luni, 22 mai 2017

Mesaje toxice prin intermediul mercenarilor din presă

Avem două tipuri de alegeri. Pe de o parte, avem alegeri locale parțiale, la primăriile care au rămas fără primari, apoi avem alegeri interne la PNL în urma cărora se va finaliza fuziunea și vom intra în normalitate cu singurul partid de dreapta din România.

Imagine de la PSNews
Sunt în campanie liberali și social democrați, bașca alți competitori de care nu mai are rost să amintesc. Că ne place sau nu, că vrem sau nu, campania pentru parțiale de la primăriile fără primari oferă ocazia atacării PNL de către presa aservită PSD, ALDE sau altor grupuri de interese pe tema foarte fierbinte a viitorului PNL. Îți intră'n ochi interesul adversarilor politici: fără Ludovic Orban ! Iar mercenarii din presă au trecut la „execuție”. Cu sau fără voia lui (deși sunt unele semnale că este cu voia !), contracandidatul lui Ludovic Orban la președinția PNL, vorbesc despre Cristian Bușoi, a devenit beneficiarul campaniei anti-PNL a PSD și ALDE (în special !).

Am mai scris despre „măcelăria” PSNews, dedicată cu trup și suflet lui Cristian Bușoi. Astăzi, sinistra „publicație”, are un articol sponsorizat împotriva lui Ludovic Orban și a celor care îl susțin. Ținta de astăzi este Alina Gorghiu care are tupeul de a sprijini pe Ludovic Orban deși, mai zilele trecute, susținătorii lui Cristian Bușoi semnalau că Alina este pe partea stângă a PNL și îl susține pe Bușoi. Articolul intitulat „UPDATE Congres PNL. Capcana lui Gorghiu și Blaga: păpușarii lui Orban îi pregătesc marele dezastru EXCLUSIV” are scopul evident de a demoraliza pe susținătorii lui Ludovic Orban dar și a „măcelări” pe Alina Gorghiu, Vasile Blaga, „baronii PNL” care, urmăresc să devină „păpușari” în spatele lui Ludovic Orban pentru a conduce partidul în viitor. Autorul de la PSNews este foarte sigur pe formulare (ca de altfel pe toate formulările din alte articole). Fiind un articol sponsorizat, sursele din PNL cu care se laudă pot fi de la echipa Bușoi. Spun „pot” deși tare am chef să scriu „sunt” ! Știu eu de ce !

Tot de la PSNews aflu că marea renunțare a lui Cristian Bușoi la conducerea secretariatului general al PNL a fost doar o „glumă”. Într-un interviu acordat celor de la PSNews pe 20 mai 2017 acesta spune cu gurița lui:
În această perioadă sunt foarte mult plecat în teritoriu, așa că am delegat toate atribuțiile funcției de secretar general unuia dintre secretarii adjuncți, domnul Tinel Gheorghe. Acesta este și omul care coordonează strategia partidului în alegerile parțiale
Iar noi ne băteam pentru chestii de morală ! Să fim serioși ! Vorba unor susținători de-ai lui: Statutul nu prevede o incompatibilitate între funcția de secretar general al partidului și calitatea de candidat la alegerile pentru președinția partidului. La propunerea lui Cătălin Predoiu, Cristian Bușoi a meditat și a ajuns la concluzia că o demisie din funcția politică i-a dăună în campania personală. Că avem adevărul spus cu subiect și predicat, eu închei discuția pe subiect. Sper să accepte adevărul și colegii cu care m-am contrat.

PSNews preia și un interviu acordat de Cristian Bușoi altei oficine, de data asta a PSD, DCNews. Articolul de astăzi - 22 mai 2017- la ambele oficine de propagandă pro-Bușoi, scoate în evidență „atacul devastator” al lui Bușoi la adresa lui Orban la DCNews iar la PSNews „Bușoi demolează clica din spatele lui Orban”.

După ce citești titlurile și te pregătești de cine știe ce informație explozivă, afli că „atacantul devastator” și „demolatorul” Cristian Bușoi face niște afirmații „ciudate”, ca să fac alte comparații, evident că ciudate față de titluri.

Ludovic Orban este „foarte imprevizibil”:
- s-a opus creării USL dar a fost membru al unui grup parlamentar în timpul USL, „dacă nu se înșeală”;
- critică „foarte dur” fosta conducere a PNL dar în stânga și în dreapta lui se află domnul Bolojan și domnul Falcă care au fost în conducerea PNL;
- țipă foarte tare ca filialele să își administreze propriile decizii, să nu mai avem candidați impuși de la centru și care nu au nici o legătură cu filialele dar în jurul lui sunt astfel de persoane;

Și „cireașa de pe torul miresei”
Mai sunt chestiuni care țin de o anumită imprevizibilitate a lui Ludovic Orban și cred că PNL are nevoie de mai multă consecvență și de o direcție pe care să și-o asume foarte clar, fără dublu limbaj, fără acest gen de imprevizibilitate
La ce naiba se referă ? De unde scoate el lipsa de direcție a lui Ludovic Orban ? I-a citit moțiunea ? Bănuiesc că da. Dacă a citit-o bag seama că direcția nu îi convine ! O prietenă de pe FB concluziona că moțiune lui Bușoi este orientată spre stânga pe când a lui Orban este liberal conservatoare, ferm de dreapta.

Cât privește celelalte acuze, sunt puerile. Îl acuză că a respectat o prevedere statutară chiar dacă a fost împotriva creării USL ! Ce vrea să spună ? Că Ludovic Orban trebuia să își dea demisia ? El așa va face dacă nu va fi ales președinte al PNL ? Pentru că dacă nu va fi ales, înseamnă că nu este dorit de liberalii care vor merge la Congres !

Critică pe Orban pentru că membrii ai PNL care au fost în conducerea anterioară a partidului au ales să îl susțină pe Ludovic și nu au acceptat să îl susțină pe el. Eu leg această „critică” de campania de la PSNews contra lui Orban, Bolojan, astăzi este luată la refec Alina Gorghiu în tandem cu Vasile Blaga. Ba, avem și noutatea la PSNews cu „pupilii cățărați parlamentari” Mara Calista și Florin Cîțu ! Acuzația este stupidă.

Cât privește „candidații impuși”, Bușoi ar cam trebui să se uite în spatele lui. Cu atenție. Cu mare atenție !

După cum observ, treaba murdară din campania internă a fost dată „specialiștilor” din presă. Contra cost ! Iar la intern suntem foarte civilizați. Vorba aia: eu sunt mic nu știu nimic, tata'n pod belește oaia !

Niciun comentariu: