luni, 1 august 2016

Rețeaua SOV era deconspirată din 2010 ! Acum o văd eu.

Imagine cu semnificație, preluată de la „Curentul”. Sorin Ovidiu Vântu în centru, patronul, stăpânul și în jurul lui „prăpăstioșii neamului”, cei mai de „Doamne ajută !”, cei plătiți să arate cât de rea este România și ce bun este banditul-bandiților.

Ziarul „Curentul” are o întreagă anchetă despre SOV și slugile lui. Un adevărat serial.

Este adevărat că serialul, scris de Dorina Lascăr, este din anul 2010, dar asta nu înseamnă că nu este de actualitate. Ba chiar este. Este și pentru că SOV a declarat ieri, pe pagina lui de Facebook următoarele:

„Îmi cer scuze, de asemenea, pentru numărul uriaș de jurnaliști, moderatori și comentatori pe care i-am salarizat cu mult peste valoarea lor profesională sau umană, creându-le o imagine falsă vizavi de propriile persoane, astfel încât răzbunarea lor, perfect legitimă, a căpătat aspectul unei exorcizari în masă a unui corp cu sute de capete cuprins de convulsii epileptice și cu bale la guri; evident că nu mă refer la toți.” 
Aha ! Cei de mai sus ?! Marii „formatori de opinie” ai neamului televizionist.

În artticolul „Rețeaua Vântu: Presa - Episodul 1”, „soviștii” prezentați sunt Dan Turturică care în 2010 și până mai de curând a fost redactor-șef la România Liberă. Acum este mare deontolog la Digi24 ?! Dorina Lascăr concluzionează că Turturică a fost recompensat de Vântu pentru că a rupt Evenimentul Zilei. Cei care ne mai aducem aminte știm de eveniment însă nu știm unele dedesubturi care caracterizează oamenii care au participat la el.

SOV avea gânduri mari, a găsit lăcomia la ea acasă și a cooptat-o și pe Ruxadra Săraru, Şefa Departamentului de Comunicare şi Marketing al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR).

Grigore Cartianu şi Ion M. Ioniţă, şefi la „Adevărul“, s-au dedulcit şi ei la banii lui Vântu.

Corina Drăgotescu, mereu nemulțumită de banii primiți de la Patriciu, se duce la SOV unde este recompensată pe măsură.

Nicolae Ulieru, „Mr. No Comment“, spălătorul public al lui SOV.

Deontologul Cornel Nistorescu, comentator de 5 miliarde de lei.

Adrian Ursu şi Oana Stancu joacă în Liga piticilor. Astăzi, la Antena 3 a lui Voiculescu joacă în Liga mare a deontologilor neamului.

Alex Stoenescu - istoric la curtea mogulului. Încă face figuri pe la Realitatea Tv.

În articolul „Presa - Episodul 2”, lista continuă.

Prima pe listă este Emilia Șercan cea care devoalează plagiatele politicienilor. După niște relații „contorsionate” între ea și Vântu se lasă sedusă de niște sume „modice” de aproape 8.500 euro/lună în mână (asta în 2010 !” și intră în echipa lui.

Niște povești interesante sunt prezentate și cu privire la Cristian Tudor Popescu dar și la Marius Nițu. Nu lipsește nici Oana Dobre ! Foarte interesantă și povestea ei !

Nu lipsește Doru Bușcu. Este din categoria „greilor” în domeniul mânăriilor financiare. Împreună cu Sorin Vulpescu și Liviu Mihaiu formează echipa de poker a lui Vântu. Ce este foarte interesant, iar eu punctez aici pentru a nu se pierde printre celelalte știri, este faptul că articolul este din 2010 iar partidele de poker ale lui Vântu cu cei trei aveau deja o vechime de 9 ani ! Deci treabă veche iar eventualele interpretări din aceste zile, în anul de grație 2016 nu trebuie să evite legătura foarte veche între Vântu și cei care i-au fost slugi prea-plecate.

Nu lipsesc de pe listă Andreea Crețulescu și Tudor Octavian. Acum în evoluție la România Tv.

Bomboana pe colivă este Victor Ciutacu. Tonomatul de la România Tv.

Cei de mai sus fac parte din cercul „privilegiaților”. Ziarul dă niște date și despre politicieni care au obținut niște bani pe drepturi de autor. Aici apar și negații ale acestora, urmând a se clarifica dacă au existat sau nu relații între respectivii politicieni și firmele de media deținute de Vântul.

Una este să fii plătit pentru o muncă prestată, alta este să fii părtaș la o anumită muncă. Jurnaliștii și o parte dintre politicienii semnalați de ziarul „Curentul” au fost părtași la porcării.

Culmea este un fapt. Mai toți jurnaliștii care au scris și scris în presa lui Vântu au zugrăvit România ca țara cea mai distrusă din lume. Cea mai coruptă. Cea mai neevoluată. Cea mai cea și cea mai hăis din punct de vedere negativ. Iar dacă pun alături de unele nume și alți jurnaliști nepomeniți aici dar cu același talent de denigrare a României încep să înțeleg faptul că o Românie „neagră” trebuia „apărată” cu orice preț. Doar într-o Românie descrisă negativ se puteau face și desface tot felul de afaceri murdare. În timp ce bombardau Comisia Europeană și tot felul de politicieni din Germania, Franța, Olanda, Anglia, Belgia cu evenimente negative despre România, jurnaliștii asigurau spatele afaceriștilor „negri” și luptau cu disperare în realitate cu instituțiile statului obligate să combată fărădelegile. România nu trebuia să evolueze. O România evoluată, o Românie stat puternic ar fi „distrus” imperiul lui Vântu ! Chiar el a afirmat așa ceva !

Îmi place ideea asta. Astăzi, România își manifestă vocația ca stat cu democrație stabilă. Imperiile construite de infractori cad. Unul după altul. Cad întâi capii. A căzut Patriciu, a căzut Voiculescu, a căzut Vântu. Local, au căzut baronii locului. Devoalarea făcută de o parte a presei dar și de SOV va duce la căderea acestor maimuțoi cu pretenții de jurnaliști, de analiști, de politicieni.

Treaba asta trebuie ajutată. Cu cât facem mai multă curățenie, cu atât va fi mai bine.

Niciun comentariu: