sâmbătă, 14 mai 2016

Marea simulare. Pe banii statului ! Campanie la locale cu țintă la parlamentare.

Alianța penalilor - PSD-ALDE-UNPR și PMP-ul lui Băsescu -, atacă furibund pe Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Dacian Cioloș, Klaus Iohannis și Carmen Iohannis. Măi politrucilor ! Nici una dintre persoanele de mai sus nu candidează la alegerile locale !

Să înțeleg că își acceptă înfrângerea ? Să înțeleg că au dorințe pentru parlamentare ? De ce nu ! Mai ales că viitorul Parlament va fi evident mai sărăcuț în numărul de aleși iar concurența este acerbă.

Nu ar strica să îi deosebim pe cei care astăzi sunt candidați pentru a-i lua în calcul la parlamentare. Este evident că unii nu au nici o șansă la locale însă această campanie le vine bine pentru creșterea notorietății în vederea parlamentarelor.

Pentru politicienii mărunți, din partidulețele astea de apartament care astăzi sunt foarte vocale, aceste alegeri sunt șansa de a deveni cunoscuți. Simularea este grosolană. Necinstită. Politicianistă. Populistă.

Alianța dintre PSD și ALDE este evident o alianță care pregătește parlamentarele. Călin Popescu Tăriceanu nu reușește cu partidulețul lui să treacă pragul electoral, deși se chinuie de ceva timp, așa că a ajuns la concluzia să încerce o alianță cu PSD de lungă durată. Un fel de nou USL. Tăriceanu și gașca lui de la ALDE au și anunțat ideea. Victor Viorel Ponta a marșat și a aplaudat entuziast. Normal, idee unui nou USL îi aduce lui o poziție favorabilă, fostul USL fiind recunoscut ca o creație a lui și a lui Antonescu. Dragnea însă, a declarat ideea caducă. Nu îi place „ciorba reîncălzită”. Nu cred că PSD va accepta să piardă locuri în Parlament pentru „aliați”. Experiențele trecutului arată că „aliații” au de multe ori chef să apară în fața publicului ca fiind de capul lor și să condiționeze susțineri politice de avantaje politice, de multe ori în dauna PSD. Experiențele cu UNPR nu sunt departe.

UNPR este pe moarte. Fosta conducere forte, „părinții fondatori ai UNPR”, dă socoteală pe la parchete pentru ticăloșii și golănii comise în calitate de aleși ai neamului. Agățarea de PSD le permite să mai respire, să nu dispară cu totul. Au o problemă. Din anumite considerente politice, PSD a dat „țâța” mai mare ALDE. UNPR are o altă „țâță”, mai mică și mai săracă.

PSD știe că asocierea cu ALDE și UNPR nu îi aduce procente. Sondajele făcute cu aceste formațiuni separate arată faptul că PSD este la un procent care nu diferă prea mult de sondajele în care PSD este considerat împreună cu ALDE și UNPR. Ca atare, cele două formațiuni create ca urmare a orgoliului unor indivizi care se cred „indispensabili” au puține șanse în viitor. Nu este exclus ca după aceste alegeri și în special după alegerile parlamentare să asistăm la dispariția lor.

PMP-ul lui Băsescu nu este departe de ALDE. Cu toată șmecheria lui Băsescu și a însoțitorilor lui (a ales șmecheri de șmecheri !), reputația partidulețului este sub nivelul genunchiului broaștei. Băsescu îl copie pe Gabriel Oprea în promovarea partidulețului. Băsescu se vede la 20% la parlamentare și la dublu în anii ce vin. Nu are cu cine dar el încearcă. Aduce în prim plan tot felul de saltimbanci sociali. El însuși un saltimbanc politic, se însoțește cu indivizi asemenea lui.

Anul acesta ne va ușura scena politică. Este anul schimbării generațiilor. Majoritatea seniorilor din partidele care au dominat viața politică în ultimii ani au probleme grele. Unii au îmbătrânit și au făcut pasul în lateral, alții au probleme cu legea. Unii sunt deja în pușcării sau au ieșit deja după „concedii forțate” petrecute prin penitenciare. Adrian Năstase comentează acid pe blog sau dă câte un interviu pe ici colo. Dan Voiculescu este în penitenciar deja, pentru o condamnare de 10 ani dar mai primește, din când în când, câte o condamnare pentru alte fapte ticăloase comise pe timpul cât se afla la masa bogaților. Gabriel Oprea este trimis deja în judecată pentru matrapazlâcuri costisitoare pentru bugetul MAI, Neculai Onțanu are asigurat concediul forțat într-un penitenciar, Robert Negoiță - primarul actual de la Sectorul 3 București -, urmează să devină inculpat din suspect, infracțiunile săvârșite de el fiind mai mult decât evidente (pe persoană fizică !). Robert Negoiță are mare teamă că dacă pierde primăria sunt șanse să fie aflate și alte matrapazlâcuri cu fond ilegal. Raportul Curții de Conturi pentru anul 2014 este foarte periculos. Abuzul în serviciu este evident. Elena Udrea este la linia de start pentru prima condamnare. Ca un făcut, din neant apar alte și alte matrapazlâcuri ce îi sunt puse în sarcină. Băsescu însuși este la start. Este inculpat într-un dosar care va ajunge în curând în fața instanței de judecată. Nu mai are ce apăra. Faptele sunt mai mult decât evidente.

Dacă adaug la cele de mai sus alte situații cu politicieni din teritoriu, imaginea devine din ce în ce mai clară. Sunt politicieni din toate partidele. Frunzăverde la Caraș, Nechita la Iași, Pinalti la Neamț etc.

Conducerea actuală a PSD este varză. Dragnea are deja o condamnare penală, Ponta este „pe val”, Ghiță are mai multe dosare în lucru, multe dintre personalitățile PSD au condamnări penale cu suspendarea executării pedepsei, dar penale. Eu cred că PSD are o mare problemă de înlocuire a garniturilor. Unii dintre cei „bătrâni” au fugit deja, au trecut la instituții publice apolitice. Generația „matură” are dosare penale. Unii au fost dați afară din partid - Geoană, Zgonea -, iar alții au fugit unde au văzut cu ochii. PSD nu mai are cu cine forma o conducere puternică. Nu mai are conducători după modelul Iliescu iar asta este o mare problemă pentru PSD. Candidatura lui Firea la București este un semnal. Scopul PSD în acest an este să își descopere conducătorii care să nu aibă probleme cu legea. Eu așa văd strategia PSD la alegerile din acest an. Cât privește personalitățile PSD din Parlament, acestea devin din ce în ce mai vocale împotriva statului de drept, împotriva Justiției, împotriva ordinii publice, împotriva UE, NATO etc. Culmea, alianța cu ALDE confirmă orientarea PSD către anti-americani, anti-europeni, pro-ruși, anti-NATO. Vorbele lor sunt contrazise de faptele lor. Iar faptele arată orientarea.

PNL rămâne singurul partid, deocamdată, care a pornit reforma internă. Dureroasă de multe ori însă în politică îți aperi interesul. Ca persoană. Participi la viața politică pentru a-ți promova ideile și a-ți apăra interesele ideologice. Sunt de acord că vin la partide persoane care au interese personale și care cred că pot primi un ajutor politic de la partid pentru o afacere, pentru un litigiu cu statul sau cu o persoană juridică. De obicei, astfel de persoane pleacă aproape imediat din partid în momentul în care li se spune că partidul nu face trafic de influență. Sunt de acord cu faptul că acele persoane care au o dorință arzătoare să acceadă în funcții de demnitate politică sau administrativă și care nu mai au garanția că își împlinesc dorința în partid vor pleca. Este dreptul lor. Le spui „la revedere”, pentru că mai devreme sau mai târziu, în foarte multe cazuri, îi vei vedea bătând la poartă cerând re-înscrierea. Fie individual, fie împreună cu alții care au făcut parte din partid. De cele mai multe ori îi găsești în partidulețe tip ALDE sau PMP care încearcă să obțină fuziuni cu PNL, cu poziții de demnitate politică pentru lideri. Hm. Liderii de acum ai celor două partidulețe ar cam trebui refuzați. Sigur refuzați. Ce au făcut în anii din urmă nu le este în avantaj. Nu poți băga în casă golănia politică pentru un număr relativ incert de susținători.

Pentru PNL, acest an este foarte important. Fie va confirma fuziunea PNL cu PDL, fie o va nega. Unificarea dreptei, obiectivul major al PNL, are mari șanse să se împlinească. Normal, pentru ca obiectivul să fie îndeplinit, micile formațiuni care încă mai au persoane cu orientări politice de dreapta trebuie învinse în lupta politică și forțate să accepte PNL ca singurul partid major din România de orientare de centru-dreapta.

Chiar sunt curios ce va rezulta, din punct de vedere politic, în urma acestei runde de alegeri. Alegerile locale sunt prima rundă din acest an dar sunt a doua rundă în lupta dintre Noul PNL și PSD. PNL a câștigat prima rundă prin alegerea lui Klaus Iohannis ca Președinte al României. În toamnă va fi a doua rundă din acest an și a treia rundă din 2014. Fiecare rundă este o „bătălie politică”. PSD este în avantaj. Are de partea lui personalități care se reclamă ca fiind de dreapta și care au ca scop împiedicarea PNL de a deveni cel mai mare partid din România. Este un scop comun, al PSD și PMP, PSD și ALDE. Al PSD și M10, al PSD și USB - de fapt al PSD și Alina Mungiu Pippidi care este „creierul” mișcării ONG-iste de acaparare a dreptei politice.

Un rezultat bun pentru PNL acum, îi dă o poziție de start foarte bună pentru alegerile din toamnă și pentru poziția de lider al dreptei care nu mai poate fi contestată. Acum o contestă vocalii Tăriceanu și Băsescu însă acestor ramoliți le trebuie o înfrângere severă pentru a dispare în istorie. Împreună cu asociațiilor. Îmi doresc, sincer, ca la nivelul conducerii PNL să se considere ca fiind exclusă posibilitatea primirii lui Tăriceanu și a apropiaților lui, a lui Băsescu și a apropiaților lui. Statutul PNL are dispoziții care permit refuzul acestor personaje. Vor putea veni în schimb acele persoane, membre ale celor două partide, care nu au făcut parte din PNL sau PDL. Părerea mea.

Gândind așa, aceste alegeri locale au pentru unii rolul de examen pentru parlamentare. Practic, candidații ALDE, UNPR, PMP, M10 (acolo unde sunt) etc. mint cetățenii. Nu au posibilitatea de a se compara cu candidații PNL sau ai PSD. Acei candidați joacă teatru. Vor să beneficieze de fondurile publice oferite de stat pentru campania electorală pentru ca partidele din care fac parte să obțină o imagine mai bună în rândul electoratului. Totul însă în contul alegerilor parlamentare. Dacă nu vor trece testul notorietății, vor pierde și banii proprii investiți.

Atacurile asupra lui Klaus Iohannis și a soției lui, Dacian Cioloș și Guvernului, Alinei Gorghiu și Vasile Blaga au o motivare dacă văd așa această campanie. Se adaugă aici și mesajele unor candidați din partidele astea mărunte. Sunt mesaje normale pentru o campanie la alegerile parlamentare. Sunt mesaje care privesc acțiunea guvernamentală. Nu au nici o legătură cu administrația publică locală !

Un comentariu:

Anonim spunea...

imi place si vorbesc serios faptul ca pnl foloseste mai mult culoarea albastru. vizual ofera calm. galbenul ala era prea strident. pnl-ul bratienilor nu avea galben, asta e o inventie din anii 90. bravo, albastrul e la partea opusa spectrului fata de rosu. e alegerea perfecta. cat mai mult albastru. daca se pastra galbenul era un fel de ofensa adusa vechilor pedelisti cu protocaliul lor. asa e ceva nou, frumos albastru.