joi, 11 august 2016

Moțiunea „alba-neagra”. În rolul de trișori, trei crai politici: Dragnea, Tăriceanu, Constantin.


Agerpres. Marea coaliție PSD-ALDE anunță cu emfază că amână depunerea unei moțiuni de cenzură. Rămân cu ochii pe Guvern și cu degetul ridicat. Atenție, bă Cioloș ! Dacă mai faci prostii, dracu te ia !

Trișori. Trișori politici de cea mai joasă speță. Acum, se vede treaba că nici sânge în instalație nu mai au. Voința ca voința dar dacă nema putirința, geaba e voința ?! Unde este nema, este nema.

Caraghioșii ăștia au dus în derizoriu tot ce poate însemna politică. Sunt într-o cumplită criză de imagine. Au însă o imaginație bolnavă. Este imaginația disperatului care nu mai vede capătul tunelului. S-au rătăcit. Tot mințind aiurea au ajuns victime ale propriilor minciuni. Nu își mai aduc aminte de minciunile spuse cu ceva timp în urmă.

Citind din mai multe locuri, găsești motivul pentru care amenințarea lui Dragnea întărită pompos de Tăriceanu nu mai poate avea loc. Nu mai au cu cine amenința ! Până și proprii parlamentari se opun. Culmea, nici nu îi pot amenința pe parlamentarii lor cu darea afară din partid. Cum au făcut cu Zgonea. Nu pot avea nici măcar o majoritate la hotărârile Camerelor Parlamentului.

Timpul până la alegerile parlamentare este scurt spre foarte scurt. Pentru indivizi care au treabă cu Justiția, cum sunt majoritatea de pe la PSD și ALDE timpul a devenit mult prea scurt. Nu sunt siguri dacă începând o acțiune politică mai au timpul să vorbească liber de la tribuna Camerei. Le este teamă de cursul urmăririi penale în dosarele în care sunt implicați. În jurul lor sunt unii și alții însă nu din categoria „lideri” ci din categoria „lingăi”, „pupincuriști”. În jurul lor este jale și pârjol. Liderii de la nivel central și liderii de la nivel local au mai mult de furcă cu Justiția decât să se ocupe de treburile țării sau ale comunităților.

Cu amenințarea Guvernului s-au făcut de râs. Toate explicațiile trebuie înțelese ca răbufniri ale neputinței politice. Din moment ce Guvernul este așa de rău, de ce nu continui cu moțiunea de cenzură Tăricene ? Păi una spune Dragnea, alta spui tu. Ce folos are pentru țară lipsa ta de implicare ? De ce nu oprești abuzurile Guvernului Cioloș ? Îl ai alături pe Dragnea dar nu ai alături de tine pe cei din PSD. Iar fără PSD tu ești un nimeni.

Mult mai plauzibilă este motivația prăbușirii PSD în situația în care ar introduce o moțiune împotriva lui Cioloș. PSD știe că Cioloș și miniștrii au imagine bună în fața populației. Culmea, chiar la populația care a votat constant PSD ! Cineva de la PSD cu mai multă minte activă a atras atenția asupra pericolului ca PSD să se prăbușească la alegerile parlamentare dacă face o astfel de acțiune. De aceea s-a prăbușit tot avântul războinic al lui Dragnea. Nu le poate garanta că va conduce mai departe PSD întrucât o nouă condamnare îl duce la închisoare, nu le poate oferi un lider pe măsura mărimii și orgoliilor partidului, stă cuminte în banca lui.

Cei trei din imagine sunt trei impotenți politici.

Niciun comentariu: