luni, 30 septembrie 2013

PDL se burică cu Predoiu

Agerpres. Predoiu, „premierul din umbră” al PDL, iese la atac și anunță, jovial, că săptămânal va prezenta eșecurile guvernului Ponta. Este bine. Chiar foarte bine.

În primul rând este bine pentru că PDL se afirmă ca forță politică de opoziție și își va face treaba pentru care este în opoziție. Bine, știu că există pe acolo, prin Parlament, Mihai Răzvan Ungureanu (MRU) „marele conducător” al „celebrei” făcături politice Partidul Forța Civică, dar acela nu este o valoare politică. De fapt, la MRU nici nu știi de este valoare. Doar, poate, cea de om. În rest, este valoare doar pentru ai lui. Părinți, soție, copii, parte din cunoscuți.

În al doilea rând, este bine pentru că PDL ia fața „născuților” lui Băsescu și îi trimite la colț. Să mai crească, dacă mai au de unde. Și cu ce. La Băsescu trebuie să nu uităm o particularitate. Pe ce pune el mâna se duce de râpă. PDL a crescut pentru că Băsescu a abuzat de funcția de Președinte al României. Abuzurile lui au dus PDL pe panta haosului. PDL a trebuit, în taină, să vadă ce i se întâmplă și să ia măsuri. Mai demult scriam despre faptul că, la un moment dat, PDL îi va da papucii lui Băsescu. S-a întâmplat. Alegerea lui Blaga ca președinte al partidului asta a însemnat de fapt. Despărțirea de Băsescu. Mai mult, majoritatea membrilor PDL au rămas în partid, în special cei care au o anume reputație. La Băsescu, la Forța Civică și Mișcarea Populară au ajuns doar „găinațurile politice”. Până și Băsescu a sesizat faptul că la el au ajuns persoane cu care nu poate face politică. De aceea înclin să cred că va căuta, dacă nu deja a făcut pașii, să se împace cu PDL. Buricatul PDL prin Predoiu este un semnal, în special pentru Băsescu și fițuicile politice care îl acompaniază, că nu au de gând să lase locul pe scena politică nimănui. Vor să fie a treia forță politică a țării, alături de PSD și PNL.

În al treilea rând este bine pentru guvernul Ponta, în special pentru USL. Au opoziție. Nu atât ce spune PDL este important, este important că au un adversar politic. Pentru PNL este și mai important pentru că PDL este pe aceeași parte a eșicherului politic, pe dreapta, chiar dacă mare parte  dintre pedeliști nu au nici o treabă cu dreapta politică. Guvernările anterioare ale PDL au arătat că au „talente” înnăscute pentru guvernări autoritare, dictatoriale care nu au nici un respect pentru drepturile și libertățile fundamentale ale omului, drepturi care sunt, de fapt, fundamentul statului democratic. Din contră, toate acțiunile guvernelor PDL au fost împotriva cetățenilor și în favoarea unor potentați sau finanțatori ai PDL. Jaf curat. Iar o astfel de politică de jaf la nivel național nu poate fi de dreapta. Ei nu au acționat ca „partid de dreapta” pentru prosperitatea cetățenilor, așa cum ar fi normal, așa cum se identifică o politică de  dreapta. Ca să fiu și mai rău, politicile PDL-Băsescu au fost similare, până la un moment dat, cu cele ale comuniștilor. Egalizarea în jos a veniturilor populației și împiedicarea liberei inițiative, direct sub aspect administrativ - prin abuzurile funcționarilor publici - și prin lege i-a apropiat de comunismul lui Ceaușescu. La un moment dat, în comunism, s-a dat liber la mica inițiativă. Existentă pe atunci la sârbi, la unguri și la polonezi. Nu a durat doi ani. Acumularea de avere a speriat conducătorii comuniștilor și au întors foaia. Mandatarii au fost eliminați de pe piață. Au rămas speculanții, samsarii, sub controlul milițienesc. Dacă nu exagerau cu acumularea de bogății nu îi lua nimeni la întrebări. Dădeau și ei „tainul” la „organe” și puteau activa mai departe. Traian Băsescu însuși a fost un astfel de samsar. Nu se deosebea cu nimic de restul marinarilor flotei comerciale române. Dădea „dreptul” și putea face contrabandă la greu.

Predoiu a început bine. Critică guvernul Ponta că nu a rezolvat probleme grave lăsate în paragină de PDL. Aderarea la Schengen este marele eșec al guvernărilor succesive pedeliste, sub Boc, cu Predoiu în rol de ministru de justiție. Tehnic, sub aspectul măsurilor luate la frontieră, România îndeplinește toate condițiile pentru aderarea la Schengen. Politic însă, PDL și mizerabilii reprezentanți ai PDL în Parlamentul European, în frunte cu sinistra Monica Macovei au reușit „marea performanță” să denigreze atât de grav propria țară încât multe state vest-europene au luat decizia de a nu fi de acord cu aderarea României până nu sunt rezolvate probleme politice, de educație etc. Nu ai cum să oprești țigănimea hoață să fure sau să cerșească în altă țară dacă aici, în țara lor (de care s-au dezis demult !) nu ai reușit o integrare cât de cât. Degeaba duci sute și mii de rromi de bună și foarte bună factură în occident să le arăți că rromii nu sunt așa cum se văd cei care cerșesc pe străzile Parisului. Iar Predoiu, ministru al Justiție în toată perioada anterioară are nu puține ci dezastruoase „reușite” pentru rezolvarea MCV.

Totuși este bine. Este bine pentru că Ponta și guvernul condus de el va trebui să răspundă la fiecare acuzație. Astfel, aflăm și noi care mai este situația reală cu privire la problemele importante ale țării.

Niciun comentariu: