miercuri, 21 noiembrie 2018

Remanierea nu ajunge. Trebuie sa plece toti!

Preiau o postare a senatorului PNL Florin Cîțu, pentru că vine în sprijinul nevoii noastre pentru o corectă informare cu privire la starea țării sub aspect economic.

Este evident că fiind senator PNL va contesta măsurile luate de coaliția iliberală PSD-ALDE însă el face mult mai mult decât o simplă opoziție. Vine cu analize bine fundamentate pe aspecte care țin de fundamentul economiei. Iar aici, guvernarea PSD-ALDE cu sprijinul larg al UDMR este repetentă, cu mult în urma poziției de corijent! Este un dezastru care va afecta „buzunarul” fie cărui român! Indiferent de simpatiile lui politice!

Valoarea banului din buzunarul nostru nu crește odată cu declarațiile triumfaliste ale guvernanților PSD-ALDE! Dimpotrivă. Este posibil să scadă. Iar declarațiile lor triumfaliste pot fi chiar o încercare de acoperire a unei situații mai rele pentru posibilitatea noastră de a achiziționa bunuri și servicii necesare vieții din resursa financiară la care avem acces în mod obișnuit.

Recomand lectura postărilor lui Cîțu de pe Facebook sau preluate de presa care nu le deformează. Iar eu le preiau (nu pe toate) și le pun aici deoarece am observat că sunt persoane care citesc ce pun pe blog, unele dintre ele neavând cont pe Facebook de unde le preiau!

***

Remanierea nu ajunge. Trebuie sa plece toti!

Prabusirea economiei in cifre recunoscuta oficial de Comisia Nationala de Strategie si Prognoza.

La inceputul anului Comisia Nationala de Strategie si Prognoza la ordinul duoului toxic pentru Romania, Dragnea - Valcov, “estima” indicatorii economici care au stat la baza legii bugetului. Totul trebuia sa dea bine pe hartie, ca asa a zis sefu’.

Dupa 10 luni avem dovada ca au mintit. Sunt acolo oameni care stiu foarte bine acest lucru dar stiu ca nu pot sa lucreze in sectorul privat asa ca mint pentru Dragnea.

Exemple.

CNSP promitea o crestere economica de 6.1% pentru 2018. Acum, dupa ce a reasezat datele sa iasa rectificarea pozitiva, estimeaza o crestere economica cu 2 puncte procentuale mai mica pentru 2018!!

Despre preturi, CNSP ne garanta o rata medie a inflatiei pentru 2018 de 3.1%. Acum, dupa dezastrul din economie, recunoaste esecul minciunilor PSD-iste si estimeaza o rata medie de 4.7%!!! Asta doar pentru preturile bunurilor de consum.

Cea mai grava manipulare a CNSP+Dragnea+Valcov apare la estimare deflatorului-dinamica tuturor preturilor din economie. La inceputul anului promitea o crestere a preturilor de 2.1% iar acum recunoaste efectele devastatoare ale guvernarii si estimeaza o crestere a preturilor de ….5.9% in 2018!!!

Este clar ca nici CNSP care raspunde direct la ordinele lui Dragnea+Valcov nu mai poate maslui foarte mult datele. Este caz penal totusi. Dezastrul din realitatea economica i-a lovit si pe ei peste ochi.

Dar CNSP recunoaste doar partial dezastrul, deocamdata. Care este de fapt situatia REALA din economie?

Veniturile la buget mai confirma prabusirea. Mai mici cu 12 miliarde de lei dupa 9 luni fata de ce era estimat la inceputul anului.

Sau putem sa mai vedem o fata a dezastrului daca ne uitam la reducerea cheltuiellor bugetate pentru investitii, la concedierile din sectorul bugetar, dobanzile din ce in ce mai mari pe care le cer investitorii cand imprumuta statul roman.

Si mai avem dovezi.

Investiille straine directe sunt la minim istoric.

In fine, situatia economica fragila este surprinsa si de gradul de acoperire a datoriei publice din rezervele de la BNR care a scazut la 72% fata de 80% la inceputul anului. Asta chiar e dura si explica de ce cresc asa rapid dobanzile.

Pe scurt:

- cresterea eonomica se prabuseste
- preturile explodeaza
- investitorii ne ocoloesc
- investitiile sunt taiate
- deficitul bugetar explodeaza (se incaseaza mai putin decat se cheltuie = imprumuturi si taxe mai multe si mai mari)
- dobanzile cresc si pun frana si mai tare economiei

La finalul lui 2018 avem o economie care se prabuseste, in care cresc preturile dobanzile si din care forta de munca continua sa plece cu o viteza de 300 de tineri pe zi.

Oare este asa de greu sa estimam ce urmeaza? Nu. Dragnea-Valcov au aruncat economia in criza. Nici macar institutiile statului care respecta cu sfintenie ordinele lui Dragnea, nu mai pot ascunde asta.

O remaniere nu rezolva problema Romaniei. Trebuie sa plece toti!

#2020RomaniaFaraPSDsiALDE #FaraCompromisuri

***

Mai jos sunt unele răspunsuri ale lui FlorinCîțu la comentariile unor „prieteni” de pe pagina lui de Facebook. Le preiau pentru că lămurește una din marile „neclarități”.

„Florin Cîţu - asa zisii pucisti din PSD promit multe pe holurile Parlmamentului dar o fac pentru a ajunge "revolta" lor la Dragnea. Dupa aceea primesc o functie in partid si isi reconsidera pozitia. PSD-istii nu vor da jos un guvern PSD pentru a lasa loc opozitiei. Trebuie sa fim realisti. Scopul asa zisilor pucisti este de a-l da jos pe Dragnea si de a prelua puterea in partid. Dar pentru Romania, nu se schimba nimic. Toti sunt la fel si trebuie sa plece toti. Ori alegeri anticipate ori ii dam jos votand #PNL la europarlamentare, locale si parlamentare.(este opinia mea, poate colegii din PNL vad altfel lucrurile)

Florin Cîţu - Nu mai spun ca UDMR nu va vota impotriva PSD. Si lor le place la guvernare.

Florin Cîţu - iar ALDE .... nu-i scoti de acolo nici cu jandarmii. s-au lipit de scaune

Niciun comentariu: