miercuri, 19 iunie 2013

Justiția procurorilor. Cancerul societății românești.

Lumea justiției” face o scurtă recapitulare a procurorilor ajunși judecători la ICCJ. Coșmar. Evident este însă faptul că prin intermediul procurorilor a fost politizată cea mai înaltă instanță a României astfel încât „dreptatea” are un singur sens: voința politicianului care are controlul asupra lor. Foarte multe femei.

Din întâmplare citesc o antologie a gândirii juridice. Iar acum sunt la Montesquieu care, la mijlocul anilor 1700, își arăta neîncrederea în judecători, cu „înfricoșătoarea lor putere asupra oamenilor”. Dacă o aducem zicerea la zilele noastre adăugăm obligați, procurorii, mai ales cei care au ajuns judecători. La sute de ani distanță nu pot să nu accept lipsa lui de stimă față de oamenii legii: „Această înspăimântătoare armată de glosatori, comentatori, compilatori, inși pe cât de slabi prin sărăcia duhului pe atât de puternici numeric”. Iar dacă la această imagine o adaug pe Hăineală sau adaug pe Danileț, pe coana Stanciu - procurorul stalinist ajuns președinte al ICCJ - să nu mai spun de Monica Macovei trebuie să constat că răul social, oamenii legii, au fost de când au luat naștere un cancer al societății. Cu rare-rare excepții.

Un comentariu:

Anonim spunea...

CE COMENZI A MIAD DAT ILIESCU LUI CRIN PRIN INTERMEDIUL LUI TONTA ??? OARE CRIN IL LINGE SI SEARA PE ILIESCU SAU DOAR ZIUA ?? OARE SI SUGE ??? APROPO, MARE INTELECTUAL CRIN , REPETENT DE FACULTATE PROFESOR DE SPORT LA SAT , MACAR SA PLAGIEZE SI EL CEVA CA STAPANUL LUI !!!!!!!! PARTIDUL LIBERAL A MURIT IN 1947. CRIN SI ASA ZISI LUI LIBERALI SUNT SLUGILE LUI ILIESCU SI PONTA