luni, 5 noiembrie 2018

Arogantul Dacian Cioloș

M-am lămurit și cu Cioloș. M-am lămurit și cu privire la „bunele lui intenții” dar în special cu privire la „europenistul Cioloș”. Perdele de fum. Nu diferă cu nimic de alți aventurieri politici care scuipă în castronul cu ciorbă al foștilor parteneri. Cât timp i s-a dar un loc, au fost buni, când s-a ivit o altă sinecură, hop și el la beneficii.

Ieșirea lui Cioloș pe Facebook cu atacul la adresa PNL după ce cu o zi înainte a comis un atac la fel de pervers la adresa președintelui Klaus Iohannis a finalizat procedura de ieșire „la bătaie”. La bătaie politică, nu la alta. Cel mai deranjant, pentru mine, a fost să citesc părerile unora care insistau pe „buna intenție a lui Cioloș” și pe faptul că președintele Klaus Iohannis dar și PNL ar trebui să „țină cont de recomandările lui”. Ei bine, o astfel de gogomănie nu poate fi înghițită! Legând declarațiile lui Cioloș dar și așa-zisele „reacții” ale susținătorilor lui (ce coincidență!), informațiile pe care „vechii politicieni din PNL” (cei neadecvați timpurilor de astăzi, după aprecierea lui Cioloș!) am sintetizat aprecierea mea față de persoana numită Dacian Cioloș: arogant, impertinent, aventurier politic. Mă voi explica.

Ca de obicei, voi apela la DEX, pentru că acolo găsim corecta înțelegere a termenilor în limba română, acolo găsim înțelesul în limba română al conținutului termenilor pe care îi folosim.

AROGÁNT, -Ă, aroganți, -te, adj. (Adesea substantivat) Care se poartă cu aroganță; care arată, trădează aroganță; înfumurat, impertinent. – Din fr. arrogant, lat. arrogans, -ntis.

AROGÁNȚĂ s. f. Purtare obraznică și sfidătoare; atitudine de mândrie disprețuitoare; înfumurare, impertinență. – Din fr. arrogance, lat. arrogantia.

IMPERTINÉNT, -Ă, impertinenți, -te, adj., s. m. și f. (Om) obraznic. – Din fr. impertinent, lat. impertinens, -ntis.

Primul exemplu îl iau din declarația lui Dacian Cioloș cu privire la președintele Klaus Iohannnis:
„Cred însă că Președintele României, în momentul de față, are nevoie să fie, sau românii au nevoie ca Președintele României să fie mult mai dătător de încredere că își folosește prerogativele în așa fel încât să apere cu toate mijloacele pe care le are statul de drept și să dea acest semnal foarte mult”
 Dacian Cioloș „privește” dintr-o poziție foarte înaltă la „lucrătorul” Klaus Iohannis și „constată” că acesta ar trebui să facă mai mult pentru a da încredere cetățenilor că își îndeplinește atributele funcționale și că nu stă degeaba acolo la Cotroceni. Pur și simplu îl desființează pe președintele Klaus Iohannis punând dubiul asupra activității acestuia! Gargara arogantului Dacian Cioloș, ulterioară, ca motivare a respectivei declarații, cum că de fapt președintele Iohannis își îndeplinește corect atribuțiile potrivit competențelor conferite de Constituție nu mai are nici o valoare din moment ce el deja a transmis faptul că, de fapt, președintele Iohannis ar putea să facă mai mult decât a făcut până în prezent! Ca să fiu mai direct, arogantul Cioloș afirmă că Iohannis ar trebui să facă „din rahat bici!”. Că dacă ar fi fost el președinte, ar fi făcut altfel decât Iohannis la nominalizarea lui Dăncilă. A avut grijă arogantul Cioloș să introducă și comparația, Iohannis fiind în postura celui care a luat o decizie iar el Cioloș fiind în postura chibițului care de pe margine care „ar fi făcut altfel”, fiind astfel superior celui aflat în funcție! Măgar!

Deranjant, foarte deranjant a fost să citesc la susținătorii lui Cioloș că președintele Iohannis ar trebui să își corecteze comportamentul după cum spune Cioloș! Ei bine, deja este prea mult.

Al doilea exemplu, îl dau din declarația lui Dacian Cioloș cu privire la PNL, nu mai aduc aici și restul declarației, în care motivează ce este cu partidele „vechi” și de ce trebuiesc înlocuite.
„Din păcate, o spun cu un mare regret, PNL se regăsește în aceasta zonă a clasei politice vechi și refuză cu obstinație să se reformeze și să vină alături de noi într-un proiect de reformare profundă a societății românești. Un proiect cu accent pe bunăstare. Ei așteaptă să cadă PSD natural și ei să le ia locul. Experiențele din 1996 cu CDR și din 2004 cu Alianța DA ne-au arătat că nu funcționează acest model.”
Aroganță la superlativ! În toate sensurile noțiunii din DEX. Individul Dacian Cioloș se crede superior celor din PNL, evaluează PNL ca partid, privește cu dispreț „învechiții liberali” care, potrivit ideilor postării lui ar trebui să dispară de pe scena politică. Ar cam trebui să își bage vorbele astea undeva.

Un partid politic este o persoană juridică, reprezintă interesele politice ale unei mulțimi de cetățeni (potrivit art. 8 din Constituție!), are o doctrină (de obicei), are proiecte politice cu privire la administrarea țării și își construiește un proiect prin care în eventualitatea ajungerii la guvernare să ducă țara la un nivel de dezvoltare superior momentului în care preia guvernarea (programul de guvernare).

Cioloș are niște idei, ale lui și ale apropiaților lui dar nu are și un partid politic care să le angajeze. Este în curs de înființare. Cioloș este, deocamdată, spectator în tribună. Când va avea și partidul politic, va intra pe terenul jocurilor politice. Acum, chibițează. Stupid, absolut absurd, niște oameni susțin, la fel de aroganți și impertinenți, că partidele politice ar trebui să țină seama de ce supune acest individ Dacian Cioloș? Inadmisibil!

Partidele sunt ca familiile. Acei impertinenți care critică, în aceste zile, PNL și pe membrii săi că nu acceptă „sfaturile” lui Cioloș, cum se comportă față de membrii altor familii care fac aprecieri negative la ei și familia lor? Se duc acasă și își bat soțul/soția și copiii pentru că un neica nimeni îi critică? Dacă fac așa, și pot să cred că este posibil din moment ce sunt foarte activi în a recomanda PNL și membrilor PNL să ia în considerare aprecierile lui Cioloș, sunt idioți. Oi fi eu idiot, după cum m-au apreciat unul și altul dintre susținătorii lui Cioloș, dar ei au ajuns în vârful piramidei.

Să lăsăm mănușile la o parte și să ne arătăm mâinile curate. Unele liberale, altele socialiste, altele conservatoare, altele oportuniste, altele radicale, populiste etc. Dacian Cioloș face parte din altă familie politică! Nu face parte din familia liberală. Nu are nici un interes să „sprijine” liberalii, din moment ce visează la înfrângerea liberalilor la următoarele alegeri de către USR și viitorul lui partid, Mișcarea România Împreună. Este o aroganță afirmația lui cu privire la activitatea președintelui Klaus Iohannis, o obrăznicie. Este o aroganță orice afirmație a lui cu privire la PNL și membrii acestuia.

Ca să fiu mai direct, Dacian Cioloș ar cam trebui să își bage undeva criticile aduse președintelui Iohannis sau PNL!

Este un aventurier politic. A tot fentat pe ici-colo umblând după sinecuri politice, lăsând falsa impresie că ar fi, de fapt, un tehnocrat, chiar a mimat poziția de tehnocrat dar el a aspirat, continuu la funcții politice.

În PNL s-a știut că Dacian Cioloș a condiționat activitatea ca membru al PNL de oferirea, de către conducerea PNL, a funcției de președinte al PNL. Când i s-a spus că nu i se poate oferi pentru că există un statut și o procedură statutară pentru alegerea președintelui partidului, există niște condiții de îndeplinit de către candidat, și-a pus coada la spinare și a plecat.


Onestul, cinstitul, omul „nou”  Cioloș, „speranța” României etc. este doar un sinecurist, un aventurier politic. Un individ capabil să aibă declarații contradictorii imediat ce în urma lor obține ceva. Indiferent de unde!
Parcurs Dacian Cioloş:
  • 2005-2006 – Consilier personal al lui Gheorghe Flutur (PNL)
  • 2006-2007 – Consilier personal al lui Dan Motreanu (PNL)
  • 2007 – subsecretar de stat (Guvern PNL)
  • 2007 – 2008 - Ministru (Guvern PNL)
  • 2009 – Consilier Administraţia Prezidenţială (Băsescu)
  • 2010 – Comisar european (propunere făcută de Emil Boc, premier PDL)
  • 2015 - candidat PSD pentru funcția de comisar european pe agricultură
  • 2015 – Prim Ministru (numit de Iohannis, susţinut de PNL)
  • 2016 – Candidat propunere de Prim-Ministru (PNL şi USR)
La care se cuvine a adăuga, fără să ne mai ascundem după degete, că pe timpul guvernării Cioloș din 2016 acesta a satisfăcut cerințele PSD cu prioritate, vorba aia, ca să nu se supere infractorul Dragnea! Și ca să fiu mai rău, am toate motivele, rezultatele unei guvernări depind în cea mai mare măsură de rezultatele anterioare ale respectivei guvernări sau ale altei guvernări. Dacă în 2016 a avut niște rezultate, oricare ar fi acelea, baza lor a fost pusă în guvernările anterioare. Guvernarea Cioloș poate fi lăudată, cel mult, pentru faptul că nu a distrus țara așa cum o fac guvernările actuale, Dragnea+, acum este Dragnea-Dăncilă cu Vâlcov și Shhaideh în coadă!

Mă bucură faptul că Dacian Cioloș a făcut pasul pentru a arăta că nu este prietenul PNL! Până acum a orchestrat o mare înșelătorie. A dat și încă vrea să dea impresia că el este un politician de dreapta! Nu este! Este un politician cu o orientare clară spre stânga. De partea dreaptă a spectrului politic se apropie doar atunci când adoptă poziții centriste! În rest, vrea să pară un „Macron al României”. O maimuțăreală. Pentru că atât poate. Să imite pe cei care îi produc o puternică impresie.

Persoana Dacian Cioloș nu mai are de la mine nici o fărâmă de încredere. Mă voi comporta ca atare.

Niciun comentariu: