luni, 3 iunie 2013

PDL are de lucrat pentru a redeveni partid. Unul credibil !

Mediafax. Agenție de știri băsistă. Centralizează informațiile despre „vârcolacii” din interiorul PDL. Cei care au căpușat PDL aflat o lungă perioadă de timp în sclavia băsistă. Cei care sunt, de departe, autorii dezastrului din PDL actual. Partid ce se prezenta ca o formațiune politică modernă, cu mulți ani în urmă, devenit în ultimii ani un partid de tip stalinist. Noul „Stalin” fiind Traian Băsescu. Acum au scăpat de el. Se pare că au înțeles acest lucru.

Azi cei din PDL discută despre unul dintre „vârcolacii” cu pretenții. Cristian Preda, europarlamentar PDL. Excluderea lui înseamnă și retragerea sprijinului politic din Parlamentul European, din PPE. Treabă complicată. Puși „pe lista” scurtă de excluderi, sinistrul Funeriu și „gagicarul” Baconschi și-au dat demisiile. De la Bruxelles, coana mare Macovei cere excluderea vicelui Popoviciu pentru impertinența de a propune excluderile și pierderea celor doi foști miniștri. Bănuiesc că pentru o astfel de ieșire ar cam trebui ca cei din PDL să meargă până la capăt. Macovei are cu PDL tot atâtea legături câte au polinezienii cu românii. Toți suntem oameni. Dacă cei din PDL vor „să rupă pisica'n două”, atunci ar trebui să o facă repede și ferm.

A ieșit la rampă și Sever Voinescu (Cotoi) cu o declarație care, pe mine cel puțin, mă șochează: "Teodor Baconschi s-a simţit pe bună dreptate vexat, rănit de anumite atitudini ale conducerii partidului în raport cu domnia sa şi în raport cu noi ca grup (...). Din punctul de vedere al partidului, e o pierdere, nu trebuia să se ajungă aici. Cred că vina principală pentru această pierdere o are conducerea PDL, care pur şi simplu nu ştie să gestioneze relaţia cu persoane poate mai sofisticate şi mai altfel, să zic, decât activul obişnuit de partid". Ei, reformiștii care amenință cu demisia în bloc dacă sunt dați afară cei care au semnat moțiunea lui Macovei, nu se consideră egali cu cei care formează „activul obișnuit de partid” ! Și au agățat în titulatură cuvântul „liberal” !

De la această afirmație mă duc la lunga listă de „persoane poate mai sofisticate” cu care Băsescu a împănat PDL, persoane abonate la sinecuri pe banii bugetului de stat, persoane care și azi luptă cu disperare împotriva propriei țări. Macovei, Tismăneanu, Cărtărescu, Patapievici și lista continuă pentru că este al naibii de lungă.

Vasile Blaga are mult de lucrat dacă mai vrea să fie credibil pe scena politică. Dacă nu renunță, ca partid, la aceste așa-zise „persoane mai sofisticate”, nu va putea, în viitor, să mai formeze o alianță politică credibilă. Va rămâne în opoziție permanent.

2 comentarii:

ADRIAN spunea...

Normal ca sunt altfel decat "activul". Ei sunt aia care au fost aruncati pe trambulina in prim-planul vietii politice strict ca recompensa pentru slujirea Basescului si pupatul acestuia in partea moale. Ailalti au fost aia prostii care au lipit afise in sate si au masluit voturile ca sa iasa Slow White (EBA) membra a EP .... Nu ca nu-mi inchipui ca nu s-ar intampla acest sistem de recompense si propulsari "peste rand" si in PNL.

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Nu am cum să te contrazic.