luni, 5 noiembrie 2018

Guvernul Dragnea-Dăncilă își bate joc de Moldova

Comunicat de presă al vicepreședintelui PNL Laurențiu Leoreanu:

Solicit lui Lucian Șova să spună urgent dacă este adevărat că s-a renunțat la Autostrada Unirii. Guvernul Dragnea-Dăncilă își bate joc de Moldova

La nici două săptămâni de la momentul în care parlamentarii PNL au pus pe ordinea de zi la Comisia de Transporturi proiectul de lege privind construcția Autostrăzii Unirii și au reușit adoptarea acestuia în unanimitate, observ că majoritatea PSD-ALDE nu a făcut altceva decât să încerce să păcălească presa. Potrivit unor informații din interiorul Ministerului Transporturilor, Guvernul Dragnea- Dăncilă ia în calcul să renunțe la autostrada Iași-Târgu Mureș, în favoarea unei alte variante de autostradă. Asistăm la o nouă bătaie de joc la adresa cetățenilor din Moldova și la o nouă dovadă de iresponsabilitate și incompetență din partea Guvernului, în condițiile în care Autostrada Iași-Târgu Mureș a fost inclusă în Master Planul de Transport adoptat în urmă cu doi ani și a fost promisă de PSD locuitorilor Moldovei în campanie electorală, dar nimic nu s-a concretizat. Totul nu a fost însă decât o minciună a PSD, în condițiile în care miniștrii PSD ai Transporturilor din ultimii doi ani nu au făcut altceva decât să găsească scuze și să mute hârtii pentru a nu construi autostrada. La câte pretexte au fost formulate de miniștrii PSD ai Transporturilor, inclusiv de Lucian Șova pentru a nu se apuca de treabă, până acum eram deja în faza de construcție a autostrăzii dacă guvernul dădea dovadă de o minimă bună-voință și inteligență.

Cetățenii Moldovei - o parte dintre aceștia votanți de bună-credință ai PSD, transportatorii, mediul de afaceri au primit doar promisiuni mincinoase: ba că autostrada va fi construită cu bani europeni, ba că va fi construită în parteneriat public-privat, ba că nu avem bani, nu o mai facem deloc, avem altă variantă de autostradă. Stați liniștiți, nu o construiesc nici pe aceea, o să se găsească alte scuze. Îi solicit ministrului Lucian Șova să ne comunice urgent dacă informațiile prezentate în spațiul public și anume faptul că se renunță la construcția Autostrăzii A8 Iași-Târgu Mureș sunt adevărate și dacă da, să înceteze cu sabotarea acestui proiect vital pentru dezvoltarea Moldovei.

În acest ritm, în câțiva zeci de ani, regiunea Moldovei va fi masiv depopulată pentru că cetățenii din zonă nu au locuri de muncă și perspective de dezvoltare. Este obligatoriu să nu se mai găsească scuze pentru construcția Autostrăzii Unirii, ci să se facă studiul de fezabilitate din fonduri europene, urmând ca din 2020 să trecem la construcția efectivă a autostrăzii.

Laurențiu Leoreanu,
Vicepreședinte PNL

Niciun comentariu: