sâmbătă, 20 august 2016

ONG-uri de media pentru apărarea dezinformării !

Citesc la Agerpres o știre: ONG-uri: Dosarul penal al DIICOT împotriva Sky News, un abuz periculos

Să vedem cine sunt: ActiveWatch, Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație, Centrul pentru Jurnalism Independent, Convenția Organizațiilor de Media

Le-am luat la rând. Sunt îmbârligate mai ceva ca o funie făcută din mai multe fire. Un adevărat nod gordian. Cumva, fac parte din aceeași „prăvălie”. Mai multe ONG-uri dar cu aceiași membri. La știre și protest, dă bine. Patru ONG-uri deși sunt, de fapt, cam aceiași „Mărie”. Bașca faptul că sunt cele care au contribuit substanțial la informarea guvernelor străine cu privire la derapajele României privind libera circulație a informației, respectarea drepturilor omului etc. Iar guvernele respective au ținut cont de ce „toarnă” așa-zișii jurnaliști și nu ce se comunica pe alte canale. Normal, canalele oficiale erau înlăturate pentru că spuneau cu totul și cu totul altceva. Nu erau pe linia „autocriticii” atât de dorită de unele cancelarii străine care aveau un drept de vot în diferite organisme europene și internaționale.

Lor li se alătură celelalte ONG-uri zis „sorosiste”, organizații care au un singur scop: denigrarea României și obligarea ei la supunere în fața unor anume organizații străine.

Eu am ales să consider aceste ONG-uri ca fiind „organizații care practică terorismul jurnalistic”.

Ce reclamă ele ? Reclamă statul român care își apără reputația. După mintea lui Mircea Toma și a celorlalți cosemnatari ai protestului, România trebuie să recunoască că este un stat mafiot, un stat care sprijină comerțul ilegal cu arme, un stat care nu își respectă legile. În textul protestului, Mircea Toma și șleahta consemnează fără nici un fel de reținere:
„Ca și alte țări din Uniunea Europeană, România este cunoscută atât ca o sursă de armament pentru diverse zone de conflict, iar acestea sunt informații disponibile de ani de zile în spațiul public prin intermediul rapoartelor internaționale sau investigațiilor de presă.”
Ia stai puțin ! Nu cumva cei care protestează se referă și la acea investigație făcută de două ONG-uri din țările vecine care spun că România face comerț cu arme care produc „suferințe în țările  arabe” ? Arme importante de Arabia Saudită sau Iordania care ajung la „teroriștii islamici” ? Nu cumva Active Watch este la originea sau poate alături de un alt ONG (internațional de această dată !) care a încercat să obțină „punctele de vedere” de la „oficialități din CE”, unde o politiciană din Suedia, din partidul verzilor, a calificat comerțul legal cu arme al României ca fiind „ilegal” ?

Acum se opun acțiunii penale a procurorilor români împotriva englezilor de la SkyNews ! Reciprocitate ? Bănuiesc că da.

În fond, ce apără ActiveWatch ? Informația corectă sau dreptul la dezinformare și denigrare al statelor ? Nu cumva ActiveWatch și ceilalți cosemnatari sunt din grupurile de propagandă ale unor anumite state care duc un „război” informatic din ce în ce mai intens împotriva României ? Eu înclin să cred că este așa.

Ca cetățean român, vreau ca Justiția să îmi spună dacă informația dată de acești jurnaliști este reală sau nu. Este România un stat „infractor” pe plan internațional sau nu ?! Este așa cum susțin anumite ONG-uri din țară dar mai ales aliații acestor ONG-uri din străinătate sau este altfel ? Am dreptul să fiu considerat un om dintr-un popor civilizat sau nu am acest drept ? Are dreptul un jurnalist să mă denigreze ca român, ca popor, ca țară pentru că există libertatea cuvântului sau nu ?

Aceste ONG-uri teroriste sunt susținute financiar. De diferite organizații, de diferite guverne etc.

Suntem foarte preocupați de „curățenia” în mediul politic, în administrația publică, în sistemul de învățământ, în sistemul de sănătate, în Justiție însă uităm că avem nevoie de curățenie și în spațiul media. Criticăm România Tv, Realitatea Tv, Antena 3, B1 Tv ziare și site-uri dar nu ne uităm și la aceste ONG-uri. Care s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie și care au un singur rol: denigrarea statului. Iar pentru efortul lor sunt plătite de cei care doresc astfel de reacții ale „societății civile”. Ei bine, încep să cred că ONG-urile care vor să participe la evoluția țării sunt pe la 1% din numărul total de ONG-uri care funcționează în țară. Majoritatea primesc bani pentru că fac frumos și dau din coadă în fața unora care nu își doresc o Românie normală.

Niciun comentariu: