marți, 18 iunie 2013

Unele modificări ale Constituției îmi plac. La nebunie.

Hotnews. Ziua a 10-a. BOR ia „fața” și intră prima la „pomenire”. Nu scriu mai multe pentru că sunt ateu și ar fi un atac la BOR, alții înțelegând de aici că atac credința în Dumnezeu. Deși, după mine, BOR nu prea mai are treabă cu Dumnezeu. La fel ca majoritatea bisericilor. Bogăția pământească este mai dulce și mai atrăgătoare decât cumpătarea dumnezeiască.

Curtea Constituțională nu va mai analiza, sub aspectul constituționalității, hotărârile Parlamentului. Intrăm în normal. Îmi amintesc, cu maximă neplăcere, cum CCR „analiza” actele Parlamentului stabilind el, CCR, din butoiul cu murături ale țaței Nutzi ot Pleșcoi, ce este bine și ce nu în folosul „macacului” de la Cotroceni. Practic, CCR a fost în ultimul timp un organ de teroare băsesciană alături, normal, de CSM și procuratura Română. După ce au înlocuit judecătorii de carieră cu procurori, unele instanțe de judecată emiteau hotărâri care să gâdile plăcut auzul demisului de la Cotroceni. Iar aceste lucruri nu se mai pot face. Nu, pentru că lit. l) din art. 146 din Constituție este abrogat. Articol care permitea CCR să emită și alte decizii în baza legii de organizare și funcționare, nu exclusiv în limitele Constituției. De aceea este musai obligatoriu să mergem la vot pentru că sunt revizuiri care ne vor face nouă, românilor, viața mai ușoară iar aventurierilor de felul lui Băsescu viața mai grea.


8 comentarii:

ADRIAN spunea...

Si care sunt aspectele alea placute? Ca mie mi-ar fi placut, de exemplu, sa fie trecute in constitutie domeniile ministeriale ale guvernului astfel ca sa avem un numar fix de ministri si sa nu mai schimbam in nestire si numele acestora si sediile, si anteturile si stampilele samd. Sa spunem ca flexibilitatea guvernului sa fie in secretarii (sau subsecretarii) de stat care sa gestioneze subdomeniile care ar aparea sau ar disparea dupa caz. Si mi-ar mai placea sa fie clar ca impozitele directe trebuie sa asigure functionarea sanatatii (costuri de operare, salarii personal si medicamente), a justitiei, invatamantului si sistemului de siguranta nationala in toate formele. Si ca statul nu poate lua taxe decat de la si pentru activitatile specifice acelor taxe ... Asa ca taxa de mediu sa stim ca pleaca la mediu, ca acciza la benzina sa stim ca pleaca la drumuri, ca (eventual) banii loteriei pleaca in cultura si in chestii suplimentare de ajutorare a nevoiasilor si nu in alte gauri negre bugetare. Dar n-o sa vedem asa ceva pentru ca suntem ocupati sa vorbim de rolul BOR. Imi vine sa BORasc ...

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Și cu ca omul, vrei cam multe.

Valentin Berceanu spunea...

Eu tot aștept să aud de modificarea la articolul 152. Dacă nu, nu și eu...

ADRIAN spunea...

Eu ma refer la articolele de constitutie 56 si 137 privind chestiunile financiare ale statului. As mai vrea sa fie in Constitutie foarte clar ca angajarea statului in datorii internationale cum a facut Basescu-Bok sa nu poata fi posibil decat prin lege, prin vointa Parlamentului.
Iar ce spuneam cu taxele cred ca s-ar impune caci articolul ala actual 56, alin. 2 este saracut in garantii pentru cetatean. E frumos sa spui ca "Sistemul legal de impuneri trebuie să asigure asezarea justă a sarcinilor fiscale." Si daca nu e justa ce? Si, mai ales, cine stabileste ce e just sau injust? Cu rahaturi d'astea de formulari generoase dar care sunt apa de ploaie mie mi-e clar ca iesirea la vot este o totala pierdere de timp.

Crăciun Florin spunea...

Valentin,

Și eu sunt de acord cu modificarea acestuia.

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Chestiunile financiare despre care faci vorbire se stabilesc în Codul fiscal.

ADRIAN spunea...

da, si proprietatea in legea cadastrului

Anonim spunea...

Si eu as vrea sa scrie ca un plagiator nu poate fi prim ministru, ca un trimis a lui iliescu sub numele de crinelu sa nu poata candida la presedintie sub acelasi culori ca Bratienii. Se zvarcolesc in mormant cum vad ca ponta vine cu ordinele de la iliescu si ii da biletele lui crin sa le citeasca. Macar stim ca poate citi , dupa repententa din facultate si orele de sport predate la sat ai dubii