Agerpres. Minuta CCR care anunță decizia cu privire la contestația PDL privind neconstituționalitatea cvorumului la noua lege a referendumului: „CCR, cu majoritate de voturi, decide că respinge obiecţia de neconstituţionalitate (...) şi constată că dispoziţiile Legii pentru modificarea şi completarea Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului sunt constituţionale în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii".
Sincer să fiu, ultima teză mi se pare curioasă. Aștept, ca mulți alții, motivarea curții. Pentru că, este evident, în Constituție nu există termene, astea sunt lăsate legilor care normează activitatea ce este reglementată. Nu este prima dată când CCR ia decizii care încalecă competențele Parlamentului.
Pe de altă parte, CCR nu este organ legiuitor, nu este un organism reprezentativ al poporului, așa cum este Parlamentul. Astfel de intervenții ale CCR îl arată ca fiind o structură polițienească sub aspect politic și nu o structură de administrare a tezelor constituționale.
În Constituția revizuită, CCR - ului îi este luată competența de a decide cu privire la hotărârile Paralamentului însă nu reglementează suficient cu privire la celelalte „competențe” ce au făcut din ea un jucător politic aservit intereselor lui Traian Băsescu. Compromisurile cu privire la CCR ale partidelor nu sunt de bun augur. Sper ca, după ieșirea din viața politică a lui Băsescu să se găsească acele resurse care să împiedice CCR să devină stat în stat așa cum se prefigurează acum.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu