luni, 8 august 2016

Și în SUA sunt „salvatori ai națiunii”. „Uniți salvăm” a devenit „o boală”.

Agerpres. Republicanii nemulțumiți de excentricul și paranormalul Donald Trump au pus de o organizație „Better for America” și au un candidat la Președinția SUA. Tipul, Evan McMullin a lucrat pentru republicani la Camera Reprezentanților.

Motivarea este rațională. O parte dintre republicani nu îl agrează pe Trump. Individul promite pentru SUA un mare eșec ca țară. Nu mai spun pentru republicani. Nu mai spun de faptul că republicanii știu că Hillary Clinton are un avans ce poate să crească în fața lui Trump iar o victorie a ei în fața lui Trump i-ar descalifica pe ei, pe republicani.

O victorie a lui Hillary ar dovedi că democrații, cu toate „greșelile” lor de pe timpul guvernării lui Obama, sunt mai buni decât republicanii.

Nu este de colo ca republicanii să contorizeze la un moment dat că timp de un sfert de secol nu au dat un președinte Americii !

Mă gândesc că această candidatură are rostul ei. Este unul disperat însă are un rost. Vor să transmită lumii americane că ei l-au dărâmat pe Trump și nu democrații prin Hillary.

Este foarte greu să mai adune bani pentru Evan, acesta să își depună candidatura în fiecare stat în parte, să facă în fiecare stat o minimă campanie electorală, să adune votanți și să formeze echipe care să lămurească lumea să îl voteze. Nu este exclus însă să formeze un bloc de republicani și, cine știe, alți alegători, care să îl blocheze pe Trump. Un bloc suficient de mare care să aibă pretenția că a salvat țara de Trump.

Oare de unde au luat americanii microbul „uniți salvăm” ?

Niciun comentariu: