luni, 1 august 2016

Deontologie te halesc, „că ca tine nu găsesc” !

Mă mâncă buricul degetelor să scriu asta și apoi văd eu ce mai fac.

Azi am scris despre „anturajul” lui Sorin Ovidiu Vântu, tot slugoi și slugoaie, mai bine spus, gunoaie umane.

Eu îmi amintesc de jurnaliștii pomeniți de ziarul „Curentul” din anturajul lui Vântu. Cei plătiți cu 1000 RON pe cartea de muncă și cu niște mii de euro ca drepturi de autor. Voi lua câteva exemple și le voi compara cu ceva. Cu salarii ale funcționarilor publici făcuți albie de porci de respectivii jurnaliști. Normal, respectivii deontologi erau, nici mai mult și nici mai puțin, „câini ai democrației”. Rahat cu perje.

Dan Turturică, cel cu „democrația” în vârf de băț, primea în 2005, de la trei (3) firme controlate de Vântu, drepturi de autor lunare de 3.335 euro ori 2 și 4.110 euro. Total egal 10.780 euro ! Numai pe drepturi de autor. Drept mulțumire că a trădat Ringier și Evenimentul Zilei.

Ion M. Ioniță apare în evidențe cu sume deloc mici, având în vedere că ce primea de la Realitatea Media era în plus față de ce primea de la Adevărul. Iar de la Vântul primea 18.022 RON în 2007, 25.139 RON în 2008, iar în 2009, din cauză de criză, a primit doar 7419 RON.

Corina Drăgotescu, veșnic nemulțumita de salariul primit de la Patriciu, a primit de la Vântu un venit lunar mediu în jur de 3.000 de euro.

Cornel Nistorescu a fost gratulat în 3 (trei) ani de zile cu aproape 5 miliarde de lei vechi !

Emilia Șercan a fost una mai „de soi”. Primea „prețul corect” pentru munca prestată, în jur de 8.500 euro lunar.

Deontologul Doru Bușcu este consemnat că primea peste 5 miliarde lei vechi.

Toți cei de mai sus, plus alții, sunt unii dintre criticii acerbi ai celor plătiți de stat, sunt cei care au plâns „cu mânie proletară” pe umerii salariaților „prost plătiți” de către angajatorii privați. Ce mai, salariații statului sunt niște nemernici care sug sângele poporului. Să le fie rușine ! Au strigat ei în cor.

Ia să vedem ceva.

Medicii, în afara „super-medicilor”, a celor care nu intră la categoria medici de rând, pleava lumii medicale, medicii câștigau anual cât câștiga un jurnalist sovist pe lună, ba chiar mai puțin. Profesorii erau și mai rău. Nu mă refer la somitățile care mor de foame cu 20.000 de euro lunar, pe puțin. Vorbesc despre „amărăștenii” care ies în stradă cu sindicatele și cer bani de la guvern iar când nu o fac stau cu gura căscată la televizor și ascultă indicațiile prețioase ale jurnaliștilor de mai sus.

Polițiștii, în proporție de aproape 100%, de toate categoriile, câștigă într-un an sau doi cât câștigau jurnaliștii lui Vântu într-o lună. Militarii sunt în aceeași situație. Iar acei jurnaliști îi făceau zilnic, la Tv, albie de porci.

Nu mai spun de funcționarii din administrația publică locală. Doar „barosanii” aveau niște salarii mai decente. Prindeau tot atâți bani cât luau unii jurnaliști mai prost plătiți într-o lună în perioade de 8-12 luni. Erau barosanii comunităților locale.

Se adună în spatele frunții un noian de vorbe. Dacă nu închei acum, ies naibii la suprafață și mă fac de rahat. Mă abțin.

Niciun comentariu: