luni, 30 mai 2016

Un fel de comparare, la Inițiativa România, între Cristina Pocora și Robert Negoiță

O primă observație, cu dichis. Platforma este orientată, evident, către candidații la primăria generală. Candidații de la sectoare au mai puține „oferte” publice, dacă este să ne luăm doar după datele prezentate de platformă.

În fine, merg mai departe pentru că am aflat lucruri interesante, comparând pe Cristina Pocora cu Robert Negoiță.

Cristina are o prezentare liniștită. Evident, există o mare diferență între activitățile desfășurate de Cristina în mediul politic, ea fiind, de departe, mult mai experimentată decât Robert Negoiță, există o mare diferență și la nivel de studii superioare, Cristina având o facultate, un post universitar și un masterat legat de domeniul studiat, științe politice.

Cristina nu are program de guvernare, spun cei de la Inițiativa România. Dacă ar fi fost cu adevărat curioși, ar fi vizitat site-ul PNL Sector 3 unde ar fi găsit ce doreau. Pe lângă prioritățile desfășurate în pagina la care am dat like, ar fi văzut că există un Program de guvernare locală al PNL Sector 3 care a fost construit încă din 2015. În fine, mergem mai departe.



Robert Negoiță însă, este plin se surprize. Nici la el nu este evidențiat un program de guvernare însă cei de la Inițiativa România i-au preluat unele sloganuri de campanie și le-au pus în zona aferentă programului. Astfel, cu privire la învățământ, de exemplu, Robert Negoiță își propune sporirea numărului de locuri ... în grădinițe. Așa să fie.

Robert Negoiță iese în în evidență, cu putere, cu foarte multă putere în zona „controverse”. Preiau de pe site.

Aprilie 2016 - Urmarit penal de DNA pentru evaziune fiscala in forma continuata (Sursa: Hotnews)

2009 - ANAF pune sechestru si scoate la licitatie bunuri ale lui Robert Negoita pentru datorii catre stat de 27-28 milioane euro, ce includeau si penalitatile de intarziere. Motiv: neplata TVA la tranzactiile imobiliare realizate ca persoana fizica.

Conform unei analize Pressone publicata in mai 2016, "Teza de doctorat a lui Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, este plagiată de la prima până la ultima frază. Orice înlănţuire de cuvinte din cuprinsul celor 310 pagini ale lucrării care i-a adus titlul de doctor în Ştiinţe Juridice reprezintă munca intelectuală a altcuiva, însuşită de Negoiţă."

Nu am știut că Robert Negoiță și-a dat doctoratul în drept ! Cei din presă spun că de la primul cuvânt la ultimul suntem în fața unui plagiat. Dacă este un absolvent al Facultății de drept de la Universitatea Bioterra, atunci este posibil să nu fie capabil să lege două cuvinte în limbajul juridic. De fapt, apărarea lui în cazul de evaziune fiscală are la bază o speculație între noțiunile folosite de codul fiscal din 2007 și codul civil. Speculația este trasă serios de păr. Nu este singurul care a făcut evaziune fiscală bazându-se pe speculații juridice. Instanța va spune, până la urmă, cum trebuie citite legile. Nu de alta, dar codul fiscal este lege specială și „bate” codul civil acolo unde autoritatea fiscală constată o simulare pentru evitarea impozitării.

Văd că la Robert Negoiță nu apare, la „controverse”, Raportul Curții de Conturi care semnalează fraude în folosirea fondurilor de la bugetul local, contracte dubioase, oportunități „speciale”, execuții nerealizate însă plătite și multe, multe altele.

Am observat că pentru „controversa” cu privire la „situația Cristinei Pocora în PNL” s-au folosit de un site pe care îl bănuiesc, foarte mult, de o apropiere ciudată de PSD dar și de alte formațiuni politice ostile PNL.

Plec de la considerentul că membrii acestei inițiative sunt și ei oameni, au unele interese dar nu mă opresc în a aprecia efortul lor de a pune la dispoziția celor interesați informații utile.

Un comentariu:

Anonim spunea...

pnl trebuie sa se branduiasca ca opozitie la psd. daca psd vrea nationalism crestin antistraini, pnl sa vrea europenism tolerant cosmpolit. asa va prelua si din electoratul de tip nicusor dan. altfel pare in discurs doar un fel de psd mai european.