sâmbătă, 6 august 2016

Sondaj „Avangarde”. Presa PSD anunță „șoc”, „bombă”, „prăbușire” etc.


Am văzut pe Facebook că la Antena 3, în emisiunea „La ordinea zilei”, s-a produs Marius Pieleanu cu un nou sondaj „Avangarde”. În regulă. Să îi fie de bine.

Hai să vedem ce și cum. Iau datele de la Antena 3 pentru că le dau. Nu dau toate datele sondajului, le dau doar pe cele care pot „stimula” într-un anume mod telespectatorul fidel al acestui post Tv.

Accentul s-a pus pe domeniul „încredere”. Zice Pieleanu. Atât la persoane cât și la formațiunile politice. Am ascultat și explicațiile lui Pieleanu, pe site. Bag eu seama însă că mister Pieleanu intoxică, pentru că nu despre încredere este vorba ci despre notorietate.  Astfel că interpretarea sondajului ar fi trebuit să fie alta. În fine, mai jos vom vedea de ce.

La partide, situația pe care Pileanu o prezintă, producând celor din platou și telespectatorilor stări de beatitudine, totul este în favoarea PSD. Pieleanu are grijă să introducă niște „dacă”, adică să se realizeze, la alegeri, niște condiții pentru ca PSD împreună cu ALDE și UDMR să obțină un 51% prin redistribuire astfel încât Președintele Iohannis să fie obligat să desemneze candidatul PSD pentru funcția de prim-ministru.

Fotografia astăzi ar fi:

1. PSD, 37-38% cu posibilitatea ajungerii la 40%. Necesarul după Pieleanu ar fi de 39-40%.
2. PNL, 28% cu posibilitatea ajungerii la 30%. Pieleanu nu l-a mai luat în calcul la guvernare.
3. ALDE, 8-9%. Necesarul după Pieleanu ar fi minim 8% pentru ca după redistribuire să poată face cu PSD majoritatea.
4. PMP și UDMR intră în Parlament. Hm. Cu cât ? Despre UDMR spune sociologul că intră cu scorul minim. Deci, 5%.
5. USR nu se știe dacă intră în Parlament. Alianța Noastră a lui Marian Munteanu nu are vizibilitate.

Cât privește personalitățile, situația după Pieleanu ar fi:

1. Victor Viorel Ponta, 41-42%
2. Gabriela Vrânceanu Firea Pandele, 42%. Formularea lui Pieleanu este „cel mai important om”!
3. Călin Anton Popescu Tăriceanu, 40%
4. Klaus Iohannis, 35%
5. Dacian Cioloș, 34%
6. Liderii PNL sunt sub 20%.

Observațiile apar fără prea mare efort intelectual. Să vedem ce și cum.

În primul rând, la personalități, apare Gabriela Vrânceanu Firea care primește o „încredere” de 42% sec. Ea, primarul general al capitalei, deci o personalitate locală, în rând cu ceilalți care sunt personalități la nivel național. Vorbim despre Președintele Iohannis, Tăriceanu, Dacian Cioloș, liderii PNL. Să înțeleg de aici că sondajul a fost făcut în comuna Voluntari ? Păi, ce treabă are restul țării cu madam Firea Vrânceanu Pandele Gabriela ? Pentru ce este nevoie de încrederea acordată individei în acest sondaj ? Când, este evident că se are în vedere încrederea în partide și personalități la alegerile parlamentare, nu la altceva.

Nici Președintele Iohannis nu ar trebui să apară aici. El nu este actor la alegerile parlamentare. Să spunem că Cioloș ar putea deveni, la un moment dat, un actor la aceste alegeri. Este bine că a fost introdus.

Ce caută Victor Viorel Ponta ? Acum, VV Ponta este un simplu membru al PSD care nu prea merge să participe la deciziile partidului. De ce nu apare Liviu Dragnea ? Din moment ce nu apar liderii PSD, cu excepția lui Firea, dar și ea în mod ciudat, care este scopul sondajului ? De manipulare ? Evident !

 Cu privire la partide, nu spun mai nimic. În Voluntari și în cartierele Bucureștiului unde PSD se ține băț, este posibil ca aceasta să fie situația. Cât privește „personalitățile”, aici este de spus niște cuvinte mai de-a dreptul. Ai șoriciul gros, coane Pieleanu. Este o manipulare grosolană a populației.

VV Ponta, cel atât de încărcat cu dosare penale, aflat în diferite faze judiciare de cercetare penală și judecată, scos în evidență zi de zi cu nerealizări și cu minciuna ordinară privind guvernarea lui „de succes”, cel care a pierdut titlul științific de doctor pentru că și-a plagiat lucrarea de doctorat, adică a furat cercetare științifică de la altul, este văzut mai bine decât oameni care chiar fac ceva, care au rezultate bune pentru țară, cum sunt Klaus Iohannis și Dacian Cioloș ! Având doar aceste elemente în atenție la judecată, îți pui întrebarea legitimă: care a fost calitatea oamenilor care au răspuns la sondaj ? Câtă cultură, câtă cunoaștere, câtă inteligență au acei oameni care au dat o astfel de apreciere lui VV Ponta ?

Situația este la fel în cazul lui Călin Anton Popescu Tăriceanu. Cotat la 40%, după ce atacă Justiția în permanență, după ce este el însuși un client serios al Justiției pentru declarații mincinoase prin care a vrut să acopere faptele unor infractori care l-au deservit în calitate de angajați, oamenii intervievați dau semnalul că acest individ este un om de încredere. Să îmi fie cu iertare, dar dacă cetățenii României acordă astfel de procente de „încredere” unor persoane ca VV Ponta și CP Tăriceanu, atunci avem nevoie în egală măsură de spitale de psihiatrie și de penitenciare. Să plecăm de la proverbul românesc „corb la corb nu scoate ochii”. Peste 40% dintre cetățenii României sunt la fel ca VV Ponta și Tăriceanu.

Surprinde procentajul mare pentru Firea, 42% este imens, de aceea presupun că sondajul a fost făcut în fieful PSD din Voluntari și din acele zone din București unde babele și moșnegii lăcrimează la imaginea Firei complimentând-i „frumusețea și vorba elegantă”. Fleoșc. Ei o consider o țață. Dar este treaba mea.

O altă observație care merită a fi prezentată. Pieleanu s-a axat pe antagonismul PSD - PNL. Primii 3 sunt „ai PSD”, următorii sunt presupuși ai PNL. Presupuși, pentru că Președintele Iohannis este neutru dar provine și susține ideologic PNL iar Dacian Cioloș este legat de Președintele Iohannis și este susținut ferm de PNL. Astfel, Pieleanu bagă în curtea PNL percepțiile negative ale unor oameni vizavi de Președintele Iohannis și prim-ministrul Dacian Cioloș. Prin această metodă, Pieleanu exclude de la analiză ceea ce PNL face de fapt. Culmea, pentru PSD bagă la înaintare pe VV Ponta cu „realizările” guvernării sale și cu câștigarea Bucureștiului la locale de către PSD prin Firea însă când este vorba despre PNL bagă în față pe alții.

Pieleanu este „de porc”, cum spune o vorbă din bătrâni. PSD nu este reprezentat de liderii actuali ! În special nu este vizibil Liviu Dragnea. Nu mai spun de ceilalți lideri ai PSD. Suntem în fața unei situații paranormale. Cetățenii susțin un PSD, cu un procent imens - 37-38-40% -, fără ca PSD să aibă liderii reali, formali, în față ! Mai mult, „liderii” puși de Pieleanu în chestionar au un procentaj „de încredere”, mai mare decât partidul ! Ceva pute în sondajul manipulator al lui Pieleanu.

Paranormal de mare risc social este ciudățenia CP Tăriceanu cu 40% „încredere” față de ALDE cu 8-9% „încredere” ! Ca la nebuni ! „Poporul” interogat dă maximă încredere lui Tăriceanu dar nu dă încredere partidului acestuia ?! Măi, Pieleanule, ia vezi că ai confundat alegerile. Nu avem alegeri prezidențiale ! Avem alegeri parlamentare. După datele colectate de tine, Tăriceanu este un incapabil. Ca persoană este visul femeilor care se apropie de orgasm în urma unor imagini vizuale dar ca politician este aproape de „0”. Oamenii care ți-au dat răspunsurile, cum au gândit ? Ce mare brânză au făcut ei dacă i-au dat lui Tăriceanu 40% ? La ce este bun Tăriceanu pentru ALDE dacă alte obține doar 8-9% ? Dacă stau să mă gândesc puțin, un Tăriceanu de 40% ar fi foarte util însă în situația în care PSD absoarbe ALDE iar Tăriceanu ar deveni rezervă pentru funcția de președinte al PSD. Dacă intenția ta este asta, atunci manipularea făcută prin acest sondaj are un scop logic. PSD este în găleată din punctul de vedere al liderilor. VV Ponta joacă pe margine contra lui Dragnea dar are probleme cu justiția ceea ce înseamnă nu are un viitor prea clar, bașca celelalte probleme, Ponta devenind un nimeni în urma retragerii titlului de doctor din cauză de plagiat - nu va mai fi avocat, nu va mai fi magistrat, nu va mai fi cadru universitar etc. -, Dragnea are deja o condamnare și se pare că în procesul în care este acuzat de abuz în funcție și de alte alea are toate șansele să mai primească o condamnare, ceea ce îl face „disponibil” pentru executarea pedepsei în penitenciar, Năstase încă mai are de ispășit pedeapsă bașca este în colimator pentru alte mârlănii, fiind un posibil client pentru alte condamnări, Geoană este dat afară din partid, are partidulețul lui, Zgonea este dat afară din partid ... și uite așa că PSD nu mai are pe cine pune în față.

Dacă ai fi fost corect, Pieleanule, ai fi pus la personalități pe Dragnea pentru PSD, pe Alina Gorghiu și pe Blaga la PNL, pe Traian Băsescu la PMP, pe Nicușor Dan la USR, pe Geoană la PSRO (sau cum naiba se numește partiduletul lui), pe Marian Munteanu la Alianța Noastră, Tăriceanu la ALDE etc. Dacă ai fi fost corect. Dar tu nu ai fost corect. Ai vrut să manipulezi. Flit. Măgar.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Pielea Nu e de porc! E maniPuleanu.