sâmbătă, 28 septembrie 2013

Cu sula'n coaste.

„Unchiul Sam” are probleme. Cu bugetul. Nu place opoziției republicane de la Camera Reprezentanților și nu este votat. Democrații au ales să apeleze la „sentimentele poporului american”. Așa că Pentagonul comunică, patriotic, printr-un memorandum adresat șefilor apărării că ei, militarii, își vor face în continuare datoria pentru țară chiar și fără plată însă vor fi obligați ca din 800.000 angajați civili să trimită acasă în concediu fără plată jumătate.

Mă aștept să văd situații mai speciale, situații în care militarii americani din teatrele de operațiuni de pe tot globul să arboreze pancarde, pentru anunțarea „dușmanilor”, că în perioada de la ... până la ... ei sunt în concediu fără plată așa că nu vor răspunde atacurilor. Ca peste tot unde încape un dram de negociere, pot încheia o înțelegere ca nici ei, americanii, să nu atace atunci când dușmanii vor intra în concedii fără plată.

Știrea este la Agerpres. Comentariile „parșive” sunt creație proprie. Se pare că americanii încep să se uite cu mai multă atenție la cheltuielile guvernamentale. Pentru popoarele „țintă” poate fi un semn bun. Nu este exclus ca americanii să își mai tempereze acțiunile de „export al democrației de pe Potomac”.

Pe de altă parte, nici republicanii nu o pot ține, la nesfârșit, cu opoziția distructivă. Chiar dacă la motivele lor este și reducerea cheltuielilor pentru apărare. Ca să vezi, ei sunt pentru mai multă „apărare” iar primele „victime” sunt militarii. Hilar.

Niciun comentariu: