sâmbătă, 14 iunie 2014

Klaus Iohannis la „Jocuri de putere”, Sibiu.

Emisiune bună. A contrazis toată vorbăria goală și perversă a pizmașilor din PSD dar și din PMP.

A contrazis, în special, tema „ilegalităților” comise de liberali, „ilegalități” în sensul de încălcare a statutului, prin negocierile cu PDL în vederea fuziunii și aderării la PPE. Tema este vehiculată cu disperare de Ioan Ghișe, Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Barbu și alții cu sprijinul excepțional al celor de la Antena 3, RTV și chiar B1Tv. Nu se putea ca PSD să nu aibă la această temă ca aliați pe băsiștii de la B1Tv.

Crin Antonescu poate deveni atât Președinte al PNL cât și candidatul PNL la președinția României dacă și numai dacă dorește să se înscrie în cursă. Este concluzia de bun simț a lui Klaus Iohannis. Mai mult, Crin Antonescu poate fi toate acestea dacă liberalii din organizații vor așa ceva. Dacă există un curent puternic pro-Antonescu, atunci va trebui ca și Antonescu să accepte.

Sunt previzibile câteva decizii la Congres. Unificarea dreptei prin fuziunea cu PDL, trecerea la PPE și alegerea unui candidat al PNL pentru președinție care să intre la o evaluare internă și chiar externă cu candidatul PDL pentru stabilirea unui singur candidat al dreptei la alegerile prezidențiale. Este evident că acel candidat va intra în turul II alături de candidatul stângii, indiferent care ar fi acela, Victor Ponta sau altă persoană.

Mi-a plăcut emisiunea. Între timp, pe TVR 1, olandezii băgau goluri în poarta spaniolilor dar și ratau de toată frumusețea.

Niciun comentariu: