miercuri, 7 noiembrie 2018

Ipocriții

Dacă tot este să știm cu ce se ocupă parlamentarii partidelor, hai să vedem și ce fac parlamentarii USR. Nu de alta, dar având grijă să facă circ și să „critice” parlamentarii PNL (de alții nu se leagă, iar acum vedem de ce!) nu au timp să își facă autocritica. Bine, mai apre cțte o scrisoare a 100 de lideri ai USR care reclamă faptul că

Andi Manciu 

(https://www.facebook.com/andi.manciu/posts/1597644967047511)


CUM votează USR #pensii_speciale!
Azi, în plenul Camerei Deputaților, a fost la votul final OUG 39/2017, care a suferit completări prin amendamente promovate de PSD. Unul dintre aceste amendamente este redat mai jos și prevede asimilarea membrilor plenului Consiliului Concurenței și a funcționarilor la regimul de pensii speciale de la Curtea de Conturi, care e asimilat la cel al magistraților.

La votul final, în mod suprinzător, deputații USR și PMP au votat #pentru acest proiect al Guvernului, completat cu pensii speciale de PSD. Asta contrar declarațiilor publice referitoare la pensiile speciale.

Deputații PNL au votat #împotrivă! (aici votul electronic: http://www.cdep.ro/pls/steno/evot2015.nominal… )

Iată amendamentul: 

Art.73.
• Membrilor Plenului Consiliului Concurenței care au îndeplinit un mandat întreg li se aplică în mod corespunzător prevederile art.49 alin.(4) din Legea nr.94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
• Înalților funcționari publici, inspectorilor de concurență, persoanelor cu funcții de conducere care îndeplinesc atribuțiile specifice Consiliului Concurenței li se aplică în mod corespunzător prevederile art.51 alin.(2)-(17) din Legea nr.94/1992, republicată, cu modificările și completările ulterioare

[*Art 49, alin (4): Persoanele care au îndeplinit funcția de consilier de conturi pe durata unui mandat complet beneficiază, la data pensionarii, de pensie de serviciu, în cuantumul prevăzut de lege pentru magistrați: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/2364]

***

Ipocriții! S-au opus stabilirii unor pensii pentru primari, ceva absolut necesar pentru că sunt primari cu zeci de ani de activitate și nu există un sistem de pensii pentru aceștia, s-au lăudat că au un mare merit pentru că au blocat „pensiile speciale pentru primari”, au acuzat PNL că au votat „pentru pensiile speciale” iar acum vedem că adevărații susținători ai pensiilor speciale în administrația publică sunt tocmai parlamentarii USR. Circ, articole în presă, scandal în Parlament, pe holurile Parlamentului dar, în realitate, ei acționează exact împotriva principiilor care a dus la formarea USR! De fapt, dacă este să fim corecți, tot membrii lor au semnalat faptul că actuala conducere a USR se cam șterge la fund cu principiile clamate atât de vehement în spațiul public.

În situația primarilor am încercat să le înțeleg logica. Eu nu au primari! Îi doare în fund de primari și de viața lor, de motivația primarilor pentru a se ocupa doar de treburile urbei având garanția că atunci când vârsta nu le va mai permite să fie activi să aibă o resursă din care să trăiască decent, să nu ajungă în șanțuri sau în azilele oamenilor străzii. Fiind ei mai tineri, useriști, mi-am dat seama că nu îi duce mintea mai mult decât momentul spectacolului și al succesului de imagine dorit, că nu au treabă ei cu viitorul (de fapt principala obligație a parlamentarului!), dar aici, la Consiliul Concurenței, ce treabă au de au votat cu elan userist pentru pensiile speciale? Or fi dintre ei unii care sunt pe acolo? Or fi dintre ei unii care se gândesc că ajungând la putere, vor putea băga niște drept credincioși useriști la Consiliul Concurenței? Așa o fi! Pentru că PSD cam așa urmărește! Pentru că apar tot mai frecvente cazurile în care USR votează alături de PSD proiecte „mărețe”, chiar mă bate gândul că undeva, sub o masă de negocieri, niște useriști și niște pesediști trag sforile pentru un viitor dorit. Nu se prea atacă ei! USR are grijă să declare că scopul lor este să învingă în viitoarele alegeri PNL așa că schema se desenează singură. Devenind mai puternici decât PNL, PSD ar avea pe cei din USR ca parteneri politici (acum au ALDE, dar nu este o problemă să îi înlocuiască!).

Cei de la USR îmi forțează mintea. Oare ce naiba le mai trece prin cap? Au reușit în 2016 să aducă PSD la putere în București, în special, le-au conservat puterea în Moldova ... oare ce mai urmează?

Niciun comentariu: