duminică, 4 noiembrie 2018

Cioloș a transmis un semnal de neîncredere față de acțiunile de până acum ale președintelui Iohannis

Am pus această cartolină pe grupul de pe Facebook „Tomberonul”.

Revin asupra declarației lui Cioloș.

Sunt motivat de unele reacții ale susținătorilor lui, unii membri declarați, cel puțin așa reiese din imaginile lor publice ca membri Facebook.

Reacțiile sunt normale. Le înțeleg. Își susțin liderul formal și informal. Dau dovadă de credință în „proiectul” Cioloș.

Anormal este calificativul acordat de susținătorii lui Cioloș celor care îl critică pentru această declarație și nu numai: „posibil idioți”.

Probabil că eu pot fi chiar idiot. Dacă așa sunt văzut de alți oameni, așa o fi. Totuși, continui să susțin că declarația lui Cioloș este un atac la adresa președintelui Iohannis. Iar de aici la posibilitatea ca Cioloș să ajungă la concluzia că pentru „interesul națiunii” trebuie să devină un competitor la președinția României nu este decât un pas. Mai măricel el dar care poate fi acoperit și prin pași mai mici, din ce în ce mai viguroși pe măsură ce „neîncrederea” promovată în mediul public, de către Dacian Cioloș și „prietenii” (unii chiar din PSD sau ALDE!?), cu privire la acțiunile constituționale ale președintelui Iohannis pentru combaterea abuzurilor guvernării PSD-ALDE devine din ce în ce mai „vizibilă”. Iar ca să fie „vizibilă”, trebuie duse în derizoriu acțiunile anterioare ale președintelui Iohannis. Cum a fost, de exemplu, nominalizarea lui Dăncilă la funcția de prim-ministru la propunerea PSD-ALDE cu susținerea UDMR plus minoritățile. Adică a majorității absolute din Parlament!

Cioloș a declarat la Digi24 că ar fi acționat altfel dacă ar fi fost președinte al României. Ar fi refuzat nominalizarea lui Dăncilă aducând ca argument faptul că o cunoaște din Parlamentul European el fiind comisar european în perioada în care Dăncilă a fost europarlamentar. Deci a motivat o posibilă acțiune „dacă ar fi fost președintele României” pe baza unei cunoașteri anterioare a persoanei Dăncilă. O cunoaștere personală, nu pe vorbele unora sau altora! Nu pentru motivul că este propusă de coaliția toxică PSD-ALDE. Ei bine, prezumatul personaj stimabil numit Dacian Cioloș acuză, indirect, pe președintele Iohannis că a comis o faptă „reprobabilă” (pe care el, Cioloș, nu ar fi comis-o!) fără ai oferi acestuia un motiv plauzibil! Mi se pare o ticăloșie! Mare ticăloșie. Nu am revenit la interviu pentru a scoate și alte perle cioloșiste, sunt sigur că o mai atentă citire îmi va oferi cine știe ce surpriză „neplăcută”, este însă suficient ce am sesizat pentru a face aprecierile din acest articol.

Concluzia pentru speța de mai sus este simplă: dacă el Cioloș ar fi fost în locul lui Iohannis, „crima” numirii lui Dăncilă ca prim-ministru nu s-ar fi întâmplat. Nu a făcut această declarație de florile mărului! Este la modă aruncatul cu pietre, și pe bună dreptate, în Dăncilă și guvernul ei. Cu mult prea mult elan în Dăncilă și cu foarte multă zgârcenie în miniștrii cabinetului, de fapt, cei care fac ca această guvernare să fie un dezastru național. Iar liberalii sunt în prima linie când critică guvernarea Dăncilă și membrii cabinetului, susținătorii lui Cioloș dar și cei din USR speculând doar numele cu notorietate și situațiile care le pot permite să exclame oripilați că treaba nu merge bine. Mascaradă.

Hai să mergem la declarația care m-a deranjat enorm.
Cred însă că Președintele României, în momentul de față, are nevoie să fie, sau românii au nevoie ca Președintele României să fie mult mai dătător de încredere își folosește prerogativele în așa fel încât să apere cu toate mijloacele pe care le are statul de drept și să dea acest semnal foarte mult
Talmeș-balmeșul produs de Dacian Cioloș are nevoie de „traducere”. Fac precizarea că în interviul dat Digi24, Dacian Cioloș a spus că președintele Iohannis respectă întocmai atribuțiile constituționale pe care le are! De aici trebuie să pornim în „traducerea” acestui mesaj al lui Cioloș, pronunțat înainte de a declara că președintele Iohannis își respectă, ad litteram, prerogativele!

Președintele României, adică Klaus Iohannis, „are nevoie să fie ... mult mai dătător de încredere că își folosește prerogativele”! Dacă își folosește în totalitate prerogativele constituționale și legale, dacă își comunică acțiunile prin comunicate și declarații de presă, cum poate fi „mult mai dătător de încredere”? Ce să facă ca să inspire mai multă încredere cetățenilor că el, ca Președinte al României, își face treaba, își folosește prerogativele? Ei bine, Dacian Cioloș nu ne spune. A spus el că dacă ar fi fost ar fi făcut ceva. Ce ar fi făcut în plus față de ceea ce constituția și legea îi permit Președintelui României? Nu spune. Tipic lui Cioloș. Lasă în aer partea deciziei dar știe să facă gargară cu pioneze.

Dacian Cioloș șterge cu buretele tot ce a făcut președintele Iohannis declarând, fățiș, că acțiunile lui sunt insuficiente! Din moment ce declară că trebuie să fie „ ... mult mai dătător de încredere că își folosește prerogativele!

De când avem actuala guvernare, de când avem actualul parlament, toate inițiativele lor dezastruoase pentru țară au fost contestate la Curtea Constituțională a României și în marea lor majoritate președintele Iohannis a obținut satisfacție! Alături de președintele Iohannis au fost permanent PNL, CSM, Înalta Curte de Casație și Justiție, iar la unele sesizări la CCR au fost cosemnatari parlamentari de la USR și PMP. Președintele Iohannis a ieși cu declarații publice în care a atras atenția puterii PSD-ALDE cu privire la legea bugetului pe 2017, la legea bugetului pe 2018, la asigurarea finanțării proiectelor de investiții prognozate, la respectarea angajamentelor de țară față de Uniunea Europeană, la respectarea angajamentelor de țară față de NATO, la buna administrare a bugetului aprobat etc. A împiedicat adoptarea unei ordonanțe de urgență a guvernului pentru scăparea de pușcărie a puternicilor zilei din PSD, ALDE și UDMR și a sesizat Avocatul Poporului asupra altor OUG-uri. Sunt acțiuni concrete în care președintele Iohannis a devenit principalul opozant al actualei puteri PSD-ALDE! Este deranjant, pentru mine, să văd că apare un Dacian Cioloș acum și cum încearcă el să călărească un cal alb ca Făt Frumos din basme! Este deranjant să văd cum Dacian Cioloș iese din „negura” anonimatului politic și vrea o recunoaștere la care nu are dreptul.

Am adăugat o afirmație a lui Cristian Ghinea, vice-președinte al USR (parcă așa ceva), care a susținut că pe timpul guvernării Cioloș i-ar fi spus acestuia: „Nu poți să dai porcii la o parte dacă stai pe margine și fluieri la ei”!

Este un îndemn la acțiune dacă vrei să iei locul altora. Acesta este sentimentul meu. Dacian Cioloș, încă doar membru fondator al Fundației Mișcarea România Împreună (un fel de copie a partidului lui Emmanuel Macron, „En Marche”), aflat în așteptarea pronunțării Tribunalului București cu privire la înființarea partidului „Mișcarea România Împreună”, își anunță intenția de a deveni contracandidatul președintelui Iohannis din partea unei părți a cetățenilor României care nu vor să voteze PSD și ALDE și pe candidatul lor dar și a celor care sunt încă nehotărâți cu privire la susținerea președintelui Klaus Iohannis sau nu vor să voteze cu și alături de PNL.

Ipocrit, declară fără nici un temei, că nu vrea să „rupă opoziția”! Iar aici avem două variante de interpretare. Fie își dorește și voturile celor din PNL fie consideră că opoziția este formată doar din USR și MRÎ (deocamdată în faza de proiect). Iar dacă revin la declarațiile lui Cristian Ghinea dar și ale lui Dan Barna, președintele USR, scopul lor fiind „învingerea în alegeri a PNL”, trag concluzia că în noțiunea „opoziție” pentru Dacian Cioloș nu intră PNL! El și ai lui plus USR sunt în opoziție cu PNL astfel că PSD și ALDE pot sta liniștite! Dacian Cioloș nu le dorește membrii, nu îi canibalizează politic.

Dacă mai apar „cioloșiști” deranjați de ce am spus le recomand să fie mai calmi. Idiot cum sunt am un vot, am un calculator, scriu pe blog și distribui pe Facebook. Au reușit să blocheze un grup condus de liberali (cei care l-au susținut pe Dacian Cioloș de când președintele Iohannis l-a desemnat ca prim-ministru și i-a obținut nominalizarea în Parlament!), fac mizerii la materialele de campanie ale PNL cu semnalări la Facebook că materialele promoționale sunt contrare politicii Facebook. Se comportă în comentarii la fel ca cei mai înrăiți susținători ai lui Dragnea și compania. Au făcut echipă cu cei din USR pentru discreditarea PNL și a membrilor săi. Toate acestea ne-au lămurit. USR și MRÎ nu vor să fie împreună cu PNL pentru că sunt în competiție cu PNL la toate alegerile care vor veni. Scopul lor declarat este ca împreună să învingă PNL! La prezidențiale, pentru că PNL îl susține pe președintele Klaus Iohannis pentru al doilea mandat, este evident că președintele Iohannis și PNL sunt adversarii lor.

Dacă ar fi cinstiți și ar recunoaște aceste evidențe, ar fi bine. Nu le recunosc, țin oamenii în confuzie. Lumea acuză PNL că nu se unește în opoziție cu USR. Este rezultatul confuziei induse cu intenție și promovate de membrii și susținătorii USR și ai MRÎ. Masca jos, doamnelor și domnilor! Ipocrizia nu poate ține la nesfârșit. Suntem în tabere opuse. Voi ați ales asta. Ne vom trata ca atare. Vorba aia, interesul poartă fesul. A, să vă mai spun o zicere a unui „dinozaur” cum îi calificați voi pe cei din PNL cu foarte multă experiență dar și realizări în politică: în politică nu ai prieteni! Nu suntem prieteni! În mine aveți „un idiot” care nu vă este prieten.

Niciun comentariu: