marți, 2 mai 2017

Ciudat ! ICCJ nu este „pe linie” cu CSM ?

Tudorel Toader, ministrul justiției, a declarat că a primit de la Înalta Curte de Casație și Justiție un pachet de propuneri pe legile Justiției diferite de cele ale Consiliului Superior al Magistraturii !

Voi da un comunicat de presa in cursul zilei de astazi, mai ales ca am crezut ca propunerile CSM sunt si propunerile magistratilor Inaltei Curti. Vineri am primit de la Inalta Curte un alt set de propuneri”.

Treaba asta sună ca dracu !

Să aibă CSM apucături „PSD-ist / ALDE-iste” ?

Să aibă membrii actuali ai CSM obiectivul de „a pune genuchiul pe gâtul” Înaltei Curți în „numele și pe seama” puterii politice actuale, cu puternice tușe penale ? Cum au trimis cei de la CSM propunerile pentru legile Justiției fără să aibă și punctele de vedere ale juriștilor ICCJ ?

O înlăturare a ICCJ din ecuația „legislația privind Justiția” este un act politic grav, un atac direct la litera și spiritul Constituției, un atac la statul de drept, așa cum este el prevăzut în actuala Constituție.

Pe la CSM se învârt unii care au „ciudă” pe Președintele Klaus Iohannis. Aveam de gând să vorbesc despre niște „idei” de ale lor însă știrea asta vine și îmi completează temerea. În CSM au pătruns „viruși” de la PSD. Poartă haine de magistrați sau de consilieri juridici dar sunt PSD-iști/ALDE-iști puri și duri. Nu se explică altfel apetența lor de a scoate Președintele României din dispozitivul administrativ prevăzut de Constituție.

Asta este o știre cu greutate. Păcat că nu este „observată” și nu este comentată de media. Este o știre care poate fi inclusă în categoria „acțiuni către o dictatură”. Din moment ce se urmărește „dezbrăcarea” Președintelui României de atribuții în regim de urgență, așa se poate reveni la „îmbrăcarea” altui Președinte al României în regim de urgență. Turcia și Rusia sunt aproape și sunt exemple în acest sens.

Sursa: HotNews

Niciun comentariu: