joi, 18 august 2016

Nebunia informatiilor false

Cu ceva timp in urma, o "anumita presa" si anumite ONG-uri, anumite persoane din diferite tari, au lansat si sustinut ideea traficulu cu arme din Romania catre statele din "lumea araba", arme care ajung la teroristi si produc suferinta.

Presa romana, si ea " mot", a preluat stirea si a trecut la atac. Banuiesc ca a fost o incercarea de a intra in atentia "finantatorilor" ONG-urilor, poate-poate le pica si lor ceva daca dau cu rahat pe imaginea propriei tari.

Nu cu mult timp in urma, din tara unde a fost publicat "studiul" ONG-urilor care au descoperit ca armele romanesti vandute in Peninsula araba produc suferinte, a venit un echipaj de derbedei de presa care au "facut dovada" traficului ilegal de arme din Romania catre "teroristi". La noi, procurori fara simtul "umorului" au inceput o actiune penala fara precedent. Rar este posibil sa pui in dosar art. 404 CP.

Acum, alta "bomba". România urmeaza sa primeasca armele nucleare ale SUA din Turcia ! Cei care " ofera" informatia sunt tot niste straini, unul da date sigure "sub protectia anonimatului" ! Ma bate gandul ca indivizii nu sunt straini de celelalte zvonuri, cele cu traficul ilegal de arme catre teroristi. Culmea, se pare ca tot UK este locul de unde se produce atacul, chiar daca unele "surse" sunt de aproape, de foarte aproape. Colea, peste o anumita granita de la sud si sud-vest.

Oare, chestia asta nu o fi parte a unei anumite campanii dusa de o anumita capitala impotriva NATO ?

Deja au fost oferite reactiile MAE si MApN. Povesti. Daca "jurnalistii" romani ar cunoaste Constitutia si legile tarii, ar sti ca depozitarea armelor nucleare pe teritoriul Romaniei este strict interzisa. Dar "jurnalistii" romani nu au treaba cu propriile legi. Ei cauta cu disperare surse de finantare pentru o presa prost facuta, pentru niste "profesionisti" de mantuiala, pentru un public hotarat sa afle "tunelul dacilor" sau locul "energetic" al Pamantului de sub Bucegi.

Eu sper, fara nici un dubiu, ca cei care au competente in materie au aflat deja cine se afla in spatele acestor "surse de informatii". Mai sper ca doi tembeli de la noi, cu o anumita notorietate, vor fi combatuti ferm cand isi lanseaza " ideile" tembele. Este vorba de Ponta si Basescu.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Constitutia , art.118
(5) Pe teritoriul Romaniei pot intra, stationa, desfăsura operatiuni sau trece trupe străine numai in conditiile legii sau ale tratatelor internationale la care Romania este parte

Tratatul NATO
ARTICOLUL 3
Pentru a îndeplini mai eficient obiectivele acestui Tratat, Partile, separat sau împreuna , prin intermediul auto-ajutorarii si al sprijinului reciproc continue, îsi vor mentine si îsi vor dezvolta capacitatea individuala
si cea colectiva de rezistenta în fata unui atac armat.

Anonim spunea...

Spui ca : "Daca "jurnalistii" romani ar cunoaste Constitutia si legile tarii, ar sti ca depozitarea armelor nucleare pe teritoriul Romaniei este strict interzisa.' .
Dar Constitutia spune exact pe dos : " Pe teritoriul Romaniei pot intra, stationa, desfăsura operatiuni sau trece trupe străine ...in conditiile ... tratatelor internationale la care Romania este parte " .
Asta inseamna ca spusele tale : "Deja au fost oferite reactiile MAE si MApN. Povesti." se refera la reactiile MAE si MApN ? ... Ca acele reactii sint "povesti" ?

Crăciun Florin spunea...

Anonimule ! Nu te mai chinui. Trupele străine nu se confundă cu armele nucleare. Cât privește cititul, mai ai puțin și treci clasa. Termenul „povești” trebuie să îl înțelegi în sensul frazei, al textului general, nu cânt poftești tu. Povești sunt zvonurile și așa-zisele analize vânturate pe piață.