sâmbătă, 30 decembrie 2017

Proiect pentru modificarea legii societăților comerciale


Eliminarea „acțiunilor la purtător” din practica comercială românească și accentul pus pe  acțiunile nominative, pentru a ști cine este în spatele acțiunilor societăților comerciale merge înainte.

În scrisoarea sa către cei care îi urmăresc activitatea, deputatul PNL Florin Roman informează asupra procesului legislativ pe care îl parcurge inițiativa sa.

Bună ziua,

Vă mulțumesc pentru interesul dvs. față de inițiativa mea privind interzicerea, în România, a posibilității de organizare a societăților comerciale prin acțiuni la purtător, singura modalitate acceptată prin lege și, în același timp transparentă, rămânând acţiunile nominative, care cuprind toate datele de identificare ale proprietarului.

Mesajele primite dar și preocupările serioase ale Comisiei Europene pe această temă, m-au determinat să finalizez proiectul de lege în sensul modificării Legii nr. 31/1990 privind societățile comerciale, depunându-l deja la Camera Deputaților în această sesiune și fiind înaintat Senatului, ca primă cameră sesizată.

Proiectul poate fi vizualizat aici. Vă invit să urmăriți parcursul legislativ în Parlament al acestui proiect și, în același timp, vă cer permisiunea să vă informez și eu asupra momentelor importante din acest parcurs, cu speranța că proiectul va deveni lege într-un viitor apropiat.

Profit de ocazie pentru a vă ura Sărbători fericite și încă o dată, vă mulțumesc pentru interes. Sper ca timpul să vă permită să urmăriți și alte inițiative în care sunt implicat eu sau sunt implicați alți colegi.

Cu stimă,
Florin Roman
Deputat
Partidul Național Liberal

Nu pot să nu remarc faptul că așa trebuie să se comporte un parlamentar în secolul XXI, mai ales unul liberal, unul care își dedică anii de mandat viitorului țării sale.


Niciun comentariu: