luni, 19 noiembrie 2018

LUDOVIC ORBAN, LA FINALUL BIROULUI EXECUTIV AL PNL, 19.11.2018


TRANSCRIERA DECLARAȚIILOR PREȘEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, LA FINALUL BIROULUI EXECUTIV AL PNL

Se pare că PSD este un izvor nesecat, citez un clasic în viață, fost PSD-ist, un izvor nesecat de maimuțe și de proști. Actuala remaniere este înlocuirea unor proști și a unor slugi cu alți proști și cu alte slugi. Nu este altceva decât o răfuială între clanurile mafiote din PSD prin care Dragnea urmărește să-i pedepsească pe baronii răzvrătiți și să-i răsplătească pe baronii care i-au salvat scaunul. Această remaniere nu aduce nimic bun în funcționarea Guvernului, nu va face altceva decât să aducă alți incompetenți, alți oameni care nu au nici o legătură cu domeniul de activitate în care își vor desfășura activitatea, care sunt selectați pe unicul criteriu al fidelității, al slugărniciei față de Dragnea  și față de  baronul care va susține candidatura miniștrilor.

Nu pot să nu remarc că această remaniere conține în sine un mesaj pentru pensionari, din partea PSD, și anume, PSD recunoaște că a eșuat în respectarea promisiunilor către pensionari, pentru că altfel nu pot să înțeleg de ce Olguța Vasilescu dă bir cu fugiții din ministerul pe care l-a condus până acuma și de ce abandonează așa-zisa reformă a pensiilor făcută de PSD, în timp ce dezbaterea Legii pensiilor este în Parlament.

Am luat mai multe decizii, în privința lui Iordache vom iniția procedura de sancționare a lui Iordache pentru comportamentul bădărănesc, pentru utilizarea de gesturi obscene în plenul Parlamentului și, în general, pentru atitudinea grobiană care este contrară civilizației și bunului simț pe care o manifestă de ceva vreme în activitatea sa politică. Evident că vom solicita în primul rând demisia din funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților, pe lângă asta vom solicita sancționarea în conformitate cu prevederile regulamentului, probabil vom solicita să rămână fără indemnizație o lungă perioadă de timp pentru că aceasta este cea mai bună pedeapsă pentru oameni de genul Iordache.

Am luat decizia, astăzi, în Biroul Executiv al PNL să atacăm la CCR mai multe acte normative. Vom ataca la CCR Legea privind executarea pedepselor la domiciliu, așa numita lege “pușcăria în sufragerie  “, prin care corupții din PSD și ALDE încearcă să-și stabilească un regim de detenție foarte prietenos, adică să poată să-și ispășească pedepsele acasă.

De asemenea, vom ataca la CCR Legea privitoare la desecretizarea hotărârii CSAT din 2005, care a considerat corupția ca o amenințare la adresa siguranței naționale și mai ales a declasificării tuturor documentelor subsecvente care au fost emise în urma hotărârii.

De asemenea, pregătim atacul la CCR împotriva Ordonanței 90 și 92, mai precis a  legii de aprobare a Ordonanței 90 și 92 în cazul în care și la Senat majoritatea parlamentară va susține legea de aprobare în aceeași formă pe care au susținut-o la Camera Deputaților, majoritatea parlamentară.

De asemenea, vom ataca la CCR neconstituționalitatea hotărârii Parlamentului de numire a cel puțin cinci membrii din conducerea ASF, care nu îndeplinesc, în mod evident, condițiile cerute de lege pentru a ocupa funcțiile de conducere din cadrul ASF-ului.

De asemenea, am decis demararea a două campanii extrem de importante, campania pentru Autostrada Unirii în care vrem să mobilizăm opinia publică alături de organizațiile din societatea civilă care susțin acest proiect, pentru finanțarea autostrăzii Târgu Mureș – Iași – Ungheni, din fonduri europene.

De asemenea, am luat decizia de a demara o campanie “ PNL aduce gazul în casele românilor”, o campanie de promovare a modificărilor legislative care au fost realizate la propunerea PNL, modificări legislative care permit autorităților locale să reia procesul de înființare de distribuții de gaz natural și, de asemenea, care permit finanțarea proiectelor de investiții pentru realizarea de distribuții de gaz pe raza localității  din sumele care vor fi încasate din exploatarea zăcămintelor offshore, în special a zăcământului care este în momentul de față în curs de a începe exploatarea.

( Domnule președinte, pentru că știu că ați avut câțiva colegi, nu foarte mulți,  dl. Florin Roman, dl. Pavel Popescu care au criticat gestul făcut de Ghinea similar cu cel al lui Iordache și au spus că ar trebui luate măsuri împotriva lui Cristian Ghinea.)

Nu este nicio diferență între ei, din punctul nostru de vedere, indiferent ce parlamentar se comportă necivilizat, are un comportament neconform cu regulile de bun simț pentru comportamentul public, trebuie sancționat.

( Nu ați făcut atunci un  demers în acest sens, îl faceți acum, la pachet?)

Este cam târziu să revenim asupra gestului dar prin această decizie pe care am luat-o vrem să arătăm că dezaprobăm orice astfel de formă de manifestare necivilizată.

( S-a finalizat termenul de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale, cel puțin la orașe și municipii, ne puteți spune cu ce garnitură veți ataca localele?)

Deocamdată vă pot spune candidații înscriși la București. Suntem în curs de a primi candidaturile depuse în celelalte municipii reședință de județ și nu aș vrea să dezavantajez colegi de-ai mei care s-au înscris în cursă și despre care încă nu știu.

La București s-au înregistrat candidaturile pentru Primăria Capitalei, a domnului vicepreședinte economic al partidului, Florin Cîțu, a purtătorului de cuvânt al partidului, Ionel Dancă, a consilierului general care este purtătorul de cuvânt la nivelul Consiliului Generan, Ciprian Ciucu și de asemenea, candidatura domnului Gabriel Dumitrașcu. Sunt candidaturile pentru Primăria Capitalei, până miercuri  vom avea toate candidaturile depuse, și la primăriile de sector și la primăriile municipii reședință de județ. Am luat o decizie de a amâna puțin procedura în două municipii reședință de județ unde avem niște situații speciale. De asemenea, am amânat finalizarea procesului de evaluare pentru candidaturile la Parlamentul European cu cel puțin două săptămâni, prin decizia Biroului Executiv.

( Care ar fi motivul?) 

Procesul de evaluare este unul care trebuie să fie obiectiv, care trebuie să țină cont de toate trăsăturile, calitățile, de asemenea, știți că avem și un sondaj în curs de derulare și vrem să ținem cont între criterii și de încrederea de care se bucură diferiți candidați.

( Deci, la sfârșitul lunii noiembrie o sa anunțați?)

Sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie, oricum vom anunța finalizarea evaluărilor și propunerile.

( Cum vor fi departajați, selectați candidații pentru primăria Capitalei, spre exemplu?)

Noi avem o procedură, fiecare candidat care se înscrie în cursă trebuie să prezinte un program de guvernare locală și un plan de campanie. Pe parcursul campaniei, fiecare candidat va prezenta ideile, soluțiile atât în interiorul partidului cât și în afara partidului.

Singura restrângere pe care am fixat-o pentru candidații înscriși în cursă  este să  nu-și atace colegii de partid, acesta fiind un criteriu de eliminare din cursă. Dacă vreun candidat își atacă un coleg din partid, practic, iese din cursa pentru primărie. În rest, există o libertate deplină în ceea ce privește promovarea programelor, ideilor, soluțiilor pe care le are fiecare candidat. Fiecare candidat, în perioada de campanie are posibilitatea să-și crească notorietatea, gradul de  încredere, să se profileze conform așteptărilor cetățenilor din municipiile reședință de județ urmând ca după finalizarea campaniei, în fiecare municipiu reședință de județ și în București și în fiecare sector să efectuăm sondaje de opinie astfel încât, la baza desemnării candidaților PNL la primăriile reședință de județ să avem clar o imagine  de măsura în care, candidații pe care îi avem,  se bucură de încredere, sunt apropiați de profilul cerut de alegători, au soluții viabile, au potențial de creștere și intenție de vot.

( Nu am reținut exact, care este perioada aceasta de campanie?)

Până la 15 martie, după 15 martie vor începe sondajele de opinie care se vor efectua de la nivelul conducerii centrale a partidului, astfel încât să nu existe posibilitatea de a fi subiectiv vreun sondaj iar pe baza sondajelor de opinie urmează să finalizăm procedura și să desemnăm candidatul din fiecare municipiu reședință de județ, până la jumătatea anului viitor.

( Președintele de partid, adică dumneavoastră, aveți posibilitatea să decideți cine deschide lista pentru europarlamentare. Dumneavoastră mai luați în calcul dacă ați putea să fiți primul pe listă?)

Știți că nu mi-am depus candidatura. Am această posibilitate, sunt președintele partidului, obiectivul meu este să conduc partidul spre victorie în alegeri, de asemenea, sunt candidat al partidului la funcția de prim-ministru al României și în vederea atingerii acestui obiectiv aș prefera să-mi consum întreaga energie pentru atingerea acestor obiective.

( Legat de această deschidere pentru europarlamentare, că vor fi înaintea localelor, domnul Antonescu, domnul Blaga, cum veți decide pentru că este la dumneavoastră atributul de a deschide lista?)

Sunt 49 de candidați, când vom avea decizia luată vă vom prezenta decizia noastră.

(Domnul Blaga va avea competențe  în coordonarea campaniei pentru europarlamentare?)

Încă nu am luat o decizie. Cu siguranță, experiența pe care o are în derularea campaniilor îl face un candidat foarte bun pentru echipa de campanie dar, să știți că am luat decizia de înființare a unei echipe de pregătire a alegerilor, care s-a întâlnit până acuma de trei ori, cu care am stabilit, în linii mari, care sunt direcțiile de acțiune în perioada precampaniei.

( Ați citat din Țuțuianu la început?)

Da, am spus că PSD se dovedește un izvor nesecat de “ maimuțe și proști”, care sunt promovați în conducerea țării.

( Dacă ați discutat despre convocarea premierului la Ora Guvernului?)

Cu siguranță, atâta nesimțire, atâta lașitate din partea acestei persoane care se face că se află în fruntea Guvernului, nu am întâlnit. De la începutul sesiunii parlamentare, Dragnea nu o lasă să vină în fața Parlamentului. Am invitat-o sistematic, în baza prevederilor regulamentare și a refuzat să participe la reuniune. Prezența lui Dăncilă, pe data de 14, săptămâna trecută, era o prezență necesară pentru că noi am chemat-o în fața Parlamentului pentru a spune ce are de gând în urma Raportului MCV și în urma Rezoluției Parlamentului European și în urma recomandărilor formulate de Comisia de la Veneția.

Ori, a fugit, din lașitate, săvârșind un act de nepermis adică sfidând Parlamentul care are dreptul de exercitare a controlului asupra Guvernului.

( Și ați decis când o să o mai chemați?)

Este din nou în dezbaterea Biroului Permanent.

( Despre moțiune ați mai purtat discuții?)

Cu siguranță, și purtăm discuții în continuare, v-am zis, așteptăm și remaniera, oricum le transmit un mesaj tuturor parlamentarilor PSD care așteaptă ca Dragnea să pice din senin. Atâta timp cât Dragnea va avea Guvernul pe mâna întotdeauna va avea de șpăguit diferiți baroni cărora să le câștige încrederea pentru că are ce să le ofere în Guvern. Deci, dacă vor să scape de Dragnea trebuie să voteze moțiunea de cenzură a PNL și a opoziției.

(Ați avea nevoie de 67 de voturi. Cu cei de la UDMR, că fără ei nu puteți, mereu a fost acest reproș)

Aș prefera să nu fac nici un fel de comentariu pe tema aceasta.

( Ce șanse mai are  moțiunea de cenzură când avem această solicitare în cazul domnului Tăriceanu?)

Trebuie să recunosc că astăzi, Tăriceanu a ajuns în stare de dependență totală față de Dragnea. PSD are majoritate la Senat și dacă începe să arunce pe urmărirea penală, va depinde de senatorii PSD. Din punctul meu de vedere, dacă Tăriceanu se consideră nevinovat, ar trebui el să ceară să se voteze cererea de urmărire penală astfel încât să poată să lase întâi Parchetului și ulterior instanțelor, să decidă asupra vinovăției sau a nevinovăției sale. Atâta timp cât se va milogi de Dragnea și de PSD să împiedice derularea procedurii judiciare, va fi considerat de opinia publică vinovat pentru că fuge de prezentarea în fața organelor de anchetă și a Instanței și pe de altă parte, nu va fi altceva decât o altă slugă a lui Dragnea, de altfel cum se comport de doi ani de zile.

( Ce rost mai are o moțiune de cenzură?)

 Nu există numai Tăriceanu, există și alți parlamentari ALDE, există și alți parlamentari PSD, există parlamentari din UDMR.

(Cu puciștii ați avut până acum discuții?)

Eu nu le spun puciști, eu le spun opozanți ai lui Dragnea, faptul că li s-a pus ștampila aceasta de puciști, puciul în sine are ceva ilegal, ceva incorect, puciul pare așa o lovitură nelegitimă. Ei sunt opozanți care au încercat în Comitetul Executiv să determine demisia lui Dragnea, transparent, în baza prevederilor statutare. Să le spui puciști, mi se pare așa o bătaie de joc care nu face altceva decât să-l avantajeze pe Dragnea, păi cel mai mare pucist este Dragnea.

( Vă bazați pe voturile dumnealor?)

Sper să capete curaj, să-și dea seama, repet, că nu mai e  chip cu Dragnea și că dacă vor să scape de Dragnea trebuie sa-i ia Guvernul, pentru că atâta timp cât Dragnea va avea Guvernul întotdeauna va avea ceva de oferit diferiților șefi de triburi PSD-iste, de prin diferitele județe, astfel încât să-i convingă să-i dea sprijin în continuare.

Niciun comentariu: