sâmbătă, 15 iunie 2013

Vizita controversată. Blaga și Boc la Beijing. PDL se vrea viu

Blaga și Boc sunt în China, în vizită la Partidul Comunist Chinez.

Mediafax. Vasile Blaga:  "Am venit în China, din nou, pentru a întări relaţiile cu colegii chinezi, cu Partidul Comunist Chinez, atât relaţiile pe linie de partid, cât şi relaţiile pe linie de administraţie. Chiar dacă noi suntem, astăzi, în opoziţie, sprijinim în continuare proiectele pe care le-am avut în comun cu partea chineză, atunci când eram la guvernare. Deci rămânem pe aceeaşi linie de relaţii excelente cu Partidul Comunist Chinez".


Vasile Blaga: "Am dorit să împărtăşim din experienţa vastă a Partidului Comunist Chinez, care îmi dau seama că este într-o permanentă reconstrucţie. Incredibil, dar colegii noştri chinezi, practic, şi asta mă bucură, împărtăşesc aceleaşi valori cu noi în tot ceea ce înseamnă construcţia unui partid, pornind de la necesitatea atragerii în partid a elitelor locale, pentru a da valoare organizaţiilor, cât şi a modului în care te raportezi la cetăţean".

Cristian Preda, proaspăt suspendatul din PDL are reacția lui: „După despărțirea de Băsescu, PDL căuta un model. L-a găsit. Nu mai e vorba despre un lider, ci despre o formațiune politică. Partidul Comunist Chinez.

Ceilalți membri PPE vor fi surprinși să afle care e noua referință a popularilor de la București.


În ceea ce mă privește, rămân fidel pluralismului politic și libertății de opinie, pe care “colegii noștri chinezi” le calcă în picioare
". Cotidianul.

Ce rețin eu. PDL a avut cu PCC relații confirmate prin proiecte cât timp au fost la guvernare, ceea ce nu este rău, vrea să le aibă în continuare și își dorește ca municipiul Cluj să fie ancora lor. Nu, nu înțeleg, este surprinzător pentru mine, este faptul că popularii europeni nu crâcnesc aici. În Europa sunt „anti-comuniști” feroci iar dincolo de granițele europene pun de blaturi comunistoide. Păi, nu se confirmă astfel că popularii europeni, creștini-democrați de felul lor, sunt tot un fel de comuniști ? Germania lui Merkel șantajează restul Europei cu relațiile ei privilegiate cu Rusia, alții, de prin sud, au relații cu socialiștii de pe alte continente - deh, catolicismul politic le spune că sunt frați, și creștin-democrații și socialiștii, dacă lucrează pentru binele credinței peste tot în lume. Acum vedem că PDL tuna și fulgera împotriva lui Iliescu însă pe sub mână au reușit să îi ia locul ca partener al PCC.

Să vedem ce o mai fi. Nu cumva, Băsescu, la fel ca Ceaușescu după vizita în Coreea de Nord, a luat ceva exemple de la PCC când a luat el măsurile alea absurde „pentru binele poporului” ?!

Un comentariu:

Anonim spunea...

DEVARTES FILM INTERNATIONAL
New York – Tokyo
prezinta
IN GURA LUPILOR
(In The Mouth of Wolves)
un film document
ROBERT HORVATH DEVA

https://vimeo.com/68411388

Cu participarea extraodinara a securitatii
romane si a clasei politice care mentine
in libertate de 23 de ani pe
DAN VOICULESCU

– dupa vizionare cititi materialul explicativ -
Deschideti : Robert Horvath Deva blog
http://devanewyork.blogspot.com/

Ultima ora : Dupa prezentarea filmului la FBI a avut loc un protest al Ambasadei SUA adresat guvernului roman si la
 cateva ore Ambasadorul Japoniei s-a adresat presedintelui Basescu.

https://vimeo.com/68411388

Rezultatul ….o sedinta extraordinara a guvernului Ponta
Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, pe baza unei propuneri din partea MAE, numirea in functia de consul general al Romaniei la New York a lui Claudiu Lucaci, directorul Stirilor TVR,