miercuri, 20 decembrie 2017

Kelemen Hunor apără legile justiției maltratate în Parlament

Agerpres. Kelemen: trebuie să vedem dacă aceste modificări aduc vreo atingere, de orice natură, independenței justiției

Ceva mă deranjează. Acel „trebuie să vedem”. Este un viitor. Când să vedem? După ce legile justiției, maltratate după cum arată situația, vor fi puse în aplicare. Altfel, în abstract, nu ai cum să vezi.

În concluzie, Kelemen Hunor care a susținut ideile PSD-ALDE de maltratare a legilor justiției ne îndeamnă „să vedem”, adică să așteptăm ca respectivele legi ale justiției să își producă efecte. Oamenii citesc dar este foarte posibil să nu înțeleagă ce se va întâmpla. Nu este vorba doar despre „independența justiției”, clamată de Kelemen Hunor, o noțiune complexă, este vorba despre structura instituțiilor justiției, este vorba despre carierele profesionale ale magistraților, este vorba despre probele și mijlocele de probă din procesele aflate pe rol astăzi, este vorba despre capacitatea instituțiilor statului de a proteja viața și proprietatea cetățenilor. Despre astea nu vorbește Kelemen Hunor, el aruncă cu vorbele știind că lumea care va citi declarația lui nu va merge cu mintea mai departe. Atât scrie, atât se citește, atât se înțelege. Pentru mai mult este nevoie de mai multă cunoaștere! Iar exemplu la mai mult îl avem pri protestele magistraților.

Ca din întâmplare, în timp ce sunt măcelărite legile justiției, Parlamentul dominat de PSD și ALDE votează într-o veselie inițiative legislative ale UDMR.

În comisia de învățământ a fost aprobat proiectul de înființare a liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș, după luni de scandal. Deputații opoziției (mai puțin USR) au atras atenția asupra faptului că locația aparține Colegiului Unirea din Târgu Mureș! Liberalii și cei de la mișcarea populară au părăsit Comisia mai puțin reprezentanta USR care susține inițiativa UDMR. Acest liceu teologic, desființat prin hotărâre judecătorească (!), a fost mărul discordiei între România și Ungaria, cu amenințări ale Ungariei și chiar cu un veto asupra aderării României la un important organism internațional. Acum inițiativa UDMR trece pentru că UDMR susține prin vot și prin viu grai măcelărirea legilor justiției. HotNews.

O altă „coincidență” este adoptarea inițiativei legislative a UDMR, în regim de urgență, prin care sunt desființate unele incompatibilități ale aleșilor nației.
Plenul Camera Deputatilor a dat marti vot final pentru proiectul de lege al UDMR prin care se elimina o incompatibilitate din legislatie, asa incat parlamentarii, ministrii, prefectii si alesii locali sa poata avea calitatea de "comerciant persoana fizica". Sedinta Comisiei Juridice, condusa de deputatul PSD Eugen Nicolicea, care a dat raportul pe acest proiect, a avut dimineata devreme, la ora 08.30, inainte sa inceapa sedinta de plen in care a intrat imediat la dezbateri.” - HotNews
Motivând cu „activități didactice” și cerând desființarea incompatibilității, se permite orice activitate comercială pentru oricare ales dar, atenție, și pentru miniștrii în funcție !

Care activitatea va avea prioritate ?

Spune-mi cu cine te'nsoțești ca să spun cine ești! Pricepi Kelemen Hunor?!

Noi nu trebuie să ajungem ca Polonia, ca Ungaria unde extremismul a devenit „doctrină de stat”! Dictatura parlamentară din România trebuie să aibă un sfârșit. Iar partidele din opoziție trebuie să ai demnitatea și să asigure cetățenii că imediat ce ajung la putere vor pune în Parlament legile de corectare severă a acestei haiduceli legislative. Și ca să fie credibilă, să garanteze că o va face de comun acord cu CSM, nu cu indivizi bolnavi de putere aduși în ministere de alianța coruptă PSD-ALDE-UDMR.

Niciun comentariu: