luni, 5 noiembrie 2018

Dilema

Raluca Turcan are dreptate. Este elegantă în abordarea problemei, stilul ei, dar problema este grea. Pentru că reflectă o stare ciudată. Un chibiț își asumă meritele sau conducerea celor care luptă în arenă.

Raluca Turcan, liderul deputaților #PNL:

"Ca lider al grupului PNL din Camera Deputaților am discutat cu mai mulți colegi din opoziție în încercarea de a ne da seama cu cine negociază dl. Cioloș dărâmarea guvernului PSD-ALDE. Ne-ar fi de mare ajutor orice vot. Ar fi fost poate util ca dl. Cioloș să precizeze pe câte voturi ne putem baza din partea domniei sale la o eventuală moțiune de cenzură.

În felul acesta putem urgenta depunerea unei moțiuni care să duca la demiterea guvernului incompetent manevrat de Liviu Dragnea (inclusiv la demiterea dnei Carmen Dan, ministru incompetent și abuziv, fost prefect de Teleorman în vremea guvernului Cioloș).

Deși am văzut și auzit multe în politică, încă nu am înțeles cum poate cineva negocia dărâmarea unui guvern neavand nici grup parlamentar și nici partid.

În concluzie, cea mai solidă contribuție pe care dl. Cioloș ar putea-o avea la acțiunea opoziției ar fi să scoată odată actele la partidul mult promis și să se oprească din atacarea celorlalte partide care au fost în fiecare zi, nu pe sărite sau între două zboruri, în prima linie a luptei anti-Dragnea pentru apărarea democrației în România."
***

Ei, asta da problemă! Ei bine, uite că „doar Cioloș poate”! Neavând nici o competență, nici o legătură cu Parlamentul, nici măcar un partid în numele căruia să vorbească dă indicații prețioase de pe margine celor care fac opoziție parlamentară, recomandă termene de executare a unor acțiuni politice, recomandă termene pentru înlăturarea Guvernului Dăncilă ... dar ce nu face el!

După câte se pare îi face concurență lui Traian Băsescu. Între ei este, însă, o mare diferență. Traian Băsescu este senator, are un partid în spate, vrea să ajute în lupta contra PSD chiar dacă partidul care îl susține este unul mic. Dacian Cioloș are doar niște sondaje care spun că el și partidul pe care îl va face ar obține nu știu câte procente. Cam puțin pentru unul care vrea să se bage în seamă! Indiferent de ce crede el despre el sau ce cred unii că ar fi el!

Niciun comentariu: