vineri, 30 noiembrie 2018

CNA PSDragnea

Dorina Rusu (Președinție) vs Gabriel Tufeanu (PSD)
Șocat? Puțin spus. Preiau o postare a Dorinei Rusu de pe Facebook. Să înțelegem mai bine cum o instituție publică cu un rol imens în zona media este subordonată unei puteri imorale. O instituție care, practic, și-a ratat menirea.

Să îi dau cuvântul Dorinei.  Și să îi mulțumesc pentru postarea prin care ne arată fața hâdă a instituției în care câteva voci se încăpățânează să fie în serviciul democrației, al cetățenilor.

Toti aia care critica guvernul de centenar sunt niste idioti. M-am saturat de cacaturile astea”. Cam asta a fost concluzia unui membru CNA sustinator al Guvernului in urma sedintei CNA in care s-au discutat despre spoturile pentru celebrarea Centenarului

Patru pui ai filmului facut de Guvern pentru celebrarea Centenarului au ajuns ieri și în CNA. Dar Secretariatul General, sub conducerea lui Toni Grebla, a solicitat o recomandare pentru ca spoturile să fie difuzate de televiziuni și de posturile de radio.

Nu mai e nevoie să povestesc despre înșiruirea de minciuni, clișee și de afirmații ridicole pe care le cuprind spoturile, pentru că mulți au văzut deja filmul. Ca să nu mai spun cât de ridicol este să vorbești despre "creșterea gradului de conștientizare a importanței zilei Naționale a României" și despre "diseminarea mesajelor din materialul audio-video" cu două zile înainte de 1 Decembrie.

Dar ceea ce face ca mesajele din spoturi să fie de-a dreptul grotești este faptul că vocea care le prezintă este aceea care asigura fundalul celebrei emisiuni Wow Biz de la Kanal D, pe vremea cand în studio era invitat Leo de la Strehaia. Așa se explică de ce ai senzația că asculți manele cand auzi Vocea vorbind despre albastrul de Voroneț, Brancuși, nemuritorul Dracula, holdele mănoase, Cioran, Hagi și Ana Aslan, vaccinul antiholeric, marea albastra, pădurile virgine și ce mai este mestecat pe-acolo, ca într-o shaorma cu de toate, cele mai multe toxice. Unul dintre spoturi se incheie apoteotic cu propoziția "Miracolul continuă!", rostită de aceeași voce. M-am gândit la Viorica Dăncilă când am auzit-o.

Cum era de așteptat, faptul că am râs (deși era de plâns, la drept vorbind) , că am spus că spoturile sunt penibile, că nu ar trebui difuzate, i-a determinat pe unii dintre membrii CNA numiți de PSD să mă acuze că sunt lipsită de patriotism. "M-am săturat de căcaturile astea", a spus Gabriel Tufeanu. "În loc să fim uniți, să spunem măcar acum ce avem bun, vedem numai ce e rău. Așa a făcut și ăla care te-a trimis aici, colega: a stricat momentul solemn, a atacat, a criticat", a zbierat Gabriel Tufeanu (se referea la discursul președintelui din Parlament). Concluzia lui a fost că toți cei care, acum, de centenar, critică realizările Guvernului (inclusiv spoturile) sunt niște idioti. Dacă-mi amintesc bine, chiar a bătut cu pumnul în masă. Apoi a ieșit din sală. Un mesaj foarte potrivit pentru felul în care acest guvernul și susținătorii lui știu să serbeze centenarul: ceaușism, manelism, înjurături.

Desigur, recomandarea a fost votată (au fost numai două voturi împotrivă, al meu si al lui Florin Gabrea).”

***

Trist. Realmente, este trist să vedem cum o instituție publică care ar fi trebuit să exceleze prin calitatea serviciului public prestat a ajuns în asemenea hal de degradare.

Un comentariu:

Floor Lola spunea...

OFERTA DE ÎMprumut URGENT Vă faceți

Aveți nevoie de vreun tip de împrumut?

Ai nevoie de un împrumut personal?

Ai nevoie de o afacere de împrumuturi?

Doriți să plătiți facturile?

Vrei să fii stabil financiar?

Contactați-ne pentru mai multe informații

E-mail: Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com