miercuri, 31 august 2016

Pe ici, pe colo, mai apare câte un terorist și la noi.

Agerpres. Cetățean pakistanez declarat ca persoană indezirabilă pentru România și pentru care Curtea de Apel București a dispus o perioadă de interdicție de 10 ani de intrare pe teritoriul României pentru propagandă în mediul virtual în favoarea mai multor entități teroriste.

Nu este o glumă. Este o realitate. O realitate sumbră.

Shahzad Ahmed, a intrat ilegal în România la finele anului 2015. Culmea, aproape imediat s-a căsătorit cu un cetățean român ? Rezidența lui în România are ca motivare „căsătoria cu un cetățean român” ! Ce naiba, o fi un „Făt Frumos” ?

SRI l-a luat în colimator imediat cum a ajuns în țară. A făcut bine. Individul era venit cu alte scopuri, nu să întemeieze o familie sau să se integreze în societatea și cultura românilor.
În urma măsurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit că respectivul a derulat activități care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri și amenințări la adresa securității naționale. Concret, străinul s-a remarcat prin activități de propagandă în mediul virtual, în favoarea mai multor entități teroriste active în zona de origine, susținând supremația islamului extremist, incitând la jihadul global, fiind, totodată, preocupat de cunoașterea și însușirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate și a componentelor acestora - motivare SRI.
O concluzie se desprinde de aici. Individul avea de gând să provoace și la noi acțiuni „multiculturale explozive” așa cum confrați de-ai lui islamiști radicali au comis prin Franța, Belgia, Germania.

Mai avem extremiști. Avem noi veniți din lumea islamică care promovează islamul radical în „mici lăcașe de rugăciuni islamiste”, aciuite prin apartamente de bloc unde clerici islamici fac propagandă ostilă. Nu o spun eu, o spun musulmanii noștri. Ei sunt cei care ne atrag atenția asupra pericolului promovării islamismului radical prin noii veniți din lumea arabă.

Oare nu se cuvine ca la noi să se promoveze inițiativa cetățenească pentru a preveni răspândirea islamului extremist ? Nu cumva ar trebui să sprijinim instituțiile abilitate ale statului să poată acționa eficient împotriva islamiștilor extremiști înainte de a ne da jertfa pentru gloria unei culturi extremiste, înapoiate ?!

Niciun comentariu: