sâmbătă, 29 iunie 2013

Băsescu gândește prost, din multe puncte de vedere. Nabucco este eșecul României sub dictatorul Băsescu.

Mediafax. Băsescu a informat Consiliul European că „România îşi va redefini politica energetică plecând de la propriile sale resurse şi fără a aştepta aprobarea nimănui”. Senzațional ! Formidabil ! De necrezut !

Haida-haida, Bălălău ! Haida-haida. Vorbește gura fără tine ?

Din acest scurt, foarte scurt, text eu, cetățeanul de rând, cetățeanul care a mai citit câte ceva despre activitatea ta în anii ce au trecut, care a urmărit politica ta (nu foarte în amănunt pentru că nu am dorit să intru în troaca în care tu, Băsescu, ai dat mâncare „porcilor”) trag concluzia că marea ta strategie de obținere a independenței energetice a eșuat. Lamentabil. Faptul că tu, Băsescu, ai eșuat încă odată, nu este ceva ieșit din comun. Ba, dimpotrivă, eșecul face parte din însăși ființa ta. Eșecul națiunii, nu eșecul personal. Nu. Ca persoană te-ai realizat. Ai pupat condurii celor puternici și ai obținut slugi care să îți pupe condurii. Toată viața ta ai fost constant. Când a fost vorba însă de obligațiile asumate față de țară, ai dato-n bară de fiecare dată. Și cu navele conduse ca ofițer de marină și cu instituțiile publice în care ai fost pus să îți exerciți atribuțiile. De fapt, chiar „în viața civilă” ai dato-n bară, fratele de la Constanța vorbind odată cum te-a dat afară din afacerea de familie pentru că ai dus-o pe marginea prăpastiei. Ai fost și ești o pacoste.

Din nefericire ești și pentru noi. Ți-ai construit un munte de orgolii și vanități crezând că ești „alesul” Balcanilor, marele lider însă ai făcut dovada că ești doar o slugă nevrednică a marii finanțe internaționale și a intereselor SUA în această zonă. România a pierdut, pe timpul dictaturii tale și sub guvernarea pedelistă, capitalul autohton - a fugit săracul în alte țări pentru că aici era obligat să dea bir la partid -, România și-a pierdut independența economică prin deciziile tale catastrofale de a te certa cu toți vecinii în special cu cei care aveau piețele deschise unui comerț intens cu România, ai luat decizii strategice care rând pe rând s-au dovedit falimentare în toate domeniile de interes. În sănătate, în învățământ, în domeniul justiției și al ordinii publice și asta doar din ce a prelucrat până acum presa. Nabucco este cireașa de pe tort. Ai ținut țara în loc pentru Nabucco iar acum va trebui să refacem strategia privind necesarul de hidrocarburi pentru industrie. Supărat ca văcarul pe sat refuzi oferta Turkmenistanului. Bine că nu mai ai capacitatea de a dispune în relațiile internaționale legate de economie și comerț. Atât ar mai lipsi.

Băsescule este bine să reții. Noi, românii, vom face și vom drege însă fără tine și slugile tale. Ne ajunge. Din partea mea te poți duce unde a înțărcat dracu bălaia.

Niciun comentariu: