sâmbătă, 10 martie 2018

Marian Oprișan, baronul de Vrancea, arta supunerii

Arta supraviețuirii în PSD a funcționat astăzi în mod strălucit. Talentatul Marian Oprișan, baronul de Vrancea, ne arată cum este posibil ca de la un discurs „democratic” să treacă la un discurs „absolut democratic”!

Admirabil cameleon politic! Doar în PSD! Pentru că în PSD încearcă de ani și ani de zile să urce și de ani și ani de zile repetă scenele din poză.

Ultima oară când am fost în această sală era în 2015, când v-am spus că nu candidez pentru că sunt prea slobod la gură şi pentru că am un dosar. Şi că nu e dosarul partidului, e dosarul meu. 

Acum pot să vă spun, dacă pot să candidez nu pentru că nu mai am un dosar, ci că de data asta cred cu tărie că noi, PSD, avem o intensă responsabilitate faţă de România şi anume să schimbăm starea de lucruri din această ţară

Putem să arestăm câţi oameni politici vrem cu un sistem atât de ticălos ca acesta, dar lucrurile nu se vor schimba. În locul lor vor veni alţii şi vor face aceleaşi greşeli. 

De aceea, sistemul este greşit, legile sunt greşite, iar PSD şi-a asumat responsabilitatea să schimbe această stare de fapt şi are obligaţia ca împreună cu preşedintele partidului, Liviu Dragnea, cu Parlamentul ţării, cu Călin Popescu-Tăriceanu, cu grupurile noastre parlamentare, Parlamentul României, ca unica autoritate legiuitoare a ţări să repare toate aceste lucruri în aşa fel încât să nu existe faptă fără responsabilitate.

Mortal! Fascinant! Mirobolant! Molipsitor! Bubuitor! Exploziv! ... să mai continui?

Mor! Să nu mai existe faptă fără responsabilitate?! S-a luat după Tăriceanu. Manechin Tăriceanu, manechin Oprișan, cine știe, poate acesta este vocabularul manechinilor!

Oprișan a înțeles foarte repede „voința stăpânului” Dragnea. Să se schimbe „starea de lucruri din această țară”, stare care, ce să vezi, are ca rezultat „arestarea oamenilor politici” iar așa ceva nu mai poate continua. Categoric! De aceea apar în discursul lui Oprișan osanalele pentru Dragnea la pachet cu Tăriceanu, apar împreună grupurile parlamentare, evident nu se oprește doar la PSD ci și la ALDE, pentru că fără ALDE nu mai are PSD majoritatea pentru a maltrata legile care, ce să vezi, „sunt greșite”, la fel ca sistemul!

Uau! Mai am niște „clienți”. Urmează inegalabila Gabriela Vrânceanu Firea!

Niciun comentariu: