miercuri, 27 decembrie 2017

Trei noi sesizări la CCR ale PNL

Un comunicat de presă al PNL trimis astăzi sunt prezentate alte trei sesizări de neconstituționalitate pe actele normative emise de Parlamentul României dominat de PSD și ALDE și susținut de UDMR.

  • modificarea Legii 317/2004, 
  • a OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă și 
  • adoptarea OG 7/2013 privind supra-impozitarea gazelor
La ordonanțe, este vorba despre legile de aprobare a acestora! Avocatul Poporului, celebrul Victor Ciorbea, nu a mișcat „în front”. Nu i-au dat voie „stăpânii”.




Partidul Național Liberal a înaintat astăzi, 27 decembrie a.c., Curții Constituționale trei sesizările de neconstituționalitate, susținute de deputații PNL. 

În privința modificărilor aduse Legii 317/2004 privind organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii, PNL a identificat vicii de neconstituționalitate de natură a invalida proiectul de lege în ansamblul său, atât în raport cu modalitatea de adoptare a acestuia, cât și în raport cu reglementări contrare Legii fundamentale, care fac referire al procedura de alegere a conducerii CSM. (textul sesizării – https://goo.gl/kts314

În ceea ce privește modificările aduse OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, au fost sesizate numeroase încălcări ale tehnicii legislative în procesul de elaborare și a adoptare a proiectului de lege, precum și instituirea unui regim juridic extraordinar care conferă Guvernului atribuții ce depășesc cadrul constituțional ( textul sesizării – https://goo.gl/4kZcY7

În același timp, a fost sesizată Curtea Constituțională cu privire la Legea de adoptare a Ordonanței Guvernului 7/2013 privind instituirea impozitului asupra veniturilor suplimentare obţinute ca urmare a dereglementării preţurilor din sectorul gazelor naturale. În acest caz a fost constatată o reglementare vădit discriminatorie de natură a genera o supra-impozitare a producătorilor și distribuitorilor de gaze naturale în raport cu celelalte categorii de contribuabili (textul sesizării – https://goo.gl/3UFNDk )  

Biroul de presă al PNL 

Niciun comentariu: