vineri, 12 mai 2017

Campanie murdară la PSNews contra lui Ludovic Orban


Numai mâine nu-i poimâine. PNL a intrat în linie dreaptă pentru ultimele momente ale campaniei interne de alegere a unei noi conduceri. Mesajele competitorilor au fost către o competiție curată, demnă. Se pare că au rămas doar vorbele. Undeva, în amintirile celor care urmăresc evenimentele, apar frânturi ale unor pagini scrise, ale unor imagini cu îndemnuri onorabile.

Mai zilele trecute, Cătălin Predoiu recomanda amicului Cristian Bușoi să își dea demisia din funcția de secretar general interimar al PNL pentru a evita conflictul de interese din moment ce devine candidat la funcția supremă în PNL. Nu este corect să fii și jucător și arbitru, să fii și cu mingea la picior dar să ai fluierul în gură și cartonașul roșu pregătit pentru sancționarea competitorului. Cristian Bușoi a răspuns că va reflecta. După o zi, Cătălin Predoiu anunță că nu își mai depune candidatura. Bănuiesc că momentul de reflecție al lui Cristian Bușoi s-a topit ca zăpada sub razele soarelui. Ca să respectăm adevărul, trebuie să admitem faptul că până la depunerea candidaturii, formal, Cristian Bușoi nu este în conflict de interese. Moral ... este de mai mult timp pe lângă ! Pentru că odată anunțată intenția de a candida, trebuia să fie corect și să demisioneze din funcția de secretar general al PNL. În fine ! Unde este, este, unde nu este, nu este.

Am astăzi ce am cu PSNews. Tocmai citeam ieri că au câștigat un proces cu Iosif Buble, cel care deține site „pesurse”. Site specializat în copy-paste după munca altora și inundarea internetului cu știri lucrate de alții dar declarate ca fiind proprii. Protestatarii sunt cei de la EvZ, PSNews, Stiri juridice ... Cei de la PSNews arătau că ei muncesc pentru a oferi știri corecte publicului cititor, știri la care muncesc cu multă sudoare jurnaliștii site-ului. Și muncesc, și ce muncesc ! Muncesc la deformarea realității !

Ieri au publicat o știre în care anunțau că „Orban își conturează echipa. S-au ocupat funcțiile de prim-vicepreședinte EXCLUSIV”. Știrea este „exclusivă”, verbul este folosit la trecut pentru a întări veridicitatea știrii chiar dacă au avut grijă să pună o frază la final în care Ludovic Orban le declară (?!) că nu este focusat pe acest subiect. Se poate înțelege clar că acest subiect nu este în atenția lui Orban pentru că nu și-a terminat campania și nu știe cu cine merge mai departe. Ceea ce este logic. Abia după ce își cunoaște toți susținătorii va avea o întâlnire cu ei pentru a realiza o echipă de conducere. Dar, cum interesul PSNews este să provoace (probabil pe bază de comandă cu niște cifre urmate de mai multe zerouri !), a provocat. Bănuiesc că speranța celui sau a celor care a/au comandat articolul a fost de a băga zâzanie între susținătorii lui Ludovic Orban, astfel ca în ziua Congresului să existe niște șanse ca cei nemulțumiți să treacă în tabăra Bușoi.

Știrea PSNews a îmbrăcat „o haină” falsă. Este o murdărie. O speculație din categoria știrilor care dezinformează pentru a produce tulburări. Este o porcărie jurnalistică iar cei care au comandat-o ar trebui să știe că echipa Bușoi va pierde folosind metodele România Tv, Antena 3, Russia Today, Sputnik etc. O campanie bazată pe răspândirea de știri false este o campanie murdară, dezonorantă.

Cătălin Predoiu a reacționat imediat la falsul creat de PSNews sau echipa lui Cristian Bușoi (pe undeva, acest „sau” este redundant !). Spre cinstea lui, Cătălin Predoiu a postat imediat o dezmințire în ceea ce îl privește.
A apărut astăzi în presă o informație falsă, în sensul că am intrat ca prim-vicepreședinte în echipa unui candidat rămas in cursă. Este adevărat că am primit invitații din partea ambilor. Dar nu am dat un răspuns. Voi preciza mâine poziția mea. Le cer suporterilor și prietenilor mei din PNL să nu se grabească cu angajamentele și să nu dea crezare zvonurilor”.
Ieri, ce întâmplare (!), la Realitatea Tv s-a etalat Viorel Cataramă. Ca invitat al lui Rareș Bogdan, desigur. Din ce am citit, Cataramă a avut câteva idei „strălucitoare”. Ludovic Orban este un „bugetar”, în sens peiorativ, iar Cristian Bușoi este un „privat”, în sens laudativ, băiat fin de familie bună. Ca atare, el Cataramă va susține pe Cristian Bușoi. Ba, dacă se mai gândește bine, își va depune și el candidatura.  Hait ! Iar ? Din câte am înțeles, la Realitatea Tv a provocat extazul revelațiilor divine de natură „liberală”.

Nu de alta, dar ieri tocmai ce s-a aflat că organizațiile județene ale PNL de la Vâlcea și de la Sălaj au decis să susțină candidatura lui Ludovic Orban. Deci, încă două !

Combinând informațiile de mai sus nu pot trece peste o zicere a prietenului Radu Zlati, ca exercițiu de dicție, desigur: „Bușoi are Cataramă. Orban are PNL”.

Niciun comentariu: