nu în ultimul rând, Bușoi este (chiar dacă interimar) secretarul general al PNL – așadar, a doua funcție (imediat după cea de președinte) care ține efectiv legătura cu toți președinții de organizații județene din țară. Precizăm că doar președintele și secretarul general sunt conectați efectiv la întreaga hartă de filiale, prim-vicepreședinții PNL ocupându-se doar de câte o regiune.
Gură aurită are jurnalistul care a creat textele laudative. Așa este ! Iar fapta din data de 18 mai 2017 de la Baia Mare asta confirmă. Cristian Bușoi, cel care s-a auto-suspendat din funcția de secretar general al PNL și a delegat atribuțiile către adjunctul Tinel Gheorghe, continuă să exercite atribuțiile funcționale de secretar general din poziția „suspendată”. Declarația pe facebook a președintelui PNL Maramureș, Ionel Ovidiu Bogdan, este fără echivoc (și el este unul dintre semnatarii entuziaști ai moțiunii Cristian Bușoi !).

În mod normal, la evenimentul maramureșean în fruntea mesei ar fi trebuit să fie Tinel Gheorghe, cel care a preluat oficial atribuțiile de secretar general al PNL. Alături, dacă mai era interesul, de Lucia Varga și Dan Motreanu. Putea să fie și Cristian Bușoi, dar în calitate de candidat la funcția de președinte. Pentru că nu a fost așa, suntem în fața unei ficțiuni, a unui dol (acțiune făcută cu rea-credință, înșelătorie !).

Ca să fim în fața unor acțiuni cinstite din partea conducerii PNL, secretarul general cu delegație Tinel Gheorghe ar fi trebuit să informeze pe cei trei candidați aflați în cursă că au loc acțiuni de promovare a candidaților PNL la primăriile în care vor avea loc alegeri parțiale și aceștia să își exprime preferința pentru acțiunile la care urmează să participe. La Baia Mare, în condiții de onestitate în acțiunea conducerii, ar fi putut fi toți candidații la președinția partidului, recomandați ca atare: candidați la funcția de președinte al PNL. Nu a fost să fie și de aceea, documentul din imagine este o simulație. Este doar o simplă foaie de hârtie care are rolul de a înșela „vigilența” competitorilor (mai puțin credibilă intenția) dar în special a membrilor PNL care nu au prea multe informații din bucătăria internă a conducerii centrale. A, să nu uit, populația care urmărește evenimentele din PNL pentru a vedea dacă în PNL se joacă cinstit candidaturile. Ei bine, populația are acum o mostră de acțiune „cinstită”. Simulare, dol, lipsa integrității, cel puțin din partea unui candidat.

Tenul unui candidat începe să capete caracteristici „dăunătoare”.

Oare, când este la București, Cristian Bușoi stă în biroul secretarului general ? Ca „suspendat” ar trebui să nu mai fie locatarul biroului. Nu de alta, dar mai sună președinții de filiale și cer clarificări sau decizii pentru diferite acțiuni, mai vin membrii secretariatului general pentru decizii ale șefului ... Bine, Tinel Gheorghe va semna hârtiile, dar cine ia deciziile ?

Niciun comentariu: