vineri, 26 august 2016

Mai ușor cu „țambalul” pe scări, jurnaliștilor ! Bușoi aduce clarificări privind opțiunile PNL București.


După apariția sondajului comandat de PNL, după unele declarații ale unor lideri PNL (făcute cu bună credință !), jurnaliștii „neamului” au început să emită judecăți de valoare. Proaste ele, după cum se va dovedi. Pentru că alte declarații ale PNL - oficiale -, confirmă susținerea pe care PNL o acordă Guvernului Cioloș și re-confirmă dorința ca miniștrii acestui Guvern sau alți demnitari ai acestui Guvern să se înscrie în PNL.

Da, este adevărat că Vasile Blaga a afirmat la Brașov, la lucrările Ligii Aleșilor Locali ai PNL, că partidul are posibilitatea să facă mai multe guverne, dacă este nevoie, că fiecare regiune a țării poate da, din rândul membrilor PNL câte un premier dar nu a exclus posibilitatea ca prim-ministrul Cioloș și miniștrii cabinetului Cioloș să continue o muncă începută și care poate fi susținută în continuare dacă PNL va câștiga alegerile. Faptul că a declarat că la ministerul de interne și la ministerul dezvoltării trebuie să ajungă un lider al PNL local, pentru că aceștia cunosc cel mai bine nevoile administrației locale, nu înseamnă nici pe departe o negare a Guvernului Cioloș.

Pun mai jos o declarație de presă a președintelui PNL București, Cristian Bușoi, dată astăzi, 26 august.

Cristian Bușoi: Obiectivul PNL sunt voturile, dar deciziile nu le luăm cu ochii doar pe sondaje, ci pe viitor
În legătură cu discuţia publică şi interpretările legate de sondajul PNL Bucureşti, este necesară o precizare: obiectivul PNL, ca al oricărui partid este obţinerea voturilor, dar asta nu înseamnă că deciziile şi strategia politică a PNL se bazează doar pe sondaje.
Ideea că PNL renunţă la colaborarea politică pentru alegeri cu tehnocraţii pentru că nu aduc suficiente voturi, este ori o înţelegere greşită a comunicării PNL din ultimele zile, ori o altă manipulare strecurată în discuţia publlică.
Ca orice partid, raţiunea de a fi a PNL, sunt voturile, dar asta nu înseamnă că nu susţinem oameni de calitate, politici sau care acum fac pasul spre politică. Am fost cu toţii dezamăgiţi şi uimiţi că oamenii au votat candidaţi compromişi ca imagine publică sau condamnaţi: cred că nu trebuie să invidiem voturile pentru condamnaţi, ci să construim pe voturi pentru oameni politici oneşti şi profesionişti. Cu cât PNL va avea încăpâţânarea şi curajul de a susţine acest fapt, cu atât vom câştiga.
PNL București are toată deschiderea ca miniştri din guvernul Cioloş să vină alături de noi.
Tatonarea zonei civice este în mod firesc parte a programului de înnoire pe care PNL l-a început încă de la locale. Asta a făcut concret PNL la alegerile locale, a adus oameni noi din zona civică, profesionişti, oameni integri, neimplicaţi politic, numai că rezultatele au fost ca la început, pentru că oricât şi-ar dori publicul politicieni noi electoratul nu votează pe cineva apărut peste noapte, indiferent cât de bine arată.
Ne confruntăm real cu o problemă: PNL este într-un proces de reformă internă şi de înnoire de resursă umană care se suprapune cu perioada de campanie şi de alegeri din acest an, nu ne va fi uşor pentru că publicul deşi cere nume noi, se orientează pragmatic spre personalităţi deja cunoscute. Dar asta nu înseamnă că PNL va renunţa proiectul de reformă şi de înnoire pe care l-a început.
Trebuie să găsim un echilibru între lideri mai cunoscuţi de partid şi mai reprezentativi pentru baza electorală tradiţională a PNL şi nume noi care pot aduce o deschidere spre zona de electorat demobilizat sau sceptic faţă de politică.
Cristian Buşoi,
Preşedinte PNL Bucureşti

Niciun comentariu: