marți, 11 iunie 2013

Două evenimente. Unul mare și unul mic.

Evenimentul mare este cel al vizitei lui Victor Ponta la Berlin. Întâlnirea la nivel înalt între premierii român și german este un pas spre revenirea la normalitate. Evident, Angela Merkel și colegii sunt, încă, suspicioși cu privire la România. Propaganda anti-românească dusă cu disperare de Băsescu și depuații europarlamentari ai PDL la care s-au asociat stipendiații lui Patapievici la ICR când acesta era mare și tare, a lăsat „urme adânci”. Fondul propagandei băsiste anti-românești poate fi concentrat în formularea „poporul român este imatur pentru a înțelege valorile democrației”. Cumva, în mintea germanilor, a fost întărită convingerea că noi, românii, suntem un popor primitiv. Asta a vrut Băsescu să inducă în mentalitatea politicienilor germani. A reușit.

Mediafax, în pagina de politică, urmărește evenimentele. Un loc principal în expunerea agenției este acordat vizitei în Germania a lui Ponta. Locul secundar este cel ocupat de Băsescu și CCR. Agerpres face la fel. Mai mult, locul secundar „ocupat” de Băsescu este împărțit cu Antonescu.

Evident, Merkel și ai ei mai au de judecat întâlnirea cu Ponta. Au de rumegat informațiile primite, pentru că au primit suficiente informații cu privire la actuala guvernare. Au de ales. Vor alege. Vor alege revenirea la normalitate și vor renunța să mai parieze pe un cal mort. România are suficiente atuuri pentru a crește în viitorul imediat, mai ales după „operația” de extirpare a gangrenei portocalii din corpul țării, operație care își arată roadele și, sper eu, să fie un succes. Băsescu, Macovei, Patapievici, Tismăneanu, Udrea, Boc și mulți alții din gașca băsesciană vor poposi în memoria colectivă alături de „oligarhia” comunistoidă a lui Ceaușescu. Pe fond, Băsescu s-a dovedit a fi un Ceaușescu mai mic, un Ceaușescu „la final de mandat” (!), un Ceaușescu de balcon cu suta de lei la salariu pentru poporul iubitor care îl huiduia copios.

Niciun comentariu: