miercuri, 5 iunie 2013

Justiția procurorilor. Moartea democrației. Justiția nu mai este putere în stat.

De la '89 încoace am început să „mergem” către democrație. Azi, după niște ani cumpliți de guvernare băsistă ne aflăm în fața celei mai cumplite „transformări”. Justiția nu mai are judecători. Justiția are doar procurori.

Judecătorii au fost înlocuiți, în cea mai mare parte, cu procurori. Mai ales la instanțele superioare, acolo unde se hotărăsc sentințele definitive. Acolo se vede, cel mai bine, cârdășia procuror-procuror. Ici-colo vedem și câte un judecător trecut de partea puterii politice, ajuns părtaș la nejudecarea cauzei și condamnarea politică a unuia sau altuia. Iar „treaba” merge înainte prin grija Guvernului. În cauzele în care procurorii și judecătorii se fac vinovați de abuzuri, dovedite de instanțe, interne sau internaționale, Guvernul, prin Ministerul de Finanțe, se face părtaș la abuzuri. Guvernul plătește daune însă nu se întoarce împotriva vinovaților, procurori și judecători pentru a-i pune la plată. Astfel, procurorii (în mod deosebit) se simt protejați în comiterea abuzurilor de tot felul.

Politicienii, la nivele înalte, critică modul impardonabil în care se „înfăptuiește” justiția. Acum, cei care știu că Justiția a devenit nedreaptă, ajunși la putere, nu fac demersurile necesare pentru ca legile făcute prost și care dau voie procurorilor să se comporte „ca în codru” să fie schimbate. Iar asta îmi spune că vor să beneficieze cumva de „serviciile” Justiției în scop politic. Altfel, nu am cum să îmi explic acest comportament.

Consecința acestui comportament este că Justiția a dispărut ca putere a statului. A devenit o anexă a politicului, începând cu ocupantul fotoliului de la Cotroceni și continuând cu ocupantul fotoliului de la Palatul Victoria, cei doi încheind în acest sens un „acord de coabitare” care, de bună-seamă, conține și regulile unei colaborări în beneficiul ambelor părți. În detrimentul tuturor celorlalți. Iar Parlamentul a devenit „garantul” distrugerii Justiției.

Pentru a reveni la treimea puterilor în stat ar trebui să inițiem și să susținem măsuri radicale. Toți procurorii ajunși judecători să revină la statutul de procurori, procurorii să nu poată ajunge judecători decât după o procedură severă, astfel concepută încât să le „șteargă” din memorie și comportament „apucăturile” de procurori și să urmeze calea carierei judecătorești de la instanțele cele de mai jos către cele mai înalte instanțe. Nu să se procedeze, ca acum, cu „folosirea” echivalărilor în „vechimea în activitatea judiciară”, o mare măgărie. Vechimea de procuror nu este și nu poate fi egală cu vechimea de judecător pentru că munca lor este complet diferită. Chiar dacă este procuror ajuns la un parchet de pe lângă o înaltă instanță, poate ajunge judecător la o judecătorie abia după ce urmează un curs de calificare în materie și face o lungă practică la judecătorie, apoi tribunal și după ani și ani la o Curte de Apel.

Justiția trebuie refăcută, sever. Altfel nu vom avea parte de judecăți drepte. Va fi mereu ca acum.

Un comentariu:

Robert Horvath spunea...

DECE C.I.A VREA CAPUL LUI DAN VOICULESCU !

UN DOCUMENT AMERICAN TERMINAL..
Armele rusesti pe care Ceausescu le-a americanilor au fost vandute prin firma Crescent. Compania lui Dan Voiculescu este prezentata ca "intermediar" beneficiind de comisoane fabuloase. Actiunea a fost structura
ca sa permita statului roman distantarea de aceasta actiune .

Voiculescu a tradat oferind KGB documentele vanzarii.

Cecurile CIA erau facute pe numele lui Dan Voiculescu care retinea comisionul personal10% si al transfera lui Marin Ceausescu care depunea
banii la o banca elvetana. 20% contul personal Ceausescu ca comision personal. Restul era destinat statului roman.

A izbucnit revolutia. Dan Voiculescu a bagat in intregime ultimul cec in buzunar . Armele promise nu au ajuns........ niciodata la americani.


C.I.A : As with those involving Romania and the other Soviet Bloc countries, sales were structured to afford Communist officials full “deniability,” according to sources. U.S. intelligence typically worked through a select group of foreign intermediaries, such as arms dealers or businessmen, to negotiate the complex transactions. Documentation was prepared listing plausible destinations for the material, such as Soviet allies in the Middle East.
The United States paid to Ceausescu indirectly, establishing letters of credit in overseas accounts. Once the Pentagon gave the order, the payments were made through the intermediaries as Crescent.

Va continua: Robert Horvath Deva blog