marți, 16 august 2016

Lume necajita

Obligat sa ma uit la tv-uri, fiind in deplasare, am constatat ca "lumea" este necajita. Unii sunt suparati pe Guvernul Ciolos. Altii sunt suparati pe primarita Bucurestiului. Ceilalti sunt suparati ca nu am luat mai multe medalii la JO. Mai toti sunt suparati pe Presedintele Iohannis. Lume multa si necajita.

Si eu sunt uimit. Cum naiba pot televiziunile astea de stiri sa o tina langa cu acelasi subiect zi de zi ?

Dragnea, Tariceanu si gastile aferente sunt prezentate zi de zi cu "marile" probleme ale neamului. Sa fie clar. Problemele lor sunt ale neamului fara nici un fel de indoiala.

Dragnea sufera la propriu ca Ciolos cel nerecunoscator, votat de "Parlamentul de tirani", nu ii revoca pe ministrul Pruna de la Justitie si pe ministrul Irimescu de la agricultura. Cei doi isi fac de cap. Pruna a comis crima de a obtine aprobarea Guvernului pentru " Strategia nationala anticoruptie" ! Iar ce este acolo nu este de bine. Se duc naibii bunele obiceiuri privind achizitiile publice, este invartita "smechereste" obtinerea titlurilor universitare astfel ca bietii politicieni vor fi vaduviti de titluri doctorale ba, ca sa vezi, chiar si de cele "obisnuite" universitare ! Irimescu nu tine cont de "recomandarile" specialiastilor din PSD si ALDE si impune reglementarile UE. Catastrofa ! Lumea care traieste din agricultura insa, este de alta parere.

Tariceanu nu a scapat ocazia sa nu taca. A vorbit. Ministrul Borc a comis marea crima a neglijarii experientei lui in domeniul firmelor din industria auto. Auzi la el, ministrul, sa anunte un interes al firmelor din domeniul auto iar Tariceanu sa nu fie consultat ! Pai se poate ? Inadmisibil !

Gabriela Vranceanu Firea Pandele este peste tot. Ba ca nu are ca "proiect politic"  sa ia locul lui Dragnea, nu are ca "proiect politic" sa candideze la Presedintie, ea vrea sa se dedice bucurestenilor. Dragnea este cel mai bun, cel mai cea si cel mai hais lider al PSD, Dragnea este singurul care poate ! Dar, ei, aici este aici, ea, Firea a lui Pandele, poate fi altceva. De exemplu, dupa cum explica ea alaturi de colega de partid, Stoicescu, ea poate intampina, ca primar al Bucurestiului, 100 de ani de la Marea Unire participand la construirea unui monument cum este Catedrala "Mantuirii Neamului".

Aici este de vorbit ceva. Marea Unire nu a fost una ortodoxa ! Catedrala este, in acest caz, o declaratie de " invingator" a BOR asupra celorlalte religii recunoscute in Romania !

Gabriela Vranceanu Firea din dinastia lui Pandele de Voluntari se vede ca un fel de "Cleopatra de Dambovita" ! Sa privim putin in viitor si sa incercam sa ne inchipuim CV-ul si discursul lui Firea: am dat tarii monumentul ortodoxiei marcand Marea Unire ! Este tare, nu ?!

A, sa nu uit. Firea, la Stoiceasca, a explicat, doct, cum a dat ea doar 15 milioane de lei in loc de 60 de milioane cat a cerut BOR pentru ca in Bucureasti "mai sunt si alte necesitati" ! Daca nu le identifica, este evident ca Firea satisfacea cererea BOR !

Intre timp, televiziunile arata (perverse, spun eu) strazi de pamant in marginile Bucurestiului, lipsa utilitatilor etc. Dar ce nevoie este de ele din moment ce "noul faraon" al Bucurestiului abia si-a intrat in paine ?! Din moment ce trebuie sa "cucerim" ortodox o tara ?

Niciun comentariu: